Debate, ki niso vezane na ostala področja...

molat
Nov uporabnik

Airbagi: peugeot 307 break 2.0hdi 90/66kw letnik 2004

Napisal/-a molat Sr dec 03, 2008 9:03 pm

Pozdravljeni!

Morda neumno vprašanje, ampak zanima me ali kdo ve za omenjeni avto koliko ima airbagov?
Nad srednjimi stebrički na levi strani piše "airbag" na drugi strani je enak pokrovček vendar gor ne piše nič. Ali to pomeni da tam ni airbaga? Pri vseh avtomobilh piše to povsod kjer so....

Če ima kdo ta avto ali ve informacije, prosim za pomoč. Vnaprej hvala!

Model je neka omejena serija delana leta 2004 - omenjena v naslovu. Oznaka je (zdi se mi) pack ali XS. Klima je ročna, ne avtomatska.

Sam menim da ima 4 airbage, ali jih ima morda 6?

Hvala in lp vsem!

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr dec 03, 2008 9:07 pm

se mi zdi da bi jih mogu met 6...

molat
Nov uporabnik

Napisal/-a molat Sr dec 03, 2008 10:20 pm

hvala c.o.b.!

Jaz imam to tudi v glavi - ampak potem bi bila razen prvih dveh standardnih in stranskih bočnih zaves verjetno vidne oznake tudi na straneh prvih dveh sedežev mar ne?
Teh (na sedežih) na tem avtu ni nikjer videti...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr dec 03, 2008 10:38 pm

Če gre za rabljen avto možno da je bil poknjen in popravljen ali z deli iz avtomobila ki je imel AB ali pa jih je imel in je bil popravljen z deli iz avta ki jih ni imel to bi tudi razložijo odsotnost oznak na sedežih. Na sedežu se to najlepše vidi spodaj ko je na sedež pripeljana žica če ima AB(kar ni nujno če ima ogrevane sedeže), so pa na avtomobilih ponavadi vsaj na sovoznikovi strani ko se odprejo vrata na delu armaturne plošče ali v predalu sovoznika opozorila če hočeš dat otroški sedež gor in tudi piše kateri AB se prožijo.

Obstaja še 3 opcija in sicer da ima avto samo 2 AB pa so v tovarni dali narobe pokrovček na eno stran. Te serije so bile bolj čudno delane, ker se spomnim podbnega primera ko sva z očetom že pred leti gledala tak avto v pugeotovem salonu.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

molat
Nov uporabnik

Napisal/-a molat Sr dec 03, 2008 11:34 pm

@templar: hvala za info

Ne avto, je nekaramboliran 100% (poznam lastnika :)) - je pa res ena hecna serija očitno, ker ni nikjer nobene oznake (XS, pack,... te dve sta mi ostali v glavi - ne vem zakaj).
To s pokrovčki je pa hecno - resno: na voznikovi strani piše Airbag, na drugi pa ne (na stebričkih).
Kolikor sem jaz videl AB na sedežih imajo vsi neke vrste "pokrovčkov" na straneh sedežev - tukaj ni tako: tako da dvomim da bi AB kar razparal sedež in se odprl... ali se pač motim?

Porkaš... kako natančno ugotovit št. ABjev in ali je res tam kjer piše da je (pokrovček z oznako "Airbag")??

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Templar Sr dec 03, 2008 11:39 pm

molat je napisal/-a:@templar: hvala za info

Kolikor sem jaz videl AB na sedežih imajo vsi neke vrste "pokrovčkov" na straneh sedežev - tukaj ni tako: tako da dvomim da bi AB kar razparal sedež in se odprl... ali se pač motim?

Da motiš se, vsaj pri večini če ne pri vseh AB razpara sedežno prevleko pri odprtju

molat
Nov uporabnik

Napisal/-a molat Sr dec 03, 2008 11:59 pm

hvala templar

vidiš nisem bil nikoli pozoren - najbolj se spomnim tistih pokrovov za AB na sedežih iz fiat marea-e, pa še kakšnih: verjetno so bile to starejše izvedbe....

torej: avto ima lahko po tem sodeč od 2 do 6 airbagov... hmmm... bom pogledal to z žicami pod sedežem. za stranske bočne zavese pa sedaj res ne vem: da bi dali gor oznako airbag, notri ga pa ni?? Verjetno bi bila že kakšna tožba, a? :) Je pa res hecno, da na drugi strani nič ne piše na pokrovčku !?

Ima pa avto mehansko mini ključavnico, ki zablokira sovoznikov airbag - za otr. sedežke; ali se da po tem sklepat da sta samo 2 AB? Ker: lahko da zablokira tudi stranske...?

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Templar Če dec 04, 2008 12:30 am

pri otroških sedežih na sovoznikovem sedežu je problematičen čelni AB in se ga zato izklaplja. Na nalepke sem opozoril ker sem tudi pri naših avtih opazil da so različne nalepke če ima avto samo čelne ali tudi stranske AB.

molat
Nov uporabnik

Napisal/-a molat Če dec 04, 2008 12:33 am

Ok, hvala. Bom preveril.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če dec 04, 2008 1:49 pm

kokr vem, ni nujno da so tiste oznake airbag na mestu kjer je airbag.. če daš kšno slikco avta, se mogoče komu kej posvet... če pa veš da je avto nekaramboliran, pa mal povpraš koga na peugeot servisu prek številke šasije da pogleda kakšno opremo bi mogu met avto oz. jo ima...

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Če dec 04, 2008 1:53 pm

Če je oprema xs jih more met zihr 6 ker ga mamo duma.

Luky

Napisal/-a Luky Če dec 04, 2008 4:11 pm

pošlatač s strani sedeža če je trdo.... oz je plastika not tk ene 30-35 cm

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe dec 05, 2008 8:00 am

Samo tole z žicami pod sedežem nisem siguren, da je garancija, da ima AB.
Žice pod sedežem imam jaz na Clijotu 10 let starim pa nima stranskih blazin, samo sprednje dve. Zakaj služijo ti kabli, ki so priključeni pod sedežem?

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe dec 05, 2008 8:19 am

mišek je napisal/-a:Samo tole z žicami pod sedežem nisem siguren, da je garancija, da ima AB.
Žice pod sedežem imam jaz na Clijotu 10 let starim pa nima stranskih blazin, samo sprednje dve. Zakaj služijo ti kabli, ki so priključeni pod sedežem?

pirotehnicni zategovalniki pasov, na voznikovem se od senzorja za (ne)pripet pas
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

molat
Nov uporabnik

Napisal/-a molat Pe dec 05, 2008 3:39 pm

mišek je napisal/-a:Samo tole z žicami pod sedežem nisem siguren, da je garancija, da ima AB.

Ni ne, lahko je (samo) senzor za pripet se; kot je rekel že dobek
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov