Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Robo
Nov uporabnik

....................................

Napisal/-a Robo Ne jun 01, 2008 6:43 pm

......................................
Zadnjič spremenil Robo, dne To apr 21, 2009 11:12 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: V Avstriji boljši bencin ?

Napisal/-a MacTron Ne jun 01, 2008 6:45 pm

naredil v avstriji ali tu pri nas? drugace je pa to malce za lase privleceno
sicer pa 10% od cesa... :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne jun 01, 2008 6:47 pm

kar naj imajo boljšega...plačujejo pa tudi 30€ več po tanku napram lanskem letu (kar je veliko). :o

Uporabniški avatar
gemo
Novinec

Napisal/-a gemo Ne jun 01, 2008 6:48 pm

menjekul je napisal/-a:kar naj imajo boljšega...plačujejo pa tudi 30€ več po tanku napram lanskem letu (kar je veliko). :o

saj bomo pocasi tud mi prisli do taksne cene :o , ce bo slo tako naprej!

lp

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Ne jun 01, 2008 7:55 pm

gemo je napisal/-a:
menjekul je napisal/-a:kar naj imajo boljšega...plačujejo pa tudi 30€ več po tanku napram lanskem letu (kar je veliko). :o

saj bomo pocasi tud mi prisli do taksne cene :o , ce bo slo tako naprej!

lp

1. to nima veze s kvaliteto.
2. takrat bojo oni mel spet 30€ višje.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Ne jun 01, 2008 8:42 pm

Kje pa običajno tankaš v sloveniji na petrolu al omv?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jun 01, 2008 8:54 pm

Sportivo je napisal/-a:Kje pa običajno tankaš v sloveniji na petrolu al omv?

V Sloveniji ni več važno OMV, Petrol, Tuš, Agip ali Mol, ampak je bolj važno kakšne tanke ima bencinska pumpa. Če so sčiščeni ali postavljeni na novo, potem se da lepo vozit na vsak bencin od teh petih ponudnikov, če pa so stari in imajo obilo kondensa ali pa mogoče že puščajo, pa imajo preveč vsebnosti vode in smeti, pa imaš probleme.

Logo sem namerno izpustil, ker pri njih še nisem tankal.
Old subarus never die, they just get faster!

Robo
Nov uporabnik

....................

Napisal/-a Robo Ne jun 01, 2008 9:27 pm

.............................................
Zadnjič spremenil Robo, dne To apr 21, 2009 11:12 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne jun 01, 2008 11:11 pm

logo je mal bolša voda od tuš-oil.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne jun 01, 2008 11:17 pm

pred kar nekaj časa so bili objavljeni neki testi slo bencina.. predvsem za dizelsko gorivo se spominjam problematično vsebnost žvepla.. no pa nima veze, hotel sem reči da sem 100% prepričan da ko sem tankal na AC nek blu-super-duper dizel (več zaporednih tankov), ki je mimogrede še dražji kot navaden dizel v Avstriji je imel avto mirnejši prosti tek, manj je ropotal pri visokih hitrostih..

sicer pa se še niste navadili da sta si trga precej različna? vem da ne paše to na A.com ampak recimo; šampon, ki se ga dobi v avstriji GLISS KUR ni nikoli enak našemu na katerem piše samo GLISS in tako naprej.. lahko bi naštel še 1000 artiklov..

zanimivo pa je, kot je že nekdo zgoraj omenil in sem tudi sam opazil ob prebiranju hrvaških testov goriva, da kakovost niha od pumpe do pumpe, kljub temu da gre za istega distributerja..

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jun 01, 2008 11:41 pm

nebivedu je napisal/-a:V Sloveniji ni več važno OMV, Petrol, Tuš, Agip ali Mol, ampak je bolj važno kakšne tanke ima bencinska pumpa. Če so sčiščeni ali postavljeni na novo, potem se da lepo vozit na vsak bencin od teh petih ponudnikov, če pa so stari in imajo obilo kondensa ali pa mogoče že puščajo, pa imajo preveč vsebnosti vode in smeti, pa imaš probleme.

v prvi vrsti se strinjam z zgoraj napisanim, tukaj ( beri avstrija) je pa tudi verjetno prisotna kaka inšpekcija, ki verjetno redno pregleduje tako kakovost bencina kot tudi samo ustreznost tankov za shranjevanje bencina, česar očitno v slo ni

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po jun 02, 2008 5:06 am

adis je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:V Sloveniji ni več važno OMV, Petrol, Tuš, Agip ali Mol, ampak je bolj važno kakšne tanke ima bencinska pumpa. Če so sčiščeni ali postavljeni na novo, potem se da lepo vozit na vsak bencin od teh petih ponudnikov, če pa so stari in imajo obilo kondensa ali pa mogoče že puščajo, pa imajo preveč vsebnosti vode in smeti, pa imaš probleme.

v prvi vrsti se strinjam z zgoraj napisanim, tukaj ( beri avstrija) je pa tudi verjetno prisotna kaka inšpekcija, ki verjetno redno pregleduje tako kakovost bencina kot tudi samo ustreznost tankov za shranjevanje bencina, česar očitno v slo ni

ja v avstriji so očitno res kontrole, ker mi je povedu stric, ki se tam ukvarja s kmetijstvom, mora vzorec vsakega prideleka pelet na nek ištitut, da preverijo prisotnost nezaželjenih substanc.če je določenih vrednosti preveč, mora dokupiti pridelek in ga mešati s svojemu, da se razmerja substanc zglihajo.inšpekcija je zelo pogosta...pred parimi letami smo srečali inšpekcijo celo v nedeljo, ko smo bili na ubisku...vrjetno so tudi pri drugih stvareh tako strogi (v tem primeru gorivo) in imajo stroga načela.pri nas je vse bolj tko...so kontrole, ampak so vedno najavljene nekaj dni prej...v tismu času že poskrbijo, da se vse sklada s pravili.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po jun 02, 2008 6:13 am

Sprijaznite se: živimo na Balkanu. Jasno, da je v Avstriji gorivo, kot še marsikatera druga stvar: boljša, bolj urejena in dodelana...

... zato pa v Sloveniji kupujem samo hrano, za vse ostale stvari pa je tukaj Avstrija.

Večkrat sem že rekel: enkrat Balkan, vedno balkan.

V kratkem se podajam na tur d Europe. Sporočim, če bo padel kakšen rekord v porabi goriva in ali je bencin tam res toliko mnogo boljši.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po jun 02, 2008 8:35 am

Kael je napisal/-a:... zato pa v Sloveniji kupujem samo hrano, za vse ostale stvari pa je tukaj Avstrija.
Zakaj je pa ravno hrana izjema? Ravno tako je večinoma v Avstriji cenejša (no, ne vse, je treba malo pogledat), s tem da je IMO ponavadi tudi kvalitetnejša. Pri nas večino robe tujih znamk ne dobimo original, ampak slabše variante iz Poljske, Romunije in kdove kje še vse... Domače so pa tudi vedno slabše, tako da se pogosto sploh ne moreš več zanesti na "domačo slovensko kvaliteto" - delajo včasih še slabše kot v Romuniji.. So izjeme, ampak žal jih je vedno manj.

Glede goriva je bil pa zadnjič zanimiv članek na ÖAMTC spletni strani, so menda preverjali kakovost goriva v sosednjih državah (SLovenija, Italija, Madžarska itd), pač ko se bliža setona poletnih dopustov in potovanj. Menda je gorivo povsod dovolj kvalitetno in mirno priporočajo Avstrijcem tankanje pri sosedih, če gredo na dopust.

Prav tako pa tudi ni nobene bistvene razlike med ponudniki znotraj Avstrije. Tam je namreč milijon različnih firm, ceno pa vsak postavlja sam, ne centralno-plansko kot pri nas, potem pa Shell in podobne cenjene firme zahtevajo malo višje cene, na drugi strani imaš pa "diskontne" črpalke. No, menda je vse približno isto, če je verjet ÖAMTC-ju (niso pa redstavili kakih konkretnih meritev, ne za Avstirjo ne za sosednje države, ampak tako počez rekli "v redu je").
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po jun 02, 2008 10:23 am

Je mora biti sem ene par let nazaj beri 2001 točil v IT okol 25litrov na privat pumpi od Q8 in , ko sem porabil naš benz je začel motor tako lepo vleči in manj ropotat, da je bilo veselje se voziti hehe je pa hitro to zmanjkalo :( 2.0 i.e. 95KW

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po jun 02, 2008 11:15 am

js zdej tankam na omv pa je poraba dosti manjša pa avto grelepo kot še nikoli (5prestava -55kmh)brez cukanja kar prej z 4 prestavo ni bilo mogoče ko sem na petrolu tanko gre pa za citroen berlingota 2,0 hdi delam pa po 100km več z isto vožnjo ob porabi klime edino kar pa je pri omv-ju malo bolj kadi vem da ima petrol najslabšo nafto vsaj iz mojih in mnogokaterih drugih izkušenj lp :D :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po jun 02, 2008 11:41 am

roberto-82 je napisal/-a:js zdej tankam na omv pa je poraba dosti manjša pa avto grelepo kot še nikoli (5prestava -55kmh)brez cukanja kar prej z 4 prestavo ni bilo mogoče ko sem na petrolu tanko gre pa za citroen berlingota 2,0 hdi delam pa po 100km več z isto vožnjo ob porabi klime edino kar pa je pri omv-ju malo bolj kadi vem da ima petrol najslabšo nafto vsaj iz mojih in mnogokaterih drugih izkušenj lp :D :D :D :D
:roll:
Ja.. ker se teb zdi, pa kolegu tud manj pije, ane!? Dokler mi nekdo ne pokaže nekega testa obeh goriv (OMV vs. Petrol) so to zame same buče. 100x sem že napisal, da je pri meni ravno obratno in zato ne trobim na vsakem koraku, da ima Petrol boljšo nafto.
Dokaži in potem bomo lahko o tem razglabljali o tem na dolgo in široko, ne pa mlatili prazne slame.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jun 02, 2008 11:51 am

roberto-82 je napisal/-a:js zdej tankam na omv pa je poraba dosti manjša pa avto grelepo kot še nikoli (5prestava -55kmh)brez cukanja kar prej z 4 prestavo ni bilo mogoče ko sem na petrolu tanko gre pa za citroen berlingota 2,0 hdi delam pa po 100km več z isto vožnjo ob porabi klime edino kar pa je pri omv-ju malo bolj kadi vem da ima petrol najslabšo nafto vsaj iz mojih in mnogokaterih drugih izkušenj lp :D :D :D :D

Tok razlike pa spet ni. Jst svojo kišto z 85KM in 1480kg lahko vozim pri 40km/h v peti prestavi, pa je bencinar in ima samo 1600ccm.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Napisal/-a roberto-82 Po jun 02, 2008 12:13 pm

no ko ste tk pametni pa brihtni dobimo se nekje pa gremo probat brez kakšnih testov pa tankimo na petrolu pa zavozmo cel tank pa gremo pol na omv pa pol zavozmo cel tank pa bomo vidli prej pa damo vsak po 1000€ pa če mata prav vidva si mojih 1000€ razdelimta če pa mam prav js pa od vaju poberem od vsakega 1000€ pa da vidimo če mata prav lepa ponudba kje bota zašlužla po 500€v enem dnevu(pa vozita vidva al pa js)nabom govoro nekih tumarij če nisem zihr( RES LEPA PONUDA SE JO SPLAČA SPREJET)pa če bomo tankali na omv-ju bomo naredli800-850km če pa na petrolu pa 700-750nič več lp razmislita :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Napisal/-a roberto-82 Po jun 02, 2008 12:20 pm

nebivedu je napisal/-a:

Tok razlike pa spet ni. Jst svojo kišto z 85KM in 1480kg lahko vozim pri 40km/h v peti prestavi, pa je bencinar in ima samo 1600ccm.

pa js pravim za svoj avto tako se meni obnaša moj avto pa ma 90km pa z 5 prestavo ne gre 50km/h al pa cuka zdaj gre z 1200rpm vozit brez cukanja prej pa pod 1600sploh ne pa še tam je cukalo sam zelo mal ampak čutu si zdej z omv-ju pa 1200 pa nič ne čutiš :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 3 gostov