Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Ročni radarji so pomanjkljiv dokaz!

Napisal/-a Gregamax Če avg 28, 2008 5:53 pm

Uporabniški avatar
megane_coupe
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a megane_coupe Če avg 28, 2008 5:56 pm

to to:=)..upam da jih ukinejo:=)
bass, i love you:)

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ Če avg 28, 2008 6:03 pm

To je že en čas nazaj bla debata okoli tega, da ročni radarji ne kažejo pravilno in da se lahko pritožiš brez problema. Naj si naši malo vzgled vzamejo po drugih državah, če se že po vseh drugih stvareh zgledujejo. Npr. v Avstriji imajo samo radarje v avtih od zadaj in preden začnejo merit hitrost, morajo preveriti, če so parkirani dovolj od ceste in pod kakšnim kotom. Za to imajo prav določena pravila. Tam se pa potem ne moreš pritožit več. Ampak vsaj veš, da je bolj realno.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če avg 28, 2008 7:14 pm

ja ja,kar ukinejo naj jih.... nihče pa niti ne pomisli kaj je bolje...

da je več meritev izvedenih z ročnim merilnikom,pri katerem če si dovolj pozoren opaziš policista,ali pa te nasproti vozeči opozorijo z blendanjem

ali

da je na cestah več provid,stacionarnih radarjev,radarjev v belih civilnih avtih,kateri so težje prepoznavni...

jst se ne pritožujem.... zaenkrat :___o
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 28, 2008 7:58 pm

RedBull™ je napisal/-a:ja ja,kar ukinejo naj jih.... nihče pa niti ne pomisli kaj je bolje...

da je več meritev izvedenih z ročnim merilnikom,pri katerem če si dovolj pozoren opaziš policista,ali pa te nasproti vozeči opozorijo z blendanjem

ali

da je na cestah več provid,stacionarnih radarjev,radarjev v belih civilnih avtih,kateri so težje prepoznavni...

jst se ne pritožujem.... zaenkrat :___o

Čisto vseeno je koliko je radarjev, provid in vsega. Če voziš po omejitvah in predpisih, se nimaš česa za bat.

Edino, kar bi si še želel zraven, je to, da policaji postanejo bolj humani in da, po preverjanju v računalniku, ljudem, ki ne delajo prekrškov, kdaj tudi kaj oprostijo in jih samo opozorijo, tiste, ki pa imajo več prekrškov pa spravijo s cest dol in jih oglobijo za večje vsote denarja.
Old subarus never die, they just get faster!

igor0203
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a igor0203 Če avg 28, 2008 9:20 pm

Mah normalno. Policaji bojo raje ustavili koga, ko vozi 65km/h (namesto 60) kot pa koga, ki vozi 90+.
In kolikokrat sem v centru(LJ) že videl redarje, ki so limali položnice na avte zaradi napačnega parkiranja, tiste avte višjega cenovnega razreda pa so "spregledali".

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če avg 28, 2008 9:35 pm

Ukiniti jih, ali pa omogočiti da se posname dokazni material.Moj primer-vozim po levem pasu v smeri vožnje v času ko se državljanom konča služba.Na cesti nisem sam.Na 144,6 m me pokne z laserjem, ustavi vozilo pred mano, ga spusti naprej in da mene na stran.Kao izmerjena hitrost 82 s toleranco 79.BULLSHIT. Kdor zna malo računati si lahko izračuna da ta razdalja in hitrost data rezultat 6,7 sec. V tem času je moral policist z rame odmakniti merilnik, ker je bil skrit za kombijem se je moral prepričati, če lahko varno stopi na desno stran cestišča, ker sem vozil po levem pasu. Ustavil je vozilo pred mano, nato pa izločil mene. Dečko je supermen. In potem mora državljan to požreti, ker ima policist vedno prav.

lp

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Če avg 28, 2008 10:55 pm

Poz!

Pa sej takšnih zadev je ogromno. Ravno danes sta me počla 110 na 70 omejitve. Pa sem ga samo prijazno vprašal, če si je dobro šipe ščistil preden je meril skoz (sem ju opazil že, ko sem 20min pred tem prvič bil na relaciji). Sma se hitro zmenla z opozorilom =) Kar pa se tiče merjenj na rekordne razdaje in podobno pa ni varjante, da ne počim v debato z njim. Ravno pred kratkim, sem mi je zgodilo, da so se malenkost oglasile (zimske) gume skoz križišče, pa se je heroj na 4pasovnici 'zalaufal' čez oba pasa, da me ustavi =) Pa še to mi je na sredini desnega pasa mahal na levi pas, da ustavim =) Ni varjante, da se na tako texas finto ustavim. Večer se je sicer s krajšim pregonom končal z 150€, 3 kt in odvzem roza knjižice za 24 ur, ampak za "pobeg" pa se je lahko le s kulico udarjal po čelu =)

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če avg 28, 2008 11:06 pm

Danes je bil tudi časopis Dnevnik podobno obvarvan. Malo obsežnejši in bolj argumentiran članek o laserskih merilnikih.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Pe avg 29, 2008 8:36 am

ja itak da ni dokaz ampak itak sodniki za policaje delajo,meni so 2x zavrnili
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe avg 29, 2008 8:46 am

mislm da bi blo super pametno, da bi tako kot meni zaceli kazni za prehitro voznjo talat kat med tem ko je avto parkiran.. preventivno pac.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Pe avg 29, 2008 10:37 am

Voith je napisal/-a:mislm da bi blo super pametno, da bi tako kot meni zaceli kazni za prehitro voznjo talat kat med tem ko je avto parkiran.. preventivno pac.

Kaj pa kupiješ take avte, da ko stoji zgleda da gre prehitro :P .

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So avg 30, 2008 9:58 am

To je itak en teksas vse skupaj.Primer: Pelješ se malo hitreje, ob cesti bel kangoo, ki te baje poslika, 300m stran patrulja, ki vstavi tiste, ki so jih prej slikali.Se ustaviš, policist ti napiše kazen, ker si peljal prehitro.Mu prijazno rečeš, da bi rad videl svojo slikco.Ti še bolj prijazno pove, da slikce ni ni.Lahko jo pa vidiš, če se pritožiš, ampak potem ni polovične denarne kazni.WTF?!Me zanima če je kdo že dal ustavno pritožbo na tole temo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov