Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Žumi
Nov uporabnik

V kateri državi ste srečali najboljše oz. najslabše voznike?

Napisal/-a Žumi Pe dec 19, 2008 4:52 pm

Moram reči, da se vsak teden vozim v italiji. služba pač. veliko potujem z avtomobilom po evropi. letno naredim od 55.000-65.000km. vse sem že doživel a kaj takega kar se na ital. avtocestah dogaja to je nevejetno. ljudje ne poznajo cestnoprometnih pravil.
-vožnja z zadnjo meglenko. da pada dež vsi vozijo z menglenko
-prehitevalni pas je za njih vozni pas.tako da moram vedno blendati da se umaknejo
-potem sovražim kamione, dobesedno sovražim. oni prehitevajo do amena--> tudi, ko je prepovedano prehitevanje
-umejitev na avto cesti je 130, veliko jih vozi 90-100, da ne govorim na regionalnih cestah. crkneš od smeha. omejitev 90. on vozi 65 in skrajno desno :):)
-potem vožnja v rondojih:) kje je smerni kazalec, prednost ima zunanji avto
no najbolši vozniki se mi zdijo avtsrijci, nemci in pa vse severne države.
ampak na žalost kar sem pa videl v italiji to je pa sam za smejat.
kako kej vi doživljate vožnjo po državah???
lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe dec 19, 2008 5:03 pm

Zjutraj sem se vrnil iz Benetk in kot vedno je pravi stres prisoten samo v Sloveniji. V Italiji je pesem glede na Slo - kljub oz upoštevaje večji promet.
Moj glas gre Slo! :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 19, 2008 5:05 pm

Absolutno Slovenija....prave stvari se dogajajo samo pri nas, ostali so samo amaterji :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe dec 19, 2008 5:05 pm

najslabši pri nas pa v Grčiji,dokaj dobri pa v nemčiji.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe dec 19, 2008 5:06 pm

Jst morem pa nizozemsko pohvaliti, sem večkrat tam in folk je res nenormalno fer in zelo lepo vozijo. Vsi se dobesedno na vsaki cesti držijo omejitve, tudi kjer ni radarskih kontrol. Kot eni veste imajo skoraj na vsa večja križišča radar in kamere, tudi če je 5 pasovnica se vsi vozijo po omejitvi in noben nobenga ne blenda niti prehiteva. Se mi večkrat zgodi da vso pot skozi celo nizozemsko po avtocesti, ko ni večje gužve, uspe čez ne da bi pritisnil na bremzo :D

Pa še to. Obiski iz avstralije, kjer so bili skoraj po celem svetu, so bili dobesedno šokirani kakšne hitre in živčne voznike imamo tukaj.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Pe dec 19, 2008 5:13 pm

Avstrijci se mi zdijo dokaj strpni in razumni vozniki. Redkokdo vozi nad omejitvijo, pravila jim pa tudi niso ravno tuja. Najslabše? Italija verjetno. Česa bolj stresnega verjetno še dolgo ne bom doživel, kot vožnja z avtodomom čez Italijo.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Pe dec 19, 2008 5:58 pm

V sloveniji, italiji in hrvaški je za en drek..
Med tem, ko avstrija in nemčija.. odlično ;)

Uporabniški avatar
solidx
Novinec

Napisal/-a solidx Pe dec 19, 2008 6:01 pm

Dobri vozniki, nemčija, avstrija..slabi slovenija, italija, juga...
Evo IX MR In Working Progress

gustelj
Novinec

Re: V kateri državi ste srečali najboljše oz. najslabše vozn

Napisal/-a gustelj Pe dec 19, 2008 6:08 pm

Žumi je napisal/-a:Moram reči, da se vsak teden vozim v italiji. služba pač. veliko potujem z avtomobilom po evropi. letno naredim od 55.000-65.000km. vse sem že doživel a kaj takega kar se na ital. avtocestah dogaja to je nevejetno. ljudje ne poznajo cestnoprometnih pravil.
-vožnja z zadnjo meglenko. da pada dež vsi vozijo z menglenko
-prehitevalni pas je za njih vozni pas.tako da moram vedno blendati da se umaknejo

Prehitevalni pas je vozni pas! In kaj ti počneš na njem, da si pridržuješ pravico, da odganjaš druge z njega, sam pa se po njem voziš?
-potem sovražim kamione, dobesedno sovražim. oni prehitevajo do amena--> tudi, ko je prepovedano prehitevanje
-umejitev na avto cesti je 130, veliko jih vozi 90-100, da ne govorim na regionalnih cestah. crkneš od smeha. omejitev 90. on vozi 65 in skrajno desno :):)

Če še nisi slišal: VARNO IN VARČNO JE VOZITI POČASNEJE! IN PREDVSEM ZAKONITO !!!
-potem vožnja v rondojih:) kje je smerni kazalec, prednost ima zunanji avto
no najbolši vozniki se mi zdijo avtsrijci, nemci in pa vse severne države.
ampak na žalost kar sem pa videl v italiji to je pa sam za smejat.
kako kej vi doživljate vožnjo po državah???
lp

Ker se veliko vozim po Italiji, tako službeno, kot privatno, znam primerjati med zmernimi italjanskimi in nasilnimi slovenskimi vozniki. In ti si točno en tak tipičen, nestrpen in vsiljiv slovenski voznik, ki jih je pri nas na tone po cestah.

twingo_rs
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo_rs Pe dec 19, 2008 6:35 pm

za mene so najslabsi vozniki v maroku....kdor je ze biu tam ve kasksni vozniki so dol... :D

najbolši vozniki so pa na dolenjskm med vikendi... :D :D

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Pe dec 19, 2008 6:47 pm

el_diablo je napisal/-a:najslabši pri nas pa v Grčiji,dokaj dobri pa v nemčiji.

Poleti sem prezivel 10 dni u grčiji s svojim avtom in vsega skupi par ur v italiji...in sem v italiji videl veliko hujsih voznikov....da o cestah ne govorimo...da sm z avtom po AC "drajsu " po tleh na določenih odsekih....

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Pe dec 19, 2008 6:50 pm

Avstrija, Nemčija je zelo dobro.

Slabo: Italija,Grčija,Hrvaška,Slovenija ...

Lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Pe dec 19, 2008 7:22 pm

Najslabši pred leti v Iraku,dandanes Italija in na žalost doma.Najboljši v V.Britaniji.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe dec 19, 2008 8:34 pm

Na štajerskem :lol:

Uporabniški avatar
CoT
Nov uporabnik

Napisal/-a CoT Pe dec 19, 2008 8:49 pm

Moje mnenje je da Slovenci niti nismo tako slabi vozniki, naprimer v primerjavi z Italijani. Kdaj naprimer ste videli na Celovški ali Dunajski vožnjo treh vozil vštric - v Napoliju je to vsakdanja praksa.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Pe dec 19, 2008 10:28 pm

Italija, Slovenija, vzhodnoevropske države (Slovaška, Madžarska).....---katastrofa...
Severno od nas: Avstrija že bolje, Nemčija dobro, nizozemska super, anglija pa najboljša kultura voznikov in vožnja sama...

Izven evrope: Zda - zelo dobro, Tunizija, Egipt slabo, Tajska nad pričakovanji...
Lep dan!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe dec 19, 2008 10:46 pm

turčija zmaga.. od letališča do hotela je bilo 30km in na poti 10 nesreč, v eno smo celo bli mi udeleženi z busom, kombija (sprinterja) smo za pol metra zožali na voznikovi strani ozadaj, policaj bil lih polek.. zmenli so se v 1min in smo šli dalje.. da ne govorim v centru.. če je kdo stal na rdeči.. trobli so mu tak pa ga zmerjali :lol: :lol: :lol: v glavnem pravilo ko je jači in troba.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Pe dec 19, 2008 10:59 pm

black je napisal/-a:

Na štajerskem :lol:

Se ne bi strinjal!

Jaz bi lazje definiral strpne in zivcne voznike, glede na starost in znamko vozila, kot po narodnosti!

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Pe dec 19, 2008 11:28 pm

Najslabši vozniki so vedno na cesti Šentilj - Gruškovje in večinoma v poletnem času.
Najbolj zanimivo se mi zdi to...Avstrijski vozniki.V avstriji vsi vozijo lepo po pravilih,te spuščajo,se ti umaknejo,na zaviralni pas se razvrstijo takoj(ne tak kot gledam pri nas zadnjih nekaj metrov pred izvozom).Ko pa prestopi mejo pa pride na hitro cesto je pa king of the road.Vožnja po sredini ceste,neuporaba smernikov,razvrščanje v zadnjem trenutku,vožnja po levem pasu,....
Drgač pa so pomoje najslabši čehi,slovaki,poljaki,bolgari(predvsem kamionarji)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe dec 19, 2008 11:32 pm

Najslabši vozniki so slovenci na hrvaških otokih (pag, krk in cres). Tam norijo vsi tok, da ni za verjet, pa mislijo, da je vse njihovo in se potem tudi tako obnašajo.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov