Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Dez, konji in zadnji pogon...

Napisal/-a Rjuhar Pe avg 29, 2003 7:39 am

Se en dokaz, da zadnji pogon v kombinaciji z dobrimi delovnimi konji in vodo ni najboljsa varianta. Sicer na dirkaliscu, a voznik je ostal cel, z eno sam omanjso modrico na bradi. Imel pa je 5 tockovni varnostni pas!

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe avg 29, 2003 7:58 am

to pa zato,ker je mel felne grde :D

jaz vzamem brembo komplet :D

p.s:v dežju tud s sprednim pogonom nisi ravno najbolj varen,če ga pritiskaš :wink:

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Pe avg 29, 2003 8:26 am

lastnik avtomobila se še zdaj joče...jaz bi se tudi :)

lp

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Pe avg 29, 2003 8:41 am

Z takim gumam, niti ni čudno, pa še dež kaj je dobil sredi kroga.. A se meni samo zdi al imajo nekam malo profila??
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne Pe avg 29, 2003 11:48 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe avg 29, 2003 8:44 am

Konji pam zadnji pogon niso nič krivi - če nimaš v glavi pošlihtano ...

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Pe avg 29, 2003 8:45 am

To je racing varianta gum.
Ma profil ko slick gume od WRC avtov. :D :D :P

Zanimivo je na prvi sliki da ma prečni drog iz carbonfiberja.
Zadnjič spremenil JohnyR, dne Pe avg 29, 2003 8:49 am, skupaj popravljeno 1 krat.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Pe avg 29, 2003 8:47 am

jakaracman je napisal/-a:Konji pam zadnji pogon niso nič krivi - če nimaš v glavi pošlihtano ...

Če pravi da je blo na dirkališču, pol vemo, da je bil na limitu, tam pa tut najmanjša napaka in bližnja ograja zahtevata svoj davek.

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Pe avg 29, 2003 9:05 am

johnyr je napisal/-a:To je racing varianta gum.
Ma profil ko slick gume od WRC avtov. :D :D :P

Zanimivo je na prvi sliki da ma prečni drog iz carbonfiberja.

M3 CSL?
Sicer pa ko greš iskat tvoje meje in meje avtomobila lahko računaš na kaj takega....

Me pa zanima glede kaskota... na dirkališču menda ne krije škode, kaj pa na na drugih podobnih prireditvah???
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Pe avg 29, 2003 9:09 am

Polni kasko krije škodo tudi na dirkališču, ker tako piše v pogodbi.

Vsaj za motorje je tako.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Pe avg 29, 2003 9:14 am

SAFRANE je napisal/-a:NO SEJ to sem že večkrat reku kle gor: ZADNJI POGON SUX!
smo mel tolk enih mercedesov doma ampak kdrkol je bil sneg nikol nismo mogl domov
esp in asr so sicer lepo utripali ampak to je blo pa tud vse....

edino kar priznam pri zadnji generaciji esp-ja smo ga sprobavali (sicer na ravni podlagi-parkirišče) sem ga šel 50km/h pa v levo zavil pa po gasu in -res hudo: avto mi je dobesedno kr gas vzel nazaj in pa volan sam nazaj zavrtel=tko da mi je lepo popravil pot-hudo!
samo če je pa klanec pa sneg smo pa spet na istem=đabe....

zato pa pravm: ni ga čez syncro,4matic,quattro,awd,4x4,4wd,x, itd. =skratka ni ga čez 4pogon!

pa po pamet' :vrum lp

johny 8)

Nauči naj se vozit zadnji pogon, pa se mu to ne bo več dogajalo.

Matr ej, k da s prvim pogonom se pa nikol noben ne sesuje. Samo takrat ko se, tega nihče ne omenja. Vedno pa, ko se kdo usuje z zadnjim pogonom, takrat pa udri po zadnjem pogonu.

Je pa res, ni ga čez 4 pogon za v sneg pa za na rally ja.

Men ga še zmerej ni čez zadnji pogon v kombinaciji s čimveč konji in brez vseh elektronskih dodatkov.
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe avg 29, 2003 9:34 am

Za tiste, ki znate anglesk - prevajat se mi pa res ne da:

Here's the story:

Last Monday, May 12th, I was at Watkins Glen for a 2 day drivers school with PDA. It was cold and rainy, typical Glen weather for May. I dedcided to run the Michelin PSC, based on opinions from others who had done so succesfully ..... this was my big mistake. After 6-7 laps, the rain began to come down steadily, and the track was getting greasy. I decided to take it down a few notches and just put around the track. On coming to the Esses, (turns 2,3 and 4) I was only in 4th gear, I would have been in 5th on a hot lap. After apexing turns 2 and 3, I was about to turn-in for turn 4 when the rear of the car slid out to the left. Unfortunately, the armco at the Glen is right at the edge of the track in many places (lovingly nicknamed the 'Blue Tunnel'). The tail slid left and hit the armco, putting me into a spin. The car suddenly gained traction again, but was headed directly into the armco on the right hand side ...... BAM! I went head-on into the armco at 40-50 mphs is my best guess.

I managed to come out of this unharmed, minus a slight bruise from my chinstrap when the airbag went off. Fortunately, I had a 6-point harness, which helped distribute the load on my torso. Needless to say the car is a mess ..... I have been waiting for a week for insurance to determine what they are going to do in terms of repair vs. total. There is no clause in my policy regarding damage on the racetrack, so I am assuming that they are just debating whether or not to put the car out to pasture or not.

I had been waiting to hear from insurance before posting, but there are many posts here regarding PSCs in the rain, track safety, etc. to not tell my story. I learned my lesson ..... no PSCs in the rain. I had a great time 3 weeks earlier at Lime Rock with the stock Contis. They were an excellent rain tire, allowing me to run fairly quickly on the track.

Thanks for listening ..... now for what you have been waiting for, the pictures:

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe avg 29, 2003 10:04 am

to je "navadn" :D M3 :cry: r.i.p :cry:

jp,ni bil zavarovan na racetracku :?

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Pe avg 29, 2003 10:43 am

ne vem če nisi razumel, ampak je frajer napisal, da ne vejo (na zavarovalnici) če ga bojo popravljal al pa kr totalko ocenil.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe avg 29, 2003 11:36 am

Rjuhar je napisal/-a: There is no clause in my policy regarding damage on the racetrack, so I am assuming that they are just debating whether or not to put the car out to pasture or not.

hvala janez,ker me popravljaš.sem si zelo dobro prebral

on govori o tem,da debatirajo ampak ti povem,če ti ni kolega lastnik ali direktor zavarovalnice tega denarja ne bo videl :wink: .zakaj :?: preprosto zavarovalnice prvo zaščitijo svojo rit.in to zelo dobro.lahko on samo sanja o novem m3-ju

pasture beseda pomeni nekaj čisto drugega.kaj pomeni v tem kontekstu :?: :?

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Pe avg 29, 2003 11:40 am

moja napaka, pardon. :lol:

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Pe avg 29, 2003 11:47 am

menjekul je napisal/-a:pasture beseda pomeni nekaj čisto drugega.kaj pomeni v tem kontekstu :?: :?

mislim da bi lahko poslovenil v - če bo šel v večna lovišča :lol: :P :lol: oz. po domače al je totalka...

Se pa strinjam da so zavarovalnice še slabše kot cerkev ko pride do denarja...
Se pa ne strinjam da zadnji pogon sucks...it sucks če ga ne znaš vozit...ko ga pa enkrat obvladaš pa ne boš nikoli več pomislil na prednji pogon.... :wink:

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe avg 29, 2003 11:52 am

Panizzi je napisal/-a:če ga ne znaš vozit...ko ga pa enkrat obvladaš pa ne boš nikoli več pomislil na prednji pogon.... :wink:

zato bi ga rad mel pa stari ne dovoli :cry:
(skoz isto goni,da v snegu lahko samo čakaš avtovleko,da te pošlepa :x )

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Pe avg 29, 2003 12:00 pm

__PAJSAR__ je napisal/-a:
SAFRANE je napisal/-a:NO SEJ to sem že večkrat reku kle gor: ZADNJI POGON SUX!
smo mel tolk enih mercedesov doma ampak kdrkol je bil sneg nikol nismo mogl domov
esp in asr so sicer lepo utripali ampak to je blo pa tud vse....

edino kar priznam pri zadnji generaciji esp-ja smo ga sprobavali (sicer na ravni podlagi-parkirišče) sem ga šel 50km/h pa v levo zavil pa po gasu in -res hudo: avto mi je dobesedno kr gas vzel nazaj in pa volan sam nazaj zavrtel=tko da mi je lepo popravil pot-hudo!
samo če je pa klanec pa sneg smo pa spet na istem=đabe....

zato pa pravm: ni ga čez syncro,4matic,quattro,awd,4x4,4wd,x, itd. =skratka ni ga čez 4pogon!

pa po pamet' :vrum lp

johny 8)

Nauči naj se vozit zadnji pogon, pa se mu to ne bo več dogajalo.

Matr ej, k da s prvim pogonom se pa nikol noben ne sesuje. Samo takrat ko se, tega nihče ne omenja. Vedno pa, ko se kdo usuje z zadnjim pogonom, takrat pa udri po zadnjem pogonu.

Je pa res, ni ga čez 4 pogon za v sneg pa za na rally ja.

Men ga še zmerej ni čez zadnji pogon v kombinaciji s čimveč konji in brez vseh elektronskih dodatkov.

Samo to sem hotu dodat...
Kaj še nikoli niste vidli razbitega avta s prednjim pogonom. Če pretiravaš in po možnosti še nisi kos kakšnim ovinkon te ne reši niti 4x4! Žal! Ampak ne kritizirajte zadnjega pogona tisti, ki ga še niste vozili, tisti ki ste ga pa ne razumem kako lahko kej takega rečete ampak, vsak ma svoje mnenje!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So avg 30, 2003 5:05 pm

Zadnji pogon je ZAKON!!!

Če bi lahko izbiral med istim avtom z sprednjim in zadnjim pogonom bi VEDNO izbral zadnji. Na žalost se majhni (beri poceni) avti dobijo samo s sprednjim.

Če pa kdo ne zna peljat je pa to njegov problem.

orlach
Nov uporabnik

Napisal/-a orlach So avg 30, 2003 5:59 pm

glede zadnjega pogona... se mercedez sigurno slabše obnese kot bmw ..saj malo starejši modeli...npr...ko pa na cesti zgubiš kontrolo nad avtom nisi z sprednjim pogonom nič na boljšem..z zadnjim kvečemu še kaj popraviš...sicer sem pa mnenja, da zadnji pogon v pravih rokah :twisted: 4x4 proti zadnjem pogonu na dirkališču nima posebnih prednosti...kakor kdaj...kvečemu na manjših ovinjkastih progah..
+BMW+
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov