Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Je možna kazen za tole???

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Če jul 17, 2008 3:11 pm

LP!
Ker je kup enih zakonov , ki postajajo ne samo--) vse strožji in zajebani....ampak tudi vse obširnejši ....me zanima kar tale konkreten primer. Kazen zaradi neprilagojene hitrosti, to seveda zajema pojem prehitra vožnja....zdaj me pa konkreteneje zanima ...ali lahko dobim to vrsto kazni za primer, kjer je omejitev 90 km/h, torej izven naselja seveda, je pa pač taka cesta in ovinki da se voziš 50,60 , ker kaj vec skor nemogoče ker te že zanaša itd.... naprimer da bi jaz vozu 90 km/h mal čudno bi blo, prehitro bi res zgledalo seveda, ampak saj vozim po omejitvi hitrosti.....v primeru policajev , če bi me ustavili bi mi lahko dali kazen za neprilagojeno hitrost v tem primeruu?

Ravno to se mi zdi, da nam primanjkuje v sloveniji omejitve hitrsoti na 60, 50 pred ovinki izven naselij :shock: Od nekdaj se mi zdi to pametno,...in ravno največ nesreč je se dogaja točno zaradi takšnih in podobnih .... :idea: :idea: :idea:

Srečno!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če jul 17, 2008 3:48 pm

Glede na omejitev na cesti ne morejo nič, saj po zakonu je možna vožnaj do 90km/h, vendar obstaja znotraj ZVCP še en člen ki vozniku nalaga da mora hitrost vožnje prilagoditi svojem stanju, stanju vozila in razmeram na cesti. Po domače povedano znotraj tega člena pa je možno preigravanje na miljon načinov. Če bi se ti npr. pripetila prometna nezgoda na takšnem cestišču (pri nas precej pogosto) bi naši vrli policisti povsem lahko ugotovili da nisi vožnje prilagodil razmeram in si zato odgovoren za nezgodo. Mislim pa da kljub precejšnjemu številu pritožb na delo policije in njihovo korektnost le premorejo toliko zdravega razuma da v primeru kot ga navajaš ti nebi pisali kazni. V primeru da jo dobiš pa lahko še vedno napišeš ugovor in se sklicuješ na slabo stanje cestišča, slabo preglednost, spolzko cestišče.....

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jul 17, 2008 3:54 pm

Moh sej kamor je ostrejsi ovinek postavijo prej znak za opozorilo.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Če jul 17, 2008 4:34 pm

pol hitrosti od omejitve se lohk peleš....to je po domač povedan
če je omejitev 90 se lahko pelješ 45..... ;) tko da 50 kumot ;)

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Če jul 17, 2008 4:39 pm

tak kot ste ze povedali.. ce je izven naselja in omejitev 90, je pred ostrim ovinkom sigurno tabla 60 ali 40.. pac kolko je varno peljat.. so pa policisti ze pisali motoristom kazni, ki so kolenckali po vijugasti cesti izven nasleja.. pri manj kot 90, zarad neprilagojene hitrosti.. pri avtih se pomoje to primerja z odnasanjem zadka(drift) za kar je tut predpisana kazen..

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Če jul 17, 2008 5:19 pm

Kam ste se pa ti in tvoje neproduktivne teme zgubil za pol leta? Še ena takih v sklopu gremo folk skregat med sabo?

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Če jul 17, 2008 5:47 pm

alesdrolec je napisal/-a:pol hitrosti od omejitve se lohk peleš....to je po domač povedan

:roll:
biturbo SKN Project CT3 50

VasjaS
Nov uporabnik

Kraj: Vrtojba

Napisal/-a VasjaS Če jul 17, 2008 5:56 pm

Kot je že Tristan povedal, je v zakonu člen, ki veli prilagoditi hitrost na stanje na cesti. V takih odsekih te zelo verjetno ne bodo na radar lovili, če te pa bo zaradi neprilagojene hitrosti (tudi če bo pod 90) zaneslo in bo prišlo do nesreče, boš kriv...

Jaz mislim, da na takih odsekih zaradi "prevelike hitrosti" (vsak se cestišču prilagaja po svoje pač) nebi dobil ravno kazni, oz. če bi bila kazen bi bila zaradi česa drugega. Tako so se enkrat po takem odseku pripeljali za mano v naslednji vasi, me ustavli in pregledali vse živo, dali pihat, pregledali homologacijo, itd... pač nekej so iskali. K sreči sem pršu mimo brez kake kazni :twisted:
Jaz sem nezmotljiv! Enkrat sem mislu da sem se zmotil, ampak sem se motil!

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Če jul 17, 2008 11:18 pm

alesdrolec je napisal/-a:pol hitrosti od omejitve se lohk peleš....to je po domač povedan

predvidevam, da vozniskega dovoljenja se nisi opravljal....

drugace pa se nekako hitrost prilagodi razmeram in se nekako ohrani tekoc promet. edino ce se razmere res tako hudo poslabsajo, da se ne da vozit pa pac cincas.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe jul 18, 2008 7:13 am

Hehehe, mali, prosim odjavi se iz foruma.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Pe jul 18, 2008 7:35 am

Sicer imam drugo vprašanje,ampak naslov povsem odgovarja.Ali lahko dobiš 500€ kazni,ker si se z motorjem(vespo) peljal 5kmh nad omejitvijo(omejitev 70,hitrost 75).Nakar ti policaj reče,dobro naj ti bo ker sem jaz sam motorist(bil je policaj na motoru),boš plačal 125€ kazni. :shock: :shock:
Čez 15 minut se ta isti policaj prestavi 500 m višje na drugo avtobusno postajo.Kjer ustavi taksi,v katerem je kot potnik srbski državljan,ki dela in živi v Sloveniji,in še čaka na vse papire na državljanstvo(ima pa delovno vizo).Taksi se pripelje iz smeri Šentilj proti Mariboru(kraj:3 km za Šentiljem).Policaj seveda ustavi taksi,in ko vidi gospoda na zadnjih sedežih zahteva njegove papirje.Ko vidi da je srbski državljan,se pa začne vsa kalvarija.Miljone vprašanj:
1. zakaj se vozite s taxijem?->nimam svojega prevoza
2. od kod greste?-> tu v avstriji mam kamion parkiran,grem proti domu
3. kam greste sedaj?-> tu malo naprej me kolega čaka v gostilni
4. a v mariboru ni gostiln,zakaj morate iti ravno tu v gostilno? -> ????
5. kaj nosite s seboj?
6. kako dolgo boste v gostilni?
7..
To vso zadrževanje in očitna diskriminacija traja ene 30 minut.Potem ga policaj končno spusti(ker je kao dobre volje)
Tak da se pazit naših policaj(očitno sploh motoristov),ker so opičeni v glavo.
Pa da še na hitro napišem malo off(oz.kar bi spadalo pod temo vinjete):
Dva policaja motorista stojita pred tamalim rondojem pred pesnico.Opazujeta v smeri hitre ceste in opazujeta tiste ki prihajajo iz rondoja proti stari cesti za šentilj.Mimo njiju se vozijo sami tujci brez vinjet.Policaja pa nič.Če bi se jaz pripeljal mimo brez vinjete,bi pa verjetno obvezno sledil pregled vozila,pihal bi,naredla bi pravo anketo na meni,pa še kazen bi plačal zaradi vinjete.Marš!!!

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Pe jul 18, 2008 8:21 am

Courage™ je napisal/-a:

Hehehe, mali, prosim odjavi se iz foruma.
jeb.. ga tko so men rekl.....vsega pa tud ne morm vedet :?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe jul 18, 2008 9:47 am

@rhino: sej pa rondo ni vinjeten in se lahko tujci mimo peljejo. Drugač pa nevem zakaj bi ga ustavil potem ko je že na navadni cesti. Sej mu nemore dokazat, da je do tja prišel po hitri.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jul 18, 2008 10:28 am

sploh ni vazno. ce policaj rece da si vozil z neprilagojeno hitrostjo, si vozil z neprilagojeno hitrostjo in nimas kej. kazen. avto je lahko tut parkiran pa se vseen policaj lahko to ugotovitev poda in te na podlagi le te kaznuje.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Pe jul 18, 2008 10:57 am

Doche je napisal/-a:@rhino: sej pa rondo ni vinjeten in se lahko tujci mimo peljejo. Drugač pa nevem zakaj bi ga ustavil potem ko je že na navadni cesti. Sej mu nemore dokazat, da je do tja prišel po hitri.

Po eni strani maš prav,samo ko ga vidi da se je pripeljal z hitre ceste,mater mu plavo sparim,ne da bi se v ta veliki rondo prestavli ali pa takoj na izvoz iz rondoja,pa tam ustavlali tiste brez vinjet.Še vedno se 50% tujcev zastonj vozi.Eh sploh bzv še kaj komentirat proti naši državi :roll:

Landy
Nov uporabnik

Napisal/-a Landy Po jul 21, 2008 10:12 am

Dnevno srečam take voznike :evil: Bi jim mogli kr vozniško vzet!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov