Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
skodaRS
Nov uporabnik

Dilema pred nakupom punta

Napisal/-a skodaRS Sr sep 10, 2003 5:20 pm

Ja tko je ce bo vse posrec nameravam kupt puntota ta zdej predzadn model (2000) sprav bo ene tri leta star, pa meu bo okol 50k km, pa me zanima kasne so vase izkusnje s tem? A se splaca a obstaja kej druzga za ene miljon dvesto?
Slika
Sej bo! Sej bo!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr sep 10, 2003 6:38 pm

Vozil sem punta 1,2 sx 60km v AŠ. Tam nekje letnik 2000 je bil. Avta s primerljivo močjo nisem vozil, tako da ne morem ti kaj dost povedat kako potegne. Občutek je bil, da za mestno vožnjo je čisto dovolj, za izven pa premalo. Motor se pozna, kje ima navor(2500) in pod 1600rpm začne vibrirat če daš gas. Ima ful dolge brzine(na oko II.15kmh pri 1000rpm, III.22,5; IV. 30; V. 36-37). Volan z dualdrive al nevem kako se kliče no imel je dve stopnji: ena za po mestu do 70kmh in ena trša za normalno. Pri menjalniku se nisem uspel naučit vstavit V. brzino, ker ne smeš datročico predesno(tam je rikverc). Kakšen podatek o porabi goriva ti uspem dobit- obvesti me če rabiš.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
skodaRS
Nov uporabnik

re:

Napisal/-a skodaRS Sr sep 10, 2003 6:47 pm

Ja sej ne rabm nevem kasne moci sam zanima me tko nasplosno ce je uredu avto?
Slika
Sej bo! Sej bo!

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Sr sep 10, 2003 9:51 pm

Jst osebno nebi šu Puntota kupvat. Enkrat sm vozu enga pa me ni prow NIČ prepričal. Vse se mi je zdelo trdo pa še not mi je grdo. Pa še grd mi je odzuna.

Seveda pa veš, 100 ljudi 100 okusov.
The MAN

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Sr sep 10, 2003 10:24 pm

En mesec nazaj se je en moj kolega zaletu z puntotam (nov star dva tedna). Poču je v glavnem čelno v drug avto (ni bil on kriv), brzina vsakega avta pa naj bi bla mal čez 50km/h. Posledice na puntotu: mašina je bla še dokaj cela, zlomljena armatura (nevem zakaj), ves avto je bil zategnjen, odprla se mu je zadnja hauba in se ni dala zapreti....Potem je sicer dobu druzga in prav da je v redu, samo jest ga ne bi kupu druzga če bi že sam naredu "crash test" in bi se zgodil nekaj podobnega kot sem opisal zgoraj.

100 ljudi 100 čudi :wink:

orlach
Nov uporabnik

Napisal/-a orlach Sr sep 10, 2003 11:44 pm

groza, da je človek prpravljen dat 1miljon za puntota :shock: ...je imel kolega takšnega ki ti kupuješ, 60km, groza...itak od tega italjančka ne pričakuješ izjemnosti, ampak...npr. zanič barva(lak...splošni problem...se kr luščit začne), menjalnik..ojej...ne poznam avta s slabšim menjalnikom...volan-servo...kolegu 3-krat crknu!!!..eh...nasploh ..vse...sej pravim...,da od tega avta človek ne pričakuje, ampak za ta denar kupim raje karkoli drugega kot pa fiat punto! omisli si raje kakšnega polota...al pa kaj večjega...predvsem pa Nemca! :D
p.s.:ne se slepit z izgledom tega avta! :ne

pač...moje mnenje

lp
+BMW+

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bobetko Če sep 11, 2003 1:40 am

jest pa pravim tako 100 ljudi 100 čudi no pa pustmo zdej to, uglavnm jest sm vozu ta avto in tud mamo ga doma tko da avto je uredu za mestno vožnjo če pa misliš divjat z njim je pa tistih 60 KM premalo drugač poraba je uredu zdej čist točno ne vem kok glede tistega k je eden napisu da se je njegov kolega zaletu pr 50 na uro je bil punto zato tako razbit ker ima "zmečkljive cone"-ne spomnim se sedaj pravega izraza,uglavnem da pleh ublaži silo trka tako da se mečka,povprečna poraba je tam nekje 6.5 litra če te pa še kaj zanima pa napiš, aja pa še to vzdrževanje je poceni ,.......

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če sep 11, 2003 6:12 am

moja punca ma punota, sicer 75 Km, pa mi je avtek všeč! porabi malo, prostora je še kar dovolj, izgleda tudi kar lepo, tako, da ....??? ma pa vsak avto svoje hibe in prednosti!
Slika

Uporabniški avatar
anzee
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Šiška

Napisal/-a anzee Če sep 11, 2003 8:58 am

jaz sem ga mel priloznost voziti in sem ga malo sprobaval; za moje pojme je groza od avta - vse v cheap plastiki, cudno se sedi, tipke za spustit sipe so (meni osebno) na cudnem mestu pri avtoradiu, pedal za sklopko je skripal tako, da je preglasil avtoradio, menjalnik zgodba zase, ce das v drugo pa ornk zaskrta (sinhroni? pa ni mel veliko km) , mocan sicer dovolj za mestno voznjo, kaj vec pa bolj ne... kupil ga nebi

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. Če sep 11, 2003 1:03 pm

Eh... eni spet v temo brcajo...

Punto je bil na crash testih zelo u redu ocenjen... bolje kot marsikateri drugi mali avto.

Drugače pa, če pogledaš nemško statistiko pokvarljivosti avtomobilov (od ADACja), boš videl da sta s cliotom dost skupaj, tko da ne verjet da je kaj slabši od ostalih, ker je pač italijan.

O izkušnjah nej pa raje govorijo lastniki tega avtomobila.

ps: morm mal zagovarjat puntota :wink:
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Če sep 11, 2003 2:03 pm

Vš, jst imam Fiat Tipota, pa smo mel že kr neki težav. Pa poznam kr dost ljudi ki so jih mel. Men nasplošno ni všeč notranjost Italjanov, vse se mi zdi ful tko pocen not. Predvsem sedeži mi ne ležijo!

Jst bi tud raje kakega polota ubodu, al pa rover 200, no ta je že mal večji.
The MAN

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec Če sep 11, 2003 2:29 pm

Če ti je všeč ga kar kupi,vidim da tuki vlada mnenje da italjani so za en K****, Nemci pa so zakon, za ta denar, ti jst kr priporočam puntota, dej folk je neumen pa hoče za polota letnik 1995-96 miljon, ej avto je star 7 let!!!!! predvsem pa naj ti svetujjo lastniki puntov. Veliko sreče pri izbiri ti želim
Slika

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Če sep 11, 2003 2:41 pm

Ja poglej jst ga ze vozim dobra dva meseca in do sedej niti enga problema nisem imel z njim.moj je letnik 00 skoraj 01 in sm za njega dal 1.290.000 sit poleg sem imel alu platisca 15col, nove zimske gume na jeklenih platiscih, sportni lonec in filter,spuscen,pragovi,.... v glavnem zlo veliko opreme.
avto je za vozit zelo super poraba tam od 6-7l povpreèje blo je ze tudi na dobrih petih litrih in pa tudi na osmih,..
v glavnem jst sm z njim zelo zadovoljen in ga bom se imel kr lep cas, drugace si ga pa lahko ogledas v avtošovu
http://www.avtomobilizem.com/modules/my ... ar_id=2119

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jovo Če sep 11, 2003 3:30 pm

Moja žena ma 1.2 60KM 43k km. Zadeva je zlo solidna. nobenih problemov, tiščiš ga lohk skoz dokonca po mestu pa ne bo več kot 7,5l /100km popupal.

Servis je na 20k km, pocen. Notr je dobr porihtan, eni boljši sedeži serijsko kar sm na njih sedu. SUPER. Menjalnik je res mal čudn (YUGO varianta :D ) ampak dela. Motor pa sam veš: rad se vrti, dobr potegne. Mislm, da za ta denar ne dobiš nč boljšga.

Priporočam metalno barvo, ker akrilne res niso nevam kaj (hitro se obdrgne in zbledi).

Torej, če hočeš met dobr avto, ki ga boš z lahkoto prodal naprej, soliden nezahteven motor, majhno porabo en večjih prtljažnikov v svojem razredu.. TO JE TO!

P.S. Pa še dobr se ga da porihtat :P
Najboljš avto je nov avto!!

Uporabniški avatar
skodaRS
Nov uporabnik

re:

Napisal/-a skodaRS Če sep 11, 2003 3:55 pm

No hvala vsem za odgovore. Men je notr cist uredu nc mu ne manjka, za prvi avto bo cist dobr sam nej me pele. Bomo vidl verjetno bo punto. Pomoje je kle tut sreca, kukr kups.
Slika
Sej bo! Sej bo!

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če sep 11, 2003 3:58 pm

Bratranka ma puntiča, sicer še tastarega, ampak vseeno.

V bisvu ni problemov z njim, le žarnice zelo pogosto crkujejo

Ja pa CULT 60 (mislim da je to enaka mašina kot jo ti želiš), pije pa tam okol 6.

Notranjost me ne navduši, ni pa švoh, nekako me pusti ravnodušnega, mi je polotov kokpit bolj všeč. Novi punto inma bistveno lepši kokpit od starega (za moj okus).

Zunanjost je OK, z kakimi dobrimi ALU platišči prav dobro izgleda, deli so poceni...

Pomoje soliden nakup!!!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če sep 11, 2003 4:11 pm

Žarnce crkujejo pr vseh. Pr nas smo na Primeri l.2000 že ene 3-4 zamenjal, na Cliu l.2002 pa 2.

Poglej, če nam nisi postavil vprašanja al tega al kerga druzga pol si že kar prepričan kaj hočeš. Torej je vsako cincanje odveč. Ti si raje poglej kaj kej obstaja, pa folk k ma Puntote vpraš na kaj morš pazit pr nakupu. Vsakič je pa to gamble. Upam da ti uspe. :D

Uporabniški avatar
pikec
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a pikec Če sep 11, 2003 6:03 pm

jaz ga mam žeskoraj leto in pol-kupil novga. Do zdaj nobenih problemov! kar se tiče menjalnika: dost boljši se mi zdi kot ta ko ga ma moja mama v P206 pa sta avta kupljena dva tedna narazen in ma moj že 51k prevoženih.za mestno vožnjo je moči več kot dovolj,popije pa mi med 5,5 in 6,5, na 100...vzdrževanje je tudi poceni-prvi servis 18k, drugi 24k tretji pa tudi ne verjamem da bo kaj dražji.mam 3 kolege ko ga majo-vsi zadovoljni. za ta denar dobiš ziher pri puntu največ kar se tiče ostalih avtov in tudi mi nihče nebo rekel da je fiat neko dosti večje sranje kot pa kak VW ali Reno...Sicer ga bom zdaj prodal če bo se našel kak interesent,samo to je samo zato ker si močno želim Audija A4..

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So sep 13, 2003 6:47 pm

Nixxon je napisal/-a:Žarnce crkujejo pr vseh. Pr nas smo na Primeri l.2000 že ene 3-4 zamenjal, na Cliu l.2002 pa 2.

OK, jaz sem tudi na polotu L97 v dveh letih zamenjal 3 - 4 žarnice (H4, pozicija, tablica, osvetlitev gumbov gretja) sam ona pa tedensko menjuje (je menjevala, ne vem če so kej porihtali) žarnice (enkrat rikverc, drugič pozicija...)

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT So sep 13, 2003 7:03 pm

RedBaron je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:Žarnce crkujejo pr vseh. Pr nas smo na Primeri l.2000 že ene 3-4 zamenjal, na Cliu l.2002 pa 2.

OK, jaz sem tudi na polotu L97 v dveh letih zamenjal 3 - 4 žarnice (H4, pozicija, tablica, osvetlitev gumbov gretja) sam ona pa tedensko menjuje (je menjevala, ne vem če so kej porihtali) žarnice (enkrat rikverc, drugič pozicija...)

Žarnice ne crkavajo, pride slab stik med žarnico in tistim železcem, ki tika žarnico v luči (nevem točno kako se ji reče), meni so tudi "crkavale", pole sm malo podrsu s šaraufncigrom in zdej dela uredi že ene pol leta, tam vmes žarniče in tistega železca se nabere nek sloj in pole je slab kontatk, tko da samo tisto podrsaš proč in je vse ok, nobena taka reč :wink:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov