Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
capone4
Nov uporabnik

AVTOPRALNICA

Napisal/-a capone4 To jun 03, 2008 7:16 pm

caw!mene pa zanima kako je z avtopralnicu-rocno...se splaca to met?kak je pozimi?ka med letom je polno...le ce je lep dan:)
hvala za vase odgovore
lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: AVTOPRALNICA

Napisal/-a MacTron To jun 03, 2008 10:17 pm

kaj bi ti sploh rad izvedel... kako imeti svojo lastno rocno avtopralnico?
ker post je tako napisan da nima ne repa in glave
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
capone4
Nov uporabnik

Napisal/-a capone4 Sr jun 04, 2008 7:29 am

sej sem napisu ka zelim zvedet...ja mel bi svojo avtopralnico pa me zanima ce se splaca...ja kak bi pa mogu napist da bi blo kul???

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr jun 04, 2008 7:35 am

sepravi ti bi se sel resen posel... tu pa se obrazloziti ne znas :idea:
ideje poslovanja, kaksne zahteve ...itd
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 04, 2008 7:57 am

lokacija zna bit precej vazen faktor.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr jun 04, 2008 8:08 am

lej. takole se dela na grobo poslovni načrt.če bo zelo natančno narejen, lahko tudi zaprosiš kak kredit...naredit morš vsaj 100 anket, če v tistemu kraju, kjer bi ti imel pralnico, se zanimali za njo.pol se moreš pozanimat za razna dovoljenja itd.v šoli smo vsi mislili, da bo enostavno nardit ta poslovni načrt...na koncu se je izkazal, da je to zelo težko...vse ostalo imaš razloženo na listu
Priponke
POSLOVNI NAČRT-podjetnost mladih.doc
(105.5 KiB) Prenešeno 602 krat
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
capone4
Nov uporabnik

Napisal/-a capone4 Sr jun 04, 2008 9:14 am

pa ka je s tabo...ka ne razumes???vse ze vem kaj potrebujem(dovoljenja)...in kapital mam,idejo...da ti se enkrat pojasnem ka vidm da ne razumes...zanima me samo vase mnenje o rocni avtopralnici!!??ali se splaca met-ker jih je malo-zalkaj pa jih je malo??
samo to me zanima...
myster hvala ti

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr jun 04, 2008 9:43 am

No, da ti povem moje mnenje o ročnih avtopralnicah.

Men se zdi, da je, kot je že Voith povedal, najvažnejši faktor lokacija. Kolega v Velenju dela v taki ročni avtopralnici in imajo vedno polno, že za več dni vnaprej naročene stranke). Poznam pa tudi primer, bivša sodelavka, ki ima svojo ročno avtopralnico, ki sta jo odprla z očetom, nekje na vasi (kjer so sami kmetovalci in je cesta vedno umazana, kdo bo potem sploh šel avto prat?) in do sedaj še ni imela nikoli gužve. Res pa je, da je tam avtopralnica odprta šele dobre pol leta. Malo potrebuješ časa da pridobiš stranke, če si dober v tem, potem lahko pričakuješ gužvo. Saj veš dober glas seže v deveto vas. K nam v Velenje hodijo v avtomatsko pralnico prat iz Slovenj Gradca samo zato ker so slišali da baje tuuki zlo dobr operemo avte :lol:

No, torej če imaš v mislih samo avtopralnico: torej wap, šampon pa jelenova koža boš zelo odvisen od vremena. Spremenljivo vreme je najhujš saj ne pride nihče prat tudi če sije sonce, saj nikoli ne veš kdaj se spet ulije. Če pa boš imel pokrit prostor pa si lahko umisliš tudi globinsko čisščenje. Stranke so vnaprej naročene, pustijo ti avto tam za kako urco dve, ti se ga vredu lotiš (malo raztaviš, spucaš, sestaviš, seveda to vse zelo temeljito, da bodo strane zadovoljne). Tako boš imel delo tudi v slabem vremenu. promet v slabem vremenu boš mel pa zihr pozimi, ko pridejo ljudje v avtopralnico še takrat ko so ceste še mokre. povečini sicer samo wapat, da se spravi dol sol.

Promet v avtopralnici je tudi zelo odvisen od ostalih dejavnosti in servisov ki jih lahko ponudiš. Fajn je če je kje blizu kakšen dober kafič :lol: resno: če ponudiš tudi zraven kakšen osnovni pregled vozila (če te je kaj avtomehanika), npr. dolivanje olja, pregled vseh tekočin itd. lahko tudi pridobiš nekaj strank.

Veliko pa je potem odvisno od marketinga, ki si ga boš zamislil. kako spraviti idejo do ljudi. Kakšen boš imel pristop? začetni popust, akcije (vsako peto pranje gratis?).

Vidim da si že napisal, da kapital, idejo že imaš. Ups, torej sem skoraj brzveze pisal vse gor našteto. no, mogoče ti bo kaj pomagalo. Drugač pa moje mnenje o ročni avtopralnci: mora bit razmerje med ceno in kvaliteto. Če boš tu zgrešil, potem ne boš imel veliko strank.

Ali se jih splača met? Na to vprašanje ti bom takole odgovoril: se splača in se ne splača. Splača se imet tistemu, ki je uspešen, ki je uspel v tem biznisu. torej ima dobro lokacijo, kvaliteto, ljudje se radi vraćajo, ter širijo dober glas o avtopralnici. Tebi se prvih nekaj meseces zihr ne bo splačalo imet avtopralnice. Vendar moraš potrpet, potem pa boš sam videl ali bo promet naraščal, ali boš v mestu ko se boš pogovarjal z ljudmi, ti bo kdo omenil tvojo avtopralnico (to pomeni da ljudje govorijo o tvojem biznisu kar je dobro.)..

Sam ne se zakreditirat če dvomiš ali ti bo uspelo!

Lep pozdrav, pa upam da ti rata, če pa bo pralnica kje blizu pa se oglasim kdaj!
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Sr jun 04, 2008 9:48 am

moje mnenje je tako, da v bližini blokov boš po mojem mnenju še kr imel prometa...tam v okolici hiš, bo manj obiskovalcev, ker si itak vsak sam svoj avto opere-pred svojo hišo...drugače pa je pranje avta zelo drago in si marsikdo reče, da je dež najcenejši...

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr jun 04, 2008 10:36 am

capone4 je napisal/-a:pa ka je s tabo...ka ne razumes???vse ze vem kaj potrebujem(dovoljenja)...in kapital mam,idejo...da ti se enkrat pojasnem ka vidm da ne razumes...zanima me samo vase mnenje o rocni avtopralnici!!??ali se splaca met-ker jih je malo-zalkaj pa jih je malo??
samo to me zanima...
myster hvala ti

Malo jih je 8) v MB ( ploj, šerbinek, Oli, Irena ,......) posel pa kr laufa ce imas promet . Zelo dobro je da je zrafen kafič.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Sr jun 04, 2008 3:02 pm

no tale stran ti bo malo v pomoč
http://www.podjetniski-portal.si/

boš dobil skor vse informacije o podjetništvu...

če se splača ali ne, moreš sam ugotovit, kako je zanimanje v tvoji okolici...moreš vse dejavnike upoštevat.še en podjetniški nauk: kdor ne razkira, ne profitira.

veliko sreče
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov