Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nissan fan
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska je moj dom

Homo. kartonček-rabim nasvet

Napisal/-a Nissan fan Ne sep 28, 2008 11:39 pm

Pozdravljeni!

Na tem forumu sem nov, vendar ga spremljam že dalj časa, ampak podobne teme še nisem zasledil.
Imam pa naslednji problem: moj oče je leta 97 kupil novo nissan almero, seveda takrat še ni bilo homo. kartončkov. Pišem maile na avto Močnik, vendar ne dobim odgovora.

Hvala za pomoč.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po sep 29, 2008 9:25 am

Če hočeš dobiti kartonček moraš poklicati na UE kjer je bil avto prvič registriran oz. kjer je bil narejen prvi tehnični pregled. Na tem kartonu je št. homologacije. Naj ti skopirajo karton, le tega potem pošlješ uvozniku za Nissan kjer ti bodo naredili nov kartonček, seveda boš moral plačati. Ne obračaj se na prodajalca ampak na uvoznika. Takrat so mi na uvozniku dali še stari kartonček s katerim sem šel na LPP kjer so mi naredili novega in ga seveda spet zaračunali. To je to. Vsaj tako sem jest uredil pri svojemu avtomobilu 2 leti nazaj.

AndrejD
Stalni uporabnik

Re: Homo. kartonček-rabim nasvet

Napisal/-a AndrejD Po sep 29, 2008 3:07 pm

Nissan fan je napisal/-a:Pozdravljeni!

Na tem forumu sem nov, vendar ga spremljam že dalj časa, ampak podobne teme še nisem zasledil.
Imam pa naslednji problem: moj oče je leta 97 kupil novo nissan almero, seveda takrat še ni bilo homo. kartončkov. Pišem maile na avto Močnik, vendar ne dobim odgovora.

Hvala za pomoč.

Homologacijski kartončki so mislim da obvezni od 14. aprila 1996. Torej ga je tudi ta avto imel. Najboljše da se obrneš na uvoznika za tvojo znamko da ga boš spet dobil.
Slika

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ Po sep 29, 2008 3:25 pm

Homologacijski kartončki so mislim da obvezni od 14. aprila 1996. Torej ga je tudi ta avto imel. Najboljše da se obrneš na uvoznika za tvojo znamko da ga boš spet dobil.[/quote]

kaj pa avti pred tem aprilom 1996??? se lahka prerihtavajo po mili volji ??

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg Po sep 29, 2008 5:38 pm

homologacijski kartoncki so postali obvezni po aprilu 1998. ni treba nic na lpp hoditi, k uvozniku vozil in ti tam izdajo, kot receno za l.96 ga ne rabis (obstajali pa so, vendar ne vsi avtomobili, ker uvozniki enostavno niso vedeli kaj naj z njimi in je kasneje zakon vse poenotil)

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ Po sep 29, 2008 5:56 pm

ggg je napisal/-a:homologacijski kartoncki so postali obvezni po aprilu 1998. ni treba nic na lpp hoditi, k uvozniku vozil in ti tam izdajo, kot receno za l.96 ga ne rabis (obstajali pa so, vendar ne vsi avtomobili, ker uvozniki enostavno niso vedeli kaj naj z njimi in je kasneje zakon vse poenotil)

torej lahko avte letnik 1996 in starejše rihtamo brez kartončka ????

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Po sep 29, 2008 6:23 pm

Jaz sem mojega izgubil (avto letnik 2004). Poklical sem uvoznika za Honde AC-Mobil, razlozil tezavo, naslednji dan sel tja, placal 35€ in v petnajstih minutah dobil novega. Brez tezav.

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a gashper Po sep 29, 2008 7:06 pm

DeNiŠ je napisal/-a:
ggg je napisal/-a:homologacijski kartoncki so postali obvezni po aprilu 1998. ni treba nic na lpp hoditi, k uvozniku vozil in ti tam izdajo, kot receno za l.96 ga ne rabis (obstajali pa so, vendar ne vsi avtomobili, ker uvozniki enostavno niso vedeli kaj naj z njimi in je kasneje zakon vse poenotil)

Sanjaj miško :lol:
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=27793] [img]http://www.poraba.com/povprecna/27793_2.png[/img][/url]

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po sep 29, 2008 8:04 pm

DeNiŠ je napisal/-a:

Sanjaj...

Pridobi si Homolo kartonček in vpiši predelave...
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To sep 30, 2008 9:11 pm

NO ob tem se mi je zdaj pojavlo drugo vprašanje.....moj avto je letnik 96....ima sicer original kartonček , ki pa je zluknjan ( preklicaan) V čem je fora? avto pa normalno nardi tehničnega in vse...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To sep 30, 2008 10:32 pm

DeNiŠ je napisal/-a:

No, kot so že pred mano povedali, avta brez kartončka sploh ne smeš rihtati, dokler le tega ne dobiš. Ko imaš kartonček (pri uvozniku ga dobiš), lahko noter vpisuješ predelave.

Uporabniški avatar
litlleracer
Novinec

Kraj: ilirska bistrica

Napisal/-a litlleracer To sep 30, 2008 10:52 pm

DeNiŠ je napisal/-a:Homologacijski kartončki so mislim da obvezni od 14. aprila 1996. Torej ga je tudi ta avto imel. Najboljše da se obrneš na uvoznika za tvojo znamko da ga boš spet dobil.

kaj pa avti pred tem aprilom 1996??? se lahka prerihtavajo po mili volji ??[/quote]

js mam cliota januarja 1996 pa je ze meu homo kartoncek
....so just trust me........let me drive.......

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr okt 01, 2008 7:40 am

Nobenega avta ne moreš predelovati brez homo kartončka. Kot je bilo že 5x napisano, homo kartonček dobiš pri uvozniku, v mojmu primeru uvoznik ni imel podatkov o homologaciji mojega avta (avto je bil letnik 1997) zato sem moral dobiti prvi karton o tehničnem pregledu, ki ga hranijo na UE kjer je bil avto prvič registriran, in tam je napisana št. homologacije npr. AH12345. Le tega sem poslal uvozniku in naredili so mi homo kartonček.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr okt 01, 2008 10:44 am

zdj odvisn sam se kdo bo dokazal, da je kej res predelano ali pa da ni.

če je bil avto fabrško nakranclan z določeno opremo in je avto prestar, da bi se ta podatek še dalo dobiti, pol ti noben nemore dokazat a je original oprema al ne. seveda če je v duhu obdobja in po istem principu kot so se enaki avtomobili predelovali.

jjernej
Nov uporabnik

Napisal/-a jjernej Če okt 02, 2008 5:55 pm

jaz sem se odpeljal h Krulcu (ker imas ravno Nissan) in so mi zrihtali homo kartoncek v 3 dneh!

Uporabniški avatar
Nissan fan
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska je moj dom

Napisal/-a Nissan fan So okt 04, 2008 8:53 pm

Hvala za odgovore :D .
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov