Ja ne vem zakaj bi se smejal tvojemu avtomobilu saj je čisto OK. Tudi jaz sem ga pred leti vozil. Okoli tvojih težav pa takole:
Sam sem imel podobne probleme, najverjetneje je lahko kriv regulator prostega teka ali pa "regulator hladnega teka"(ne spomnim se točnega izraza). Je pritrjen na zunanji desni strani motornega bloka in skrbi da hladen motor dobi zadostno količino goriva ter ob segrevanju le tega zmanjšuje dodano količino.V njem je nekakšna membrana ter neka nitka ki se segreva (?) po besedah mojega mehanika ki je stvar zamenjal. Vse skupaj deluje na principu podtlaka ter temp. hladilne tekočine ter zraka ki ga motor sesa (laično napisano).Skratka če zadeva ne funkcionira je to najverjetneje zadeva za preverit. Ampak zadeva bo v tujini verjetno cenejša, v primeru da jo boš morala zamenjati(vsaj pri meni je bilo tako-kupil pa sem jo v Gradzu)
Če pa imaš probleme neglede na tem. motorja pa preglej regulator prostega teka. Podolgovat srebrn valj pritrjen na levi strani motorja (na začetku) nanj je priključen kabel na sprednji strani.
Drugače pa lahko probleme povzročajo tudi porozne povezovalne cevi vseh teh regulatorjev. Avto ima namreč mehansko električni vbrizg(zopet laično) in mnogo tipal deluje na podtlak in če kje vleče "postrani" zadeva ne deluje kot bi morala.
Če pa ima mehanik napravo za branje kod oziroma napak pa naj jo priključi. Kaj pa pomenijo različne kode pa si lahko pogledaš na naslednjem linku. Vse te stvari pa bi bilo treba preveriti če delujejo kot je treba.
http://www.meckisfaq.de/antworten/schal ... rcodes.htm
Nekje tukaj se sigurno skriva napaka. Upam da ti bo to v rahlo pomoč.
Če te zanima kaj več se oglasi s sporočilom nekje še imam knjigo od tega avtomobila in lahko preverim točne izraze.
LP