Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Gost

rang avtomobila?

Napisal/-a Gost Ne okt 12, 2008 1:17 pm

zanima me ce je ksna spletna stran kjer vidis v kateri rang sapda kaksen avto..

npr. v kateri rang bi vi razporedili naslednje avtomobile (nove):
vw passat,bmw 5,p 407,audi a4

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne okt 12, 2008 1:23 pm

To zanima tudi mene.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne okt 12, 2008 1:41 pm

nižji rang = 206, polo, fiat 500 itd...
nižji srednji razred = 307, astra, a3, itd...
sredni razred = a4, bmw 3, mercedes c, passat, 407 itd...
višji srednji razred = bmw 5, e klassa, a6, itd....
višji razred ali premium razred = serija 7, a8, s classa itd...

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Ne okt 12, 2008 2:20 pm

Se strinjam s tabo, Adis, vendar pa policija in AMZS, kjer objavljajo registrirana vozila mešajo buča, japka pa klobase-k za svinje! Po njihovem spada octavija v isti razred kot passat. Edino, kar se ne spomnim, ali ni ločen višji in luksuzni razred. Vsaj včasih je AM&S imel to delitev, da ni mešal Mercedesa in RR. Od takrat se je marsikaj spremenilo, tudi Jag je postal plebejski, ampak vseeno; RR, Maybach, Bentley, AM, Ferrari, Lambo in eksoti (Jensen, TVR, Pagani...) si zaslužijo svoj ločen kotiček.
Če bi bilo po moje, bi v ta razred stlačil vse, kateri v osnovni, najšibkejši, najbolj oguljeni različici presežejo 100k€.
Zdej moram pa hitro po marelo, ker že slišim točo kritik.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Ne okt 12, 2008 2:47 pm

kama tisto je Luxury class in je še višje kot je napisal adis

drugače adis je napisal vse prav, edino mislim da je še en razred nižje od nižjega ranga. Tja spada smart,twingo,micra ipd. mini mini avtomobili

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne okt 12, 2008 4:12 pm

po vnovičnem iskanju vam prilagam PDF dadoteko z popolno razlago avtomobilskih razredov:
Priponke
razredi avtomobilov.pdf
vir: je napisan na koncu pdf
(115.82 KiB) Prenešeno 1075 krat

Gost

Napisal/-a Gost Ne okt 12, 2008 9:00 pm

fora je da sva se s kolegom prickala,ker je reku da je v primerjavi bmw-vw,bmw 5 v seriji z passatom. bmw 3 naj bi bil kot jeta,bmw 7 pa phaeton..
jst se pa nisem nikakor strinjal s tem..bmw 3 naj bi bil prej s passatom..glede na moc,velikost itd

pol je bla pa debata kako lohk spada npr. bmw 6 v rang audi a5,p 407 c v isti rang ce ima bmw najmanjso masino 3.0,audi pa 1.8t..itd

uglavnm nisva nikakor mogla pridt skp..

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec Ne okt 12, 2008 9:07 pm

Bi mogla pa še kako rudo spit, pa bi se štekala :lol:
L.P.

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Po okt 13, 2008 8:03 am

Super, Adis! Sam je nisem našel. OK, ker je večina na tem forumu avtomobilskih navdušencev, bi prosil da me pač razsvetlite!
1. Kako je lahko Octavija v višjem srednjem razredu? Temelji na golfovi mehaniki/si jo delita.
2. Če že nekdo tlači na vsak način Octavijo v višjega srednjega, zakaj ni potem tam tudi Jette, ki je približno enako velika in s podobno medosno razdaljo. Enako velja za Mitsubishija Lancerja, ki ga proizvajalec umešča nad Colta, v nižji srednji razred.
3. Nov Superb je še pol koraka višje, pa vseeno. Prejšnji je temeljil na Passatovem podvozju (podaljšana varianta) pa so ga vseeno vtaknili v višji razred.

Vem, da je ta delitev produkt določenega dela avto-moto novinarjev in če mene kdo vpraša, tistih, ki si prizadevajo prikazati boljše stanje na avtomobilističmen trgu kot pa dejansko je. (In država potem pobere več davkov, češ, kaj pa vozite tako dobre avtomobile)
Dejstvo je, ga vozila rastejo. Primer A4 ali pa Tipo, ki so ujeli en razred višja vozila izpred 15 let-AMPAK RAZRED OSTAJA ISTI!!!!!
Zato mi je še vedno v glavi referenca delitev AutoMotor und Sporta, ki ima tri srednje razrede (nižji srednji, srednji in višji srednji). Ampak po njihovem so vse stretch variante vozil v tistem razredu, v katerem je njihova osnova.
Sedaj pa naj mi nekdo razloži, kje imam narobe-skupaj z AMuS?!?
Hvala za mnenja.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po okt 13, 2008 8:39 am

Dejstvo je da so nekateri avtomobili med razredi zaradi takšnih in drugačnih razlogov in da nekatere znamke tudi nimajo avtomobilov v vseh razredih. Pri Mitsubishiju in Škodi sta Colt in Fabia velikostno in po ceni trdno b B segmentu, Octavia ter Lancer pa v svoji zadnji inkarnaciji po velikosti spadata bolj v D kot v C segment, saj sta oba za 20-30cm daljša od vseh povprečnih predstavnikov C razreda. Če pogledate točno obe znamki(če odmislimo fabio karavan) nimata predstavnika v velikosti med 4-4,5m

Kakršna koli delitev ne nesmiselna saj ne moreš primerja premium razreda kjer so v ospredju so značka in prestižni elementi vozila(BMW, AUDI, MB, Lexus...) proti ljudskim znamkam kjer je v ospredju družinska naravnanost in ugodna cena za nakup.

S tem da če bi hoteli res točno razporeditev bi bilo potrebno naredit še posamezne razrede poleg Premium in Standard še mogoče Sport pa Style itd. kjer pač določen atribut ali dva toliko prevladata vse ostale aspekte avtomobila. Največji problem je da bi se določeni avtomobili ali celo samo določeni modeli le teh znašli v več skupinah glede na motor recimo.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Po okt 13, 2008 10:28 am

Pri uvrščanje v nek razred se gledajo medosne razdalje.
Kot je meni znano Octavia ni nikoli spadala v isti razred kot Passat, Jetta. Spada v isti razred kot Bora. Za Octavio vem, ker jo imam in je ta informacija zanesljiva.
Za druge avte žal ne vem.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po okt 13, 2008 10:34 am

No, ne vem po katerem kriteriju je narejen tale seznam, po prostornosti sigurno ne. Namreč v istem razredi sta Polo in Accent (primerjam, ker oba poznam). Pri Accentu zadaj na komot sedijo potniki, dosti prostora za kolena, 350L prtljažnik. Pri Polotu pa s koleni tiščim v sprednji sedež, zadaj pa mali prtljažnik.
Potem recimo v Octaviji karavan smo se zadaj komaj stiskali 3 potniki, v avtu zg. srednjega razreda?? Tlačenje na zadnji klopi po moje ni nek luksus.. :roll:
Skratka tale seznam je po mojm čist mimo.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po okt 13, 2008 11:43 am

kangoo, modus, scenic in espace v istem razredu... :?:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po okt 13, 2008 11:55 am

Energetik81 je napisal/-a:No, ne vem po katerem kriteriju je narejen tale seznam, po prostornosti sigurno ne. Namreč v istem razredi sta Polo in Accent (primerjam, ker oba poznam). Pri Accentu zadaj na komot sedijo potniki, dosti prostora za kolena, 350L prtljažnik. Pri Polotu pa s koleni tiščim v sprednji sedež, zadaj pa mali prtljažnik.
Potem recimo v Octaviji karavan smo se zadaj komaj stiskali 3 potniki, v avtu zg. srednjega razreda?? Tlačenje na zadnji klopi po moje ni nek luksus.. :roll:
Skratka tale seznam je po mojm čist mimo.

Tud v BMW 3, pa tastarmu A4 se zadej ne sedi nič kaj udobno. Še twingo ma veliko več prostora.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po okt 13, 2008 1:52 pm

Rang avtomobila se določa z medosno razdaljo, ne pa kulk ma placa v avtu

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Templar Po okt 13, 2008 3:30 pm

pskoda je napisal/-a:Rang avtomobila se določa z medosno razdaljo, ne pa kulk ma placa v avtu

Uau, nisem vedel da sta Mitsubishi Pajero in BMW serija 3 coupe v istem razredu!

Hvala :roll:

:jy

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po okt 13, 2008 3:47 pm

Čudnu da nis dal limuzino k ma bazen, jst pravim o avtomobilih ne pa o jeepih

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Templar Po okt 13, 2008 4:04 pm

pskoda je napisal/-a:Čudnu da nis dal limuzino k ma bazen, jst pravim o avtomobilih ne pa o jeepih

OK, naj vprašam še enkrat:
Ali sta v istem razredu BMW coupe serija 3 in Hyundai Sonata?
Samemu sebi si kontriral, vedno je še nek kriterij.

Avtomobile pa naj bojo terenci ali limuzine ali karkoli drugega ne moreš kategorizirat samo po medosni razdalji, treba je upoštevat komu je namenjen in kakšne so osnovne karatkeristike...

Če bi avtomobile dali v razrede samo na podlagi medosne razdalje bi to bilo tako nesmiselno kot da bi proizvode v samopostrežni trgovini razporedili po policah po barvi embalaže.

Mimogrede v medosni Pajerota in BMW3 je za 2 cm razlike, po tvoje je to isti razred. Pa glede na to da je Jaguar Xtype na podvozju od mondeota je to itak spet isti razred...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po okt 13, 2008 4:16 pm

U katir rang misliš d spada Sonata?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po okt 13, 2008 4:25 pm

zdele sm prebrau na netu (kopirano z neta): Produktna strategija: Sonata se uvršča v segment vozil zgornjega srednjega razreda, kjer sta. na prvem mestu udobje in varnost. Vsi tipi Sonate so zato ...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov