Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Uničenje avtomobila starejšega od 10 let...

Napisal/-a Gapiii Po nov 24, 2008 10:57 pm

Torej zdajle sem gledal 24 ur zvečer, da naj bi dala evropska komisija al koji k* so tejle, direktivo, da jo preučijo, da naj bi uničli se vsi avti v evropi starejši od 10 let, da bi povečali prodajo. In so vsi direktorji glavnih avto firm se ze strinjal z temu. Mislim, kaj ljudem ni jasno. Jih resno žene samo še denar in ne vidijo ničesar pred sabo?!?

Sam osebno mislim da to sploh ni uresničljivo, ker mene noben ne bo prepričal da recimo dam avto v uničenje. Kljub temu da dobim nek del njegove vrednosti. In kako naj si privoščim 3 leta star avto, potlej se bo prodaja še zmanjšala, ker si ljudje ne morejo privoščiti novega avta. Res mi ni jasno, kako jim kaj takega sploh na glavo pade :roll:

Kaj pa vi mislite o temu.

PS: Pa prosim konstruktivna mnenja, in brez raznih prcanj in kreganj...

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/sta ... odpad.html

Lp, Gapi

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Po nov 24, 2008 11:06 pm

Živelo brezumno potrošništvo!!! :bonk
Slika

Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po nov 24, 2008 11:11 pm

Pa si me prehitel :P Sem hotel tudi jaz objavit ;)

V bistvu je to dobro a po drugi strani pa ni. Zmanjšalo bi se število avtov, ki veliko onesnažujejo okolje...pa tudi nevem, če bi se kdo hotel ''rešit'' kakega avta, ki ga ljubiteljsko vzržuje, neguje...seveda ne bodo nikomur vzeli 10 let star avto in ga uničili. Verjetno bodo ponudili možnost tistim, ki imajo 10 let star avto, da kupijo novega po dokaj nizki ceni.

anzl
Nov uporabnik

Kraj: topole

Napisal/-a anzl Po nov 24, 2008 11:15 pm

tut js sm gledu to. obup. sj drgač bi to na nek način res "rešil" krizo. sam edini problem je kje nam kupcem dnar vsakih deset let za nov avto. ker če boš stalno kupoval rablen avto recimo pet let star, ga boš mogu čez pet let dat že na uničenje. in pol kao ugotoviš da se ti bol splača kupt nov avto, k ga boš mel za deset let in boš kao že našparu u teh desetih letih za spet novga. tko razmišlajo ti ljudje (al kako bi se jim rekl). se pa niti slučajn ne strinjam s tem predlogom. sej je tut za moje pojme neuresničliv. pa še ena stvar je na kero niso pomisll. okolje. sj bojo kao razstavl pa recikliral te stare avte sam usen, usega se pa ne da reciklirat. in če je recmo u usakmu avtu 10% taga materjala, k se ga ne da reciklirat, je to pr par 10000 avtih že zlo velik.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Po nov 24, 2008 11:20 pm

chevy je napisal/-a:Pa si me prehitel :P Sem hotel tudi jaz objavit ;)

V bistvu je to dobro a po drugi strani pa ni. Zmanjšalo bi se število avtov, ki veliko onesnažujejo okolje...pa tudi nevem, če bi se kdo hotel ''rešit'' kakega avta, ki ga ljubiteljsko vzržuje, neguje...seveda ne bodo nikomur vzeli 10 let star avto in ga uničili. Verjetno bodo ponudili možnost tistim, ki imajo 10 let star avto, da kupijo novega po dokaj nizki ceni.

Saj bi dal repliko o tem, kako uničujoča je za okolje proizvodnja novega avta v primerjavi z 10 ali še več let starim avtom, pa bom to raje prepustil komu drugemu, ki o tem ve še več.
Ideja je skrajno zgrešena. Če ljudje ne morejo ali nočejo kupovati novih avtov, jim pa dajmo vzeti stare, potem bodo prisiljeni v novo ali kaj? Jaz nisem mogel verjeti kaj sem slišal. Naslednji korak bo, dajmo porušit vse stavbe starejše od 10 let, tako bodo ljudje prisiljeni kupovati gradbeni material. So nori ali kaj? Ali sem jaz nor?
Slika

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Po nov 24, 2008 11:26 pm

Finančna kriza je pa res hudič. :roll:

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Po nov 24, 2008 11:30 pm

To je res povsem neuresničljiva ideja, ne morejo ljudi prisiliti v to da uničijo svoj avto :!: že če samo na oldtimerje pomislimo...
Bi bila pa dobra ideja v smeri da bi bila ponujena možnost za to, vendar bi morala država oz. evropa ponutiti malenkost več kot je avto vreden in tako bi se nekateri odločili za to možnost.

Lp

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po nov 24, 2008 11:31 pm

Naprej nej tistim direktorjem in miljarderjem raj denar vzamejo (bolj obdavčijo) ki si ga kopičijo v svojem sefu, medtem ko ga svetu zmanjkuje. Pol začuda finančne krize nebi več bilo.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po nov 24, 2008 11:48 pm

Jaz sem pa za to da te kurčeve politike damo pod prešo. :twisted:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po nov 24, 2008 11:53 pm

Kot prvo - to je samo en od predlogov. Je pa tako trapast, da služi predvsem oz samo zaradi pogajalskih izhodišč in vzbujanju pozornosti in animiranju javnega mnenja. Podobne ukrepe - nakup novega z večjimi popusti ali za vsak star avto dobiš npr 1000 € , če gre star na odpad - imamo vsakih nekaj let - Italija, Francija in Španija so take ukrepe za pospeševanje prodaje že večkrat uporabile, pa ne samo one. In končni namen teh predlogov je ravno ta - doseganje dogovora o subvencionirani prodaji "staro za novo". Seveda je tu še strah pred prevelikim ščitenjem domače industrije v ZDA.

Ni pa treba verjet vsaki novinarski oz od politikov izhajajoči trapariji. V članku npr piše tudi: "Washington je tamkajšnjim proizvajalcem obljubil finančno pomoč v višini kar 25 milijard dolarjev. ", čeprav je znano, da Washington tega še ni obljubil - zahteval je natančne načrte oz predstavitev poti reševanja iz krize do 2. 12. in šele potem se bodo o tem sploh pogovarjali.

Tako "spodbujanje" javnega mnenja ima za cilj predvsem lažje doseganje soglasja za enotne ukrepe v celi Evropi, saj je bilo tako soliranje (oz zaščita lastne avt. industrije) en večjih kamnov spotike pri prejšnjih ukrepih. Tudi umetno spodbujanje povpraševanja se je mnogim kasneje maščevalo v obliki dosti manjše prodaje po koncu takih ukrepov. Tudi zato zahteva po enotnih ukrepih. Čeprav je to kratkoročno, bi znalo pomagat avt. industriji v tem obdobju največje krize. Če pa se kriza zavleče, bo pa itak štrbunk vsega.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po nov 24, 2008 11:53 pm

Slika

no če jst razumem njihovo "finančno" pomoč pri nakupu...torej starga polota dam uničit, pa DOBIM novga z malo doplačila cca.max.2500€...ali pa sanjam?

naj prvo znižajo zavarovanja, pa naj dajo razumne cene avtov (mogoče 2 za ceno enega), pa bo šlo hitreje v promet.

ubili bi več muh na en mah če bi vse letošnje dobičke vseh podjetij v EU pobere in nameni k reševanju krize (tut tiste neopredeljene).
meneđerji in direktorji si naj potem zategujejo pas (itak sam za leto ali pa dva...nebi blo škode...jih je veliko manj kot delavcev-naj še uni se začnejo vozit z jugecu).
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Po nov 24, 2008 11:56 pm

Povečali bi proizvodnjo nizko cenovnih avtomobilov. Zakaj? Ljudje, ki bi bili primorani uničiti avto starejši od 10 let, bi za ta denar, ki bi ga dobili, začeli kupovati rabljena vozila, ker si nekateri novih ne bi mogli privoščit. Povečal bi se le promet rabljenih vozil. Nekateri prodajalci teh rabljenih vozil bi posegli po ostalih rabljenih vozilih, nekateri pa po novih, v največji meri nizko cenovnih.

Ideja je totalni nesmisel. Nad krizo prihajajo z napačnimi idejami.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To nov 25, 2008 12:03 am

Kot sem že tolikokrat glede ekologije: Naj zdaj svojega 12 let starega hyundija dam v prešo ker je grdo neekološki in je v svojih 310.000km manj onesnažil planet kolikor se ga je onesnažilo zato da se je samo naredil nov nov primerljiv avto, ki ga morem zdaj kupit in po možnosti čez 6 let dat na odpad in spet kupit novega? Istočasno pa naj s tem še ven vlečem gospodarstvo ki so ga do sem pripeljali tisti isti(z razno deregulacijo da so se vsi od politikov, lobistov in direktorjev mastno kopali v denarju), ki hočejo da kupim avto samo zato ker so se zaplanirali?!?! Ljudje bi kupili avto če bi imeli denar. S 500neto plače in družino maš srečo če maš vsaj 10 let star avto. Mogoče bi ljudje imeli denar če nebi ves šel za davke iz katerih se plačuje razno razne Ruple Verhougne ipd. Če jih že plačujemo 5000€ na mesec pa banketi pa hoteli pa 1.razred na letalu in še kaj več pričakujem da do tega kar se sedaj dogaja sploh ne pride, če pa že pride pa naj se vsedejo na svoje debele riti in pogruntajo kako bojo stvar popravili. Če ne gre bomo vsakemu odbili 1€+davek od zadnje plače in pred strelski vod.

Ne vem več kaj bi rekel na tak visok nivo arogance in neempatije ljudi ki so tam zato da bi skrbeli za take stvari.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To nov 25, 2008 12:08 am

Ko bom dobil tolk kolk je avto dejansko vreden, lahko delajo z njim kaj čejo, pa bom šel po novega. Zarad mene si lahko svoj falus pod haubo zapira če mu paše pa skače po njem.

In kako oni mislijo, da se bojo kupovali novi avtomobili, če pa že kredita nemore človek dobit več. :roll: Leasing? Hvala lepa.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn To nov 25, 2008 12:09 am

Mah kaj se sploh obremenjujete... nič ne bo od tega. Mogoče bodo samo kakšne popuste dali ... npr 1k EUR če kupiš nov avto - staro za novo.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To nov 25, 2008 12:11 am

bojo vidl politki kak je ko jih bom z 10 let staro kripo nasred ceste zbil
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To nov 25, 2008 12:20 am

Templar je napisal/-a:... razne Ruple ... pa 1.razred na letalu ...

Problem Ruplov bi bil hitro rešen, če bi jim dali avionske karte za prtljažnik. V njihovem samoljubju bi gotovo tudi to sprejeli, ne vedoč, kaj jih čaka... :P :lol: :idea: ;)

Ne razburjajte se toliko, saj takega zakona nikoli ne bodo sprejeli...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 1:30 am

INFINITI je napisal/-a:Jaz sem pa za to da te kurčeve politike damo pod prešo. :twisted:

word!

sam mogoce bi blo bols ce bi jih na grmado dal enga po enga.

nevem v kerem sistemu so ze mel, da se je kralj po mandatu moral razrezati pred sirso publiko in izkrvaveti do smrti pred vsemi.

definitivno bi rabl tak zakon tut v teh casih. ne avte, ampak politike po 10 letih predelat v glinenopepelne kipce.

pol bi res kej naredl za ljudi, ker bi vedl, da zase je brezveze ker bojo tko al tko po mandatu gotovi. tisti, ki pa bi se vseeno odlocili za tako cast, bi sli v to s precej drugacnimi motivi kot politiki danasnjega casa.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To nov 25, 2008 1:44 am

S kakšnimi motivi? :?: :idea:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 1:49 am

vsak clovek ki gradi neko kariero ima v prvi vrsti motiv lastne kariere, blaginje in dobrobiti. taki smo pac. clovek, ki bi zavedno sel v to kljub temu, da bi vedel, da bo po mandatu izgubil vse, vkljucno s svojim zivljenjem, mislim, da mu lastna blaginja nebi bila prvotni motiv. bavčar.press

ker sm optimist sicer verjamem, da so nekateri v tem poslu tudi zato, da dejansko naredijo svet lepsi, jih je pa nazalost iz dneva v dan manj. fo fact!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov