Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

v Bosni obvezna oprema verige in vlečna vrv

Napisal/-a ales. Ne dec 14, 2008 7:43 pm

lep pozdrav pravkar sem se s kolegom pogovarjal ki je bil v Bosni in so ga 3x ustavli v tednu dni policaji in so mu kljub zimskim gumam zahtevali verige in vlečno vrv.
in je mogo 3x plačat kazn tak da če gre kdo v bosna naj ma s sabo verige in vlečno vrv lep pozdrav aleš.
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne dec 14, 2008 9:26 pm

Tam ti marsikej nakladajo sam da zaslužijo. Če je dobil listek da je plačal, pol pa ni šlo njim v žep. Drugače se jim sam lepo pove, da naj pokažejo in povejo po katerem zakonu ti lahko dajo kazen. Pri meni je do zdej vedno upalilo, ker sem bil že sit da plačujem po 10 mark, oz. 5 evrov kazni, ker si skoz neki izmislijo. Začuda že dve leti nisem plačal kazni, pred tem 3 leta non stop nekaj. Enkrat so se spomnili da mi potni list ni vredu, pa mu sam lepo nazaj rečeš, zakaj so te v državo pustili. Sam da sem pri njemu še 100 drugih držav pokazal kje je bil potni list :D

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne dec 14, 2008 9:27 pm

mogoče pa zarad tega, ker mu je odzadi pisal SLO, pa policaji vrjetni nimajo dobrih izkušenj iz SLOvencev...moje mnenje, da ma ne bo kdo napadel.
Lep pozdrav :)

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 Ne dec 14, 2008 9:58 pm

red more bit..ce je obvezno pod zimsko opremo verige pa da ni mel kazn more bit..newem zakaj zdaj tak cudno vsem

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Re: v Bosni obvezna oprema verige in vlečna vrv

Napisal/-a sandek Ne dec 14, 2008 10:28 pm

ales. je napisal/-a:lep pozdrav pravkar sem se s kolegom pogovarjal ki je bil v Bosni in so ga 3x ustavli v tednu dni policaji in so mu kljub zimskim gumam zahtevali verige in vlečno vrv.
in je mogo 3x plačat kazn tak da če gre kdo v bosna naj ma s sabo verige in vlečno vrv lep pozdrav aleš.

hvala za informacijo ;)

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne dec 14, 2008 10:59 pm

Kaj pa je iskal v bosni?

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne dec 14, 2008 11:04 pm

Ma pomoje nakladajo no, radi bi zaslužili. So nas že ene dvakrat ustavili na HR v Slavoniji pa kar nekaj bluzil, da smo šli prehitro, sneg na avtu, bla bla...pa tabla je bila 60 on pa trdil, da je 50...oče je hotel plačat v € pa je kompliciral, da treba it v središče mesta v menjalnico zamenjat ba bla...mu je že bilo videti na čelu, da hoče denar...kar je očetu od kun ostalo mu je potem vtaknil noter 100 kun v žep v bundo, vzel prometno z haube in policaj je bil zadovoljen. V Bosni so pa še večja mafija tile policaji. Samo glede na to kakšno je stanje v državi oni ob plači dobijo kar velik plus na kocu meseca.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne dec 14, 2008 11:41 pm

Ko greš v take države pač pripraviš več 5evrskih bankovcev in jih spraviš v predal pod volanom. Ko te ustavijo, daš 10 evrov(2x po5 evrov) policaju v roke in vprašaš, če je dovolj za oba. Te čisto lepo naprej spusti brez komplikacij.
Ljudje dol so obupani, treba je preživet družino, plače pa imajo po 200 evrov ali manj (policaj dobi 300 mark, kar je 150 evrov). Za njihove plače je tam draga hrana, preživet je pa pač treba in policaji se potem znajdejo tako, da te oglobijo za 10 evrov. Tebi se ne pozna, njim pa ogromno, ker če dobi 10 ali 15 evrov v žep, je to kr nekaj procentov njegove plače.

Jst jih čisto razumem in vem, da je tako povsod (tut v drugih državah s takim standardom, afriki, bližnjem vzhodu, itd...). To moraš vedeti, se pripravit na to in to vzeti v zakup, pa lažje živiš.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Po dec 15, 2008 12:44 pm

ja dober to da mas po 5 evrov v avtu mi je jasno pa da ti kak carinik reče na meji "ja sad gradim kuču moram ti nešto nači da ne velja,,
sam zdej moreš po zakonu met verige in vlečno vrv zdej pa da bo edn ko gre vsaj 5x na leto v BIH pa da jim zdeva po 5 evrov se mu bolj splača kupit verige in vlečno vrv
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

tesfalar
Nov uporabnik

Napisal/-a tesfalar Po dec 15, 2008 1:45 pm

Verige v Bosni niso obvezne:
http://www.bihamk.ba/zakoni/Pravilnik_zimski_uvjeti.pdf

Je pa obvezen bakšiš za policaje....

Aldin20
Novinec

Napisal/-a Aldin20 Po dec 15, 2008 2:13 pm

Pod zimskom opremom koju treba da imaju motorna vozila u zimskim uvjetima podrazumjevaju se:

- lanci za snijeg spremni za postavljanje na pogonske točkove.
- gume minimalne dubine profila na gaznoj površini 4 mm, s tim da gume na pogonskim točkovima moraju biti zimske ili gume sa oznakom MS, M+S, M&S

kolk vidim da pise da mors met :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po dec 15, 2008 2:21 pm

Aldin20 je napisal/-a:Pod zimskom opremom koju treba da imaju motorna vozila u zimskim uvjetima podrazumjevaju se:

- lanci za snijeg spremni za postavljanje na pogonske točkove.
- gume minimalne dubine profila na gaznoj površini 4 mm, s tim da gume na pogonskim točkovima moraju biti zimske ili gume sa oznakom MS, M+S, M&S

kolk vidim da pise da mors met :)

Pod zimskom opremom koju treba da imaju motorna vozila u zimskim uvjetima, smatra se:
a) Za putnička motorna vozila i ostala motorna vozila čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3.500 kg i nemaju više od 8 sjedišta:
1) zimski pneumatici na sva četiri točka. Zimska guma (pneumatik) je na svom boku označena slijedećim oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stiliziranom obrisu planine s tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm,
2) gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uvjeta.

Jst nič ne vidim, da bi pisalo, če imaš zimske gume rabiš še ketne, piše pa če imaš letne gume, da potrebiješ ketne.

Pa nikejr ne piše, da imaš na osebnem avtu lahko recimo 2 leti in 2 zimski, ampak moraš imet vse 4 letne ali vse 4 zimske. Sej to so pobrali po našem zakonu, samo da so pustili 4mm profila, kar je tudi prav. (ker jaz se s 3mm pri nas ne strinjam, je premalo za vožnjo po snegu)

Aldin20
Novinec

Napisal/-a Aldin20 Po dec 15, 2008 2:27 pm

pod prvo tocko pri men pise za verige..polek tega mi je stric doli policja in mi sam reko da pod obvezno zimsko opremo spadajo ketne..malo smesno sam kaj ces..vedn ko grem dol jih mam v prtljazniku..nezasedejo dost pa se mir mam pred skifi:D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po dec 15, 2008 2:31 pm

Tovorna vozila in avtobusi morajo imet ketne, po njihovem zakonu vedno zraven, osebni pa samo tisti z letnimi gumami. To da pa policaji sami pravijo da so ketne obvezne pa ne piše nikjer in so si očitno zmislili, da bi lahko drobiž od ljudi povlekli.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov