Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Kraj: Žiri

Praznenje akumulatorja?

Napisal/-a Bossek So sep 13, 2003 12:19 pm

Mam sledeči problem.
Dons zutri je šla matka z mojim avtom v službo. Zjutri takoj vžgal, po službi tudi. Men tem časam ni bila bena luč al pa kakšen dejavnik ki bi rabil elektriko prižgan. Peljala se je 0,5km do cvetličarne in glej ga hudiča avto ni hotu več vžgat. Prazn akumulator :?

Zdej me pa zanima kaj je lahko spraznilo akumulator? Pa kako da je vžgal čez 0,5 km pa ne več? Je možno da je šel alternator po gobah?
Slika

HUDE
Nov uporabnik

Napisal/-a HUDE So sep 13, 2003 6:41 pm

En droben nasvet...mislim da ti je akumulator spraznila kaka druga rec.Ni vedno receno da moras kaj pozabiti ugasniti,ker v avtu je instalacije da te kap.Najprej pa seveda poglej koliko je star akumulator,ker je mozno da ti le ta od starosti crkne kar na lepem.Poznam veliko primerov,ker se s tem ukvarjam.Ce pa je sel alternator po gobe se bos pa najhitreje preprical tako da avtomobil uzges,ga pustis v teku in iz akumulatorja stakni plus klemo.Ce ti bo avto crknil je po vsej verjetnosti napaka na alternatorju,ce pa ti bo avto se vedno delal je pa napaka drugje..
No toliko od mene ce sem ti kaj pomagal seveda...
Pa lep pozdrav...SANDY..

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne sep 14, 2003 2:40 pm

Preveri altenator!
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne sep 14, 2003 4:26 pm

No zadeva je taka kot ti je prej model omenil!
Dotrajanost akomulatorja je lahko!
Men je tudi pozimi uzigal akomulator lepo!
Pa sm ga pustil en teden ga nisem nic prizigal, in pol je komaj na komaj uzgal!
Lahko pa je seveda kaj drugega!

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Ne sep 14, 2003 4:39 pm

Jaz sem enrat imel podoben problem. Kleme niso bile dovolj zategnjene, lahko pa tudi, da je vmes prišlo xx(tiso zeleno). Matki je pa na Y tudi pred kratkim crknil alternator. Če ti lučka na armaturi dela, potem bi morala goreti. (matki ni delala) Če je alternator ti svetujem, da ga najprej odpreš sam, ker je možno, da je samo žica prežgana, ali pa v stiku.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov