The person who has nothing for which he is willing to fight, nothing which is more important than his own personal safety, is a miserable creature and has no chance of being free unless made and kept so by the exertions of better men than himself. - J.S. Mill
A res je to obvezni del opreme ?
Jaz nikoli nisem imel in tudi vedel nisem da je kao obvezno...
Res zanimivo tole slišat...
Pa me zanima še nekaj, če je obvezno ali mora bit prav vlečna vrv z kakšno euro oznako ali je lahko kakšna doma narejena vlečna vrv, ker tole k obvezni opremi me je pa res presenetlo, ko sem prebral...
No za gasilni aparat bi bilo pametno uvest tudi pri nas. Mislim da je toliko pomemben del opreme, da bi lahko bil obvezen ...
Res pa je da bi s tem lahko ogrozil življenje in je bolje pustiti da avto zgori kot pa da bi poizkušal pogasiti in ogroziti svoje življenje...
Sam sicer ne vem, če je vlečna vrv obvezna, vendar jo imam v avtu vedno. Na svojem za nnoret naokoli pa še vitel, tako da me policaji v tujini nikoli ne vprašajo po tem.
Je bilo pa nekaj časa na hrvaškem tako, da pozimi ni bilo nujno imeti zimskih gum, si pa moral imeti deko in vrečo peska v prtljažniku. Za moje pojme pametno, če nisi s peskom nič naredil, si se pa v deko zavil in počakal da je nekdo prišel mimo, ki ti je pomagal.
Je potrebna oz. obvezna. Drugače pa na tem linku dobiš še več informacij kaj vse je potrebno itd. Spodaj pod obvezno opremo je omenjena "uže za vuču" - torej vlečna vrv in zraven piše obvezno.
Je pa na enem drugem linku pisalo, da tujce kao samo opozorijo pri pregledu in ravno ne kaznujejo. Kak je v praksi pa nevem.
PRODRIVE je napisal/-a:Tud nalepka,zdej sem pa dvomoh nalepka ja ali ne
Ne rabiš nalepke, če je na tablici original evropska oznaka in SLO napis.
Edin če so tole zdej v zadnjem letu kej spremenil. Meni so lani na meji (Brod na Kupi) hrvati težil da moram met nalepko, pa sem šel nazaj na petrol pa jo kupu. Pa mam gor evropske tablce. Tako da zdej res ne vem kaj je res