Napisal/-a nebivedu Sr jun 11, 2008 11:50 am
Vsi približno vemo, kje je ta rondo in kako se ljudje v njem obnašajo, pa kok je nevaren. In tukaj imam par primerov, ki me motijo ali pa sem jih sam doživel v njem.
Pripeljem s strani tomačevega in grem proti trzinu.
Pripeljem po levem pasu in se vključujem na sredinski pas (desni čisto zabasan in se čeprav imam prednost, ne da vključit vanj). Pripelje bospodična z mobitelom iz smeri BS#-ja proti trzinu po sredinskem pasu mimo mene, za njo pa prazno. Potegnem z avto, da bi se lepo vključil, kar naenkrat pa ona zabremza in se ustavi na sredinskem pasu (še vedno se pogovarja po telefonu), da smernik in čaka, da se je bo kdo usmilil in jo spustil čez polno črto na desni pas. (naj povem, da oba pasova peljeta proti trzinu, ampak ona očitno ni imela časa pogledat, kaj piše na tabli - telefon je bolj zanimiv).
Še bolj zanimva sta bila 2 primera, ko pripeljem v rondoju do izvoza, enkrat proti BS3-ju enkrat proti tomačevem/žale pa se mi nasproti iz izvoza pripelje avto, mi začne blendat in trobit, ter se odpelje mimo in se vključi v rondo.
Motijo me v tem rondoju ljudje, ki se iz smeri BS3 vozijo proti trzinu po zunanjem pasu, namesto, da bi zapeljali na sredinski pas, ker ne gredo na prvem izvozu ven, se vozijo po čisto zunanjem pasu in ovirajo ostale, ki bi radi šli ven za tomačevo/žale in tudi tiste, ki bi drugače imeli prosto pot iz tomačevega proti trzinu - pretok bi se s tem zelo povečal, če bi vsi ki prihajajo iz bs3-ja to upošteval.
Pa probleme imam pozimi in kadar je mokra cesta, ker si iz trzinske smeri proti rondoju namerno puščam varnostno razdaljo za en cel avto ali več pred sabo(pa že to je premalo po zakonu), ker vem, da se moja kišta težje ustavi, še posebej čez savski most (ne zaradi zanič gum, ker gume so za 190 evrov na komad, ampak zarad teže avtomobila in mastne ceste, kjer pa tudi najboljše gume ne pomagajo dosti), pa se mi potem razne kamikaze vrivajo pred mene in mi puščajo po meter ali manj varnostne razdalje pri 100km/h, če bo pa treba bremzat, mu bom pa zadnje zice v hrbet porinu pri taki hitrosti, ker nimam šans, da se ustavim tako hitro.
Vsekakor faljena gradnja, ker bi morali na vseh treh straneh narest enako - desni pas za takojšen izvoz je neodvisen in promet teče tekoče, ter po 2 pasova za izvoz, kar bi prineslo še večjo pretočnost. Pravijo pa da bo kmalu še en krak prišel do tega rondoja - iz žal direktno.
Old subarus never die, they just get faster!