Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Obvezna oprema v tujini (in Sloveniji)...

Napisal/-a GT4turb0 Sr sep 17, 2003 11:39 pm

Ve kdo kje piše kaj vse potrebuješ v tujini (in mogoče Sloveniji)? Baje je treba npr. v Italiji imeti cestarske brezrokavnike; na hrvaškem vlečno vrv itd.

lp
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Če sep 18, 2003 8:11 am

Ja na hrvaškem je obvezna polega standarda ( žarnice,trikotnik,prva pomoč) še vlečna vru....zdej jest sm jo mel ene 2 leti nazaj..samo...pomojem da za nas slovence to ne velja..ker tut tujci pomojem nimajo,..nevem no.,....
V8 POWER

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Če sep 18, 2003 8:16 am

na hrvaskem je treba obvezno imet vlecno vrv, se vedno nazalost. Ce pa se vozis s sluzbenim avtomobilom pa se gasilni aparat, tudi ce ni tovorno vozilo ampak osebno.
Italija pa ima nizje zahteve kot slovenija, namrec ni treba imet niti prve pomoci. To vem, ker jo prodajajo na bloku na Skofijah (italijanska stran) in na sipah v trgovini pise da je ta oprema obvezna v SLO in HR.

LP
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Če sep 18, 2003 9:15 am

Če greš v Romunijo, je pa gasilni aparat obvezen za vsa osebna vozila :D
pubi

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Če sep 18, 2003 1:52 pm

v drzavah ki imajo podpisan mednarodni sporazum o ccp je tako da za tujca veljajo predpisi o obvezni opremi in tehnicni brezhibnosti avtomobila taki predpisi kot jih ima voznik v svoji drzavi. Za HR ne vem ce majo ta sporazum sklenjen in ce majo in pri nas ni predpisana vlecna vrv kot obvezna oprema ti kratkomalo nic ne morjo. Tko je tud s primeri v avstriji tuning avtomobili, zatemnjene sipe.....ce bi avstrici zahtevali svoje predpise (homologacije) bi lohka kr vsem slovencem ki tega nimajo zaplenil avtomobile ker nasa homologacija gor nebi velala.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Če sep 18, 2003 1:54 pm

po moje bi moral bit obvezen obnovitveni tečaj prve pomoči na vsaki dve leti ali leto.
ker to je bolj važno kot pa imet tisti paket prve pomoči če pa je ne znaš uporabit
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

cresh
Uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a cresh Če sep 18, 2003 3:24 pm

MGsax je napisal/-a:po moje bi moral bit obvezen obnovitveni tečaj prve pomoči na vsaki dve leti ali leto.
ker to je bolj važno kot pa imet tisti paket prve pomoči če pa je ne znaš uporabit

To se pa popolnoma strinjam
my ride
Slika

Uporabniški avatar
ZvoneCh
Nov uporabnik

Kraj: Winterthur /CH

Napisal/-a ZvoneCh Pe sep 19, 2003 8:46 pm

Kakor je Raptor napisal države ki imajo sklenjeno Dunajsko konvencijo lahko voziju po drugi državi z tako opremo kot je v tej državi kjer je registriran avto.
Pomeni jaz ko pridem v SLO na dopust nerabim met sabo rezervnih žarnic ne prve pomoči ne rezervnega kolesa, ampak samo prvo pomoč.

O tej temi se je govorilo tudi na Mobisuxu in je bilo rečeno da baje Hrvati nimaj podpisane te konvencije ter lahko te kaznijo če nimaš opreme ki jo oni predpisujejo, ampak to sem sam tam prebral ali to štima pa nevem.
---------------------------------------------------------------------
Moj kruh
http://www.ueberland.amag.ch
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov