jo,
točno tegale ne poznam. Sem ga pa včeri gledu na avto.net ker ma zanimiv bodykit. Najboljš je v živo pogledat pa se takoj vidi kakšen je avto.
Druagč pa samo nekaj pogostih napak. Če ma original spojler zadaj (tale na sliki ni original) je pod njim 100% rja. Malo dvigneš spojler in če ni rje pol je bil avto pred kratkim barvan. Pol je rja skor sigurno tudi v prtljažniku. Ni velik, glih tolk da lahko mal ceno zbiješ. Drugače z rjo ni večjih težav.
Pol tam okrog 160kkm je treba menjat ojnične ležaje. Ko bo avto ogret ga počasi zavrti čez celo območje obratov. Tam okoli 3000 rpm se sliši rožlanje ko grejo obrati gor in ko grejo dol. Če se pojavi ta zvok pol je najmanj kar boš moral nardit menjat ležaje, včasih je treba tud gred dat poštimat.
Turbine zdržijo tam okol 150 max. 200kkm. Ampak veliko teh avtomobilov ni blo redno vzdrževanih in lahko da turbina crkne že DOST prej. Nova turbina pri nas stane preveč (1200 eurov je men naračunal ta tip v trzinu). V UK dobiš novo turbino za 400 funtov, rabljene se dobijo pa že pod 100 funtov (35k). Jaz mam v garaži turbino ki ma vsega skup narjenih 500km, plačal sem pa točno 100 funtov + poštnina.
Če se da kupi letnik 92 ali novejši. Sept. 91 je bil facelift, ampak šele začetek 92 so začeli na vse avtomobile montirat večje zavore (280mm diske, prej 257mm. Oboje bremze sux in se jih splača zamenjat za 4 batne), klimo serijsko, boljše sedeže, LSD serijsko, pleteno cevko za dovod olja na turbijo in še par malenkosti.
Če te še kej konkretno zanima vpraši. Lahko ti samo povem, da vzdrževanje ni poceni. Čeprav se da marsikej zlo ugodno dobit iz UK, ampak se je treba mal znajdit. Če boš za vsako malenkost vozu k mehaniku in če boš kupoval dele original od nissana se boš spufal neglede na to kolk denarja maš

Za primerjvo recimo, pred kratkim sem menaj tesnila na izpušnem kolektorju (4 dihtunge nič posebnega) in sem pri krulcu plačal skor 10k za material. Zdej mam mašino narazen in sem iz anglije dobil komplet tesnil za glavo za 30k sit, pa je zraven še tesnilo za glavo pa tefloni za ventile itd. Pri nas bi dal tolk sam za dihtungo za glavo.
Drugač kar se pa samega avtomobila tiče ti pa lahko rečem da se splača. Avto leti ko p*****a

jaz sm ga zadnje čase vozu z mal dvignjenim tlakom turbine in je v 2. zavrtel v prazno kolesa. 200 kmh je not kot za šalo, po ovinkih gre pa tut zlo lepo. Problem je edino mokra cesta kjer mu hitro rit odnese.