Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Katero karoserijsko različico?

Napisal/-a Joie de vivre! Sr maj 28, 2008 2:22 pm

Včasih ni bilo treba veliko tuhtati: kupil si pač avto, kakršnega si si lahko privoščil, in slovenske družine so 20, 20 let nazaj prisegale na kombilimuzine in karavane, frajerji so kupovali kupeje, jagri džipe, obrtniki dostavnike.

Danes lahko na enem samem podvozju dobiš vse, od športnega kupeja do zmogljivega terenca. Vzemimo za primer podvozje VW Golfa V, ki nudi gotovo najbolj pestro paleto derivatov, če sploh ne upoštevamo raznih Škod, Seatov in Audijev:

3V, ga danes v ne-GTI izvedbi sploh še kdo kupi?

Slika

4-vratna limuzina (Jetta):

Slika

5-vratni ne tič ne miš (Golf Plus)

Slika

"Cross" varianta, zadnje čase ponekod v Evropi zelo popularna, pri nas teh avtomobilov praktično ni videti:

Slika

Karavan. Glasujte na splošno za karavan, ne za Golfa, ker je resnici na ljubo grd.

Slika

Enoprostorec (Touran):

Slika

Kabrio-coupe (Eos):

Slika

Modni terenc (Tiguan):

Slika

Rustikalni potniški dostavnik (Caddy):

Slika

Še najnovejša verzija, športni coupe (Scirocco):

Slika

Glasujte, komentirajte... Čim manj z očmi in čim bolj z možgani.

Moja izbira: karavan, ker ohranja vse prednosti limuzine in nima zračnega upora enoprostorcev, ter limuzina, ker je to zame pač pojem avta.
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne To jun 03, 2008 9:39 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Sr maj 28, 2008 2:33 pm

Katera karoserijska izvedba je najbolj kul je odvisno od oblikovnih potez posameznega avtomobila, recimo meni je izmed vseh 3 variant Kie Ce'ed najbolj všeč Pro_ce'ed (gledano striktno z vidika oblike), ampak ker si že izpostavil platformo Golfa V pa moram reči, da mi je najbolj kul Eos.
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr maj 28, 2008 2:40 pm

Enoprostorec - ker mam rad občutek prostornosti. Ker pa so slovenske ceste vedno bolj v razsulu ( :lol: :lol: ), bi blo bolj primerno kej višjega - SUV.

Ker se pa lih VW omenja, bi pa od teh naštetih imel najraje Tiguana :D :D
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr maj 28, 2008 2:46 pm

Težko se odločim med karavanom in "dostavnikom" tipa Berlingo. Po eni strani daš lahko v karavan smučke po dolžini, ima manjši upor (s tem porabo), po drugi strani mi je pa neznansko všeč visok strop v Berlingu, Doblu itd, ker lahko "diham", občutek kot v dnevni sobi.
Idealno pa je, če je še 4x4, recimo Kangoo 4x4 ali pa Legacy 4x4, ker veliko vozim po hribih, makadamu in snegu.
LP
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr maj 28, 2008 2:59 pm

Energetik81 je napisal/-a:Težko se odločim med karavanom in "dostavnikom" tipa Berlingo. Po eni strani daš lahko v karavan smučke po dolžini, ima manjši upor (s tem porabo), po drugi strani mi je pa neznansko všeč visok strop v Berlingu, Doblu itd, ker lahko "diham", občutek kot v dnevni sobi.
Idealno pa je, če je še 4x4, recimo Kangoo 4x4 ali pa Legacy 4x4, ker veliko vozim po hribih, makadamu in snegu.
LP

Povsem strinjam.

Za navadne kombilimuzine smo postali preveč potratni (s prtljago), zato se bo vedno manj ljudi odločalo zanje. Limuzina je še bolj ogrožena, čeprav je po mojem mnenju to edini pravi avto. Raznih über mešanic in terencev, ki to sploh niso, pa ne maram.
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Sr maj 28, 2008 3:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr maj 28, 2008 2:59 pm

Ja karavan pa samo zato, ker so daljši od enoprostorcev recimo do ene 465cm skupne dolžine, enoprostorec mora pol biti dolg okol 480cm za isti prostor v kabini :D postane pa tako grd ko neki kombi pol :(

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Sr maj 28, 2008 3:10 pm

Limuzina, ker se rad udobno peljem, pomembno mi je tudi, da je udobno tudi ostalim potnikom ;)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr maj 28, 2008 3:31 pm

Vedno karavan.
Pač, imam rad velike riti :!:
;)

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Sr maj 28, 2008 3:41 pm

Definitivno karavan, placa dovolj za spat, prevažat karkoli in obenem dovolj majhen da se najde parkirišče....
(ga ni lepšga kot turbo cigla 8) )

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Sr maj 28, 2008 3:48 pm

limuzina je pac limuzina.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr maj 28, 2008 4:14 pm

Enega si pozabil in sicer 5 vratno limuzino kot recimo Škoda Octavija, Renault Laguna, Mazda 6, itd.

To se mi zdi najboljši kompromis med klasično limuzino in uporabnostjo za prevažanje tovorov kot jo ponujajo karavani.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr maj 28, 2008 4:23 pm

Dobro, ampak za primer smo vzeli kompaktni razred, zato tisti, ki bi glasovali za 5-vratno limuzino pač glasujte za 5-vratno kombilimuzino.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Sr maj 28, 2008 5:15 pm

isto sranje drugo pakovanje. na žalost so mi vsi našteti avti grdi. še najlepši mi je golf 3v. pa še ta mi je smeti od avta. tko da če bi moral prav izbirat je ravno GTI 3v. če pa ta ni na izbiro pa turana. vse ostalo bi poslal zmečkat zanaredit kaj lepšega.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr maj 28, 2008 5:19 pm

@joie: vse je odvisno od znamke....nekatere znamke v karavnski izvedbi so fenomenalne druge pa so v recimo cc izvedbi itd....

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Sr maj 28, 2008 5:22 pm

Med naštetimi sigurno scirocco. V splošem se mi zdijo kupeji najboljši, ampak morejo bit malo bolj ostrih potez, glede prostornosti se pa nebi obremenjeval (ker ne smučam ne rabim smučk, ker ne kolesarim ne rabim kolesa prevažat,..), edino za na morje bi bla mal kriza :P .

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr maj 28, 2008 6:42 pm

Meni so drugače najbolj kul 2-vratni karavani in če bi se tegale dalo dobit s šipami, bi prekršil vsa svoja načela in kupil Opla :? :

Slika

Žal je ta vrsta povsem izumrla.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Sr maj 28, 2008 6:59 pm

4 vratna limuzina. In to ne razred golf ipd., ampak limuzina kot se spodobi ( Excecutive oz. Buisness class)

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr maj 28, 2008 6:59 pm

vsak po svoje, karavan ker je uporaben (ga vozim tud sam), nekateri so tud oblikovno prav všečni, morda celo bolj od svojih hatchbackovskih oz. limuzinskih bratcev (npr. megane), trivratne kombilimuzine, pač standard (recimo astra gtc ima ostro obliko pa tud foculus ni slab), limuzina, ker pač je to pojem avtomobila in si kot takega predstavljam (kot je že nekdo povedal), coupeji oz. roadsterji, ker so pač pojem športnih avtomobilov...vse ostalo mi nekako ni všeč, enoprostorci ne ravno zaradi svoje prostornosti :D ne maram kombijevskega občutka. današnji SUVji se mi zdijo potrata denarja in neuporabni za naše razmere

kaj bi torej izbral zase? hmm, coupejevsko limuzino, MB CLS bi bil idealen, morda preveč luksuzen pa malo športen, zato bi se obrnil proti MB CL ;)

seveda še čakam na novo insignio s kakim bolj športnim temperamentom (pa brez slovesa vectre opc) in upam na morebitno sodobno calibro ;)

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr maj 28, 2008 7:14 pm

Na limuzine v splošnem ne dam dosti, ker me najprej spomnijo na Lado ki smo jo včasih imeli in na raznorazne podaljšane hatchbacke v stilu 4V Astre ali 4V Focusa, ki mi sploh niso všeč. Poleg tega so nepraktične. Seveda pa je odvisno od avta, eni najlepših avtov so mi ravno limuzine (Alfe), ampak to so zgolj ene redkih izjem, ki potrjujejo pravilo.

Enoprostorcev ne maram, ker mi ni všeč kombijevski občutek v notranjosti.

SUV bi imel, če bi bil bogat. Sicer mi dolgo niso bili všeč, v zadnjem času pa se je pojavilo par simpatičnih. Žal je plača še vedno ista kot včasih...

Izključno iz vidika užitkarstva bi izbral Coupe/CC.

Za normalne potrebe pa je IMO 5V limuzina (oz. hatchback) še najboljša, saj ima velik in praktičen prtljažnik ter kul izgled. 3V tudi, če pač ne rabiš 5 vrat (to vozim sedaj). Karavani mi, razen redkih izjem, oblikovno sploh niso všeč, zgolj iz praktičnega vidika pa bi namesto 5V limuzin izbral prav njih.

dms
Novinec

Napisal/-a dms Sr maj 28, 2008 7:29 pm

Mazda 5.Drsna vrata so pa le drsna vrata.Od nastetih pa tiguan,pa mogoce eos.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder, Google [Bot] in 3 gostov