Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
LowRider
Nov uporabnik

Kraj: Videm ob Ščavnici

Ogenj iz auspuha - kako?

Napisal/-a LowRider Po sep 08, 2003 11:41 am

Ja, pri tej zadevi pa mi ni čisto nič jasno. :roll: :?: Baje pride do tega ogen efekta, ko prestavljaš brzine, gor ali dol. Stvar sem parkrat vidu v kakem muviju, - ostalo, tema!!!

Mene pa zaj seveda zanima:

kaj to sploh je?
kako deluje?
kje se to "gor zmontira" ?
ali je to mogoče sploh pri nas dobiti?
in cena seveda?

tnx
Mercedes

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Po sep 08, 2003 11:50 am

Najbolj pogosto se to dogaja pri avtih za WRC (zadevi pravijo anti-lag). Pri njih do tega pride ker imajo sistem vbrizgavanja goriva v izpuh, ker le tako dosežejo, da se turbo ne neha vrteti (ohranja nadtlak za motor).

Drugače se pa to lahko dogaja pri avtih z uplinjači če so le ti narobe nastavljeni (preveč goriva v mešanci).

Pri injection avtih do tega ne prihaja ker elektronika dozira zmes zrak-plin tako da večina zgori v cilindru
http://www.raceland.si

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Po sep 08, 2003 11:51 am

Tisti v 2F2F imajo poseben (tuning :? ) ki vbrizgava bencin v avspuh in ga potem prižge. Na rallyu imajo podobno stvar montirano pred turbino, da med turbo luknjo vseeno vseeno vrti turbino. Se pa dogaja tudi pri normalnih avtomobilih da pri obratih spustiš gas in (to mi ni čisto jasno) pride bencin v auspuh in se vžge. Pri max obratih (ne na blokadi) se pa zgodi, da bencin od obratov ne more izgoreti in se nabira v izpuhu. Takrat spet poči.

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Po sep 08, 2003 12:39 pm

johnyr je napisal/-a: Pri injection avtih do tega ne prihaja ker elektronika dozira zmes zrak-plin tako da večina zgori v cilindru

To ne bo ravno držalo, meni mi poka in meče ogen ven, kadar ga nabiješ na visoke obrate in hitro spustiš gas. Vendar ne zmeram, kdar ga prime :P

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Po sep 08, 2003 12:47 pm

Punto_GT je napisal/-a:
johnyr je napisal/-a: Pri injection avtih do tega ne prihaja ker elektronika dozira zmes zrak-plin tako da večina zgori v cilindru

To ne bo ravno držalo, meni mi poka in meče ogen ven, kadar ga nabiješ na visoke obrate in hitro spustiš gas. Vendar ne zmeram, kdar ga prime :P

Pejt na servis :lol:

Pr FIATu se pa itak nikol ne ve :P

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Katrca Po sep 08, 2003 1:10 pm

meno so to naučl tik preden sem peljav avto na merjenje avspuha v Grosuplju. To naredišrako da naviješ obrate, nogodol z gasa, ugasneš motor, 2-4X pritisneš na gas ko je avto ugasnjen, nato pa daš kontakt. Verjemi jas sm to probau zvečer in sem bil nad efektom zelo zadovoljrn. Močno poči in skozi avspuh useka ogenj :lol:

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Po sep 08, 2003 1:23 pm

mtrkman je napisal/-a:meno so to naučl tik preden sem peljav avto na merjenje avspuha v Grosuplju. To naredišrako da naviješ obrate, nogodol z gasa, ugasneš motor, 2-4X pritisneš na gas ko je avto ugasnjen, nato pa daš kontakt. Verjemi jas sm to probau zvečer in sem bil nad efektom zelo zadovoljrn. Močno poči in skozi avspuh useka ogenj :lol:

Kot sm že napisal to ni možno delati z avti ki imajo injection, ker šobe ob ugašnjeni mašini ne špricajo bencina in se zato tudi ne more nabrati v auspuhu.

Pri avtih ki imajo fergazerje je pa drugače, ker motor sesa gorivo tudi ko ni elektrike, zato ker ni el. in tudi iskre na svečki ne, se ta benz nabira v auspuhu in nato ob prvi iskri tudi vžge zakar poči.

P.S. Bolje ti bo vseku če boš stalno gas tišu.

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Po sep 08, 2003 1:28 pm

vzig mal zamakni pa bo streljal ku matasto:))))drgac se da kupit zadevo da ti ogen ven daje.pritisnnes na gumb pa zacne iz skarika fajn ogenj zadeva stane priblizno 600 eurotu ce se ne motim

Uporabniški avatar
|T|E|O|
Nov uporabnik

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a |T|E|O| Po sep 08, 2003 1:34 pm

Uni BMW serija 6 u Grosuplju je fajn streljav..a je mel fergazer?
Slika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Po sep 08, 2003 1:37 pm

|T|E|O| je napisal/-a:Uni BMW serija 6 u Grosuplju je fajn streljav..a je mel fergazer?

Tist avto je tulk star, pa tuk po bencinu smrdel, da so sam dve možnosti:

1. ima fergazerje ( verjetno, ker je star avto )
2. je totalno zjeban in mu ne dela lambda sonda

Osebno ga ne bi spustu not, ker je mel probno tablco.

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Po sep 08, 2003 1:37 pm

vrjetn kaksen dober skarik gor da je fajn streljalo .frgazer:))

Uporabniški avatar
|T|E|O|
Nov uporabnik

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a |T|E|O| Po sep 08, 2003 1:42 pm

keylone je napisal/-a:vrjetn kaksen dober skarik gor da je fajn streljalo .frgazer:))

Drugič bom reku karburator :D :D
Slika

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Po sep 08, 2003 1:59 pm

Jz mam pa efi masino pa mi fino ogn vn poka.Aja mam fiesto xr2i ampak to mi dela odkar sm katalizator pa drug lonc vn fuknu pa ta zadn lonc sportn dau.Pa seka ene 15cm dolg fire vn.Tko da pomoje pride to zarad tega k elekronka ne dojame tok hit da k gas spustis se kr mal sprica prevec not zarad tega ne more zgoret k zraka ne potegne pol k pa spet pohods pa useka k pihne hlape ud benza vn iz auspuha. :idea:

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Po sep 08, 2003 2:07 pm

To je tud edn v VTIjem ala ESIjem na enem honda srecanju v celju delu, potrebn je da mas cist prehodn avspuh.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po sep 08, 2003 2:11 pm

johnyr je napisal/-a:
|T|E|O| je napisal/-a:Uni BMW serija 6 u Grosuplju je fajn streljav..a je mel fergazer?

1. če se prav spomnim so 6-ke imele samo vbrizg in nikoli vpljinjačev. (K-jetronic)

2. so pa prestare za katalizator. Razen če ni uvoz iz USA kar dvomim. V USA je katalizator obvezen od leta 73 ;)

najbolj verjetno je pa slab vžig. stre svečke, kabli, itd. Pa tudi stari vbrizgi so radi zalivali in niso tako ekološko naravnani kot novejši.

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* Po sep 08, 2003 2:15 pm

Dajte dol katalizator in bo vsakemu avtomobilu sekalo malo iz auspuha, ognja mislim da pri malih mašinah bolj težko. Moj katalizator je odpovedal in mi na trenutke poka, ognja pa ne vem če meče...
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po sep 08, 2003 2:26 pm

Ce hočte da poka: direkt cev z kolektorja na zadn dost odprt lonc pa bo pokal k pr norcih :lol:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Po sep 08, 2003 2:33 pm

johnyr je napisal/-a:

zakaj ne ? dej mal pomisl...tip je 8k sit vrgu rpec da je lahko spu na show...jest sm to hotu narest samo $$$ nism mel..drgac bi z jugotom prsu !
V8 POWER

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Po sep 08, 2003 2:35 pm

johnyr je napisal/-a:
Punto_GT je napisal/-a:

Pejt na servis :lol:

Pr FIATu se pa itak nikol ne ve :P

Kaj sanjaš dečko o nekem servisu, to je zaradi tega ker nimam katalizatorja gori in bol propusten zadn lonec.

Dej da ne govorimo o renoju....!!!

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Po sep 08, 2003 3:54 pm

Zej ne vem kak sam od mojga frenda frend je mel na turbo petki naštimano tak da je pokalo pa tut ogen je bil, mislim pa da je to sam nekak uštimal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov