Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Conqui
Nov uporabnik

Garancija za novo vozilo

Napisal/-a Conqui Pe dec 19, 2008 8:49 pm

Živjo!

Imam eno nenavadno vprašanje.

Ali lahko garancijo uveljavljaš le pri trgovcu, kjer si avto kupil, ali lahko tudi pri drugemu, ki sicer zastopa isto znamko ? Recimo, če dobim poceni avto na enem koncu Slovenije ali moram ob nesrečnem dogodku uveljavljati garancijo v tisti avtohiši, kjer sem vozilo kupil, ali lahko tudi pri avtohiši u Ljubljani?

Hvala.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe dec 19, 2008 8:51 pm

lahko jo uveljavljas na vsakem pooblascenem servisu.seveda ce avto izpolnjuje garancijske pogoje..
Ni vse res kar napišem

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Pe dec 19, 2008 9:58 pm

Garancija za nov ali rabljen avto ?? Za novega ni problem.... za rabljene pa newem... ;)

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Pe dec 19, 2008 10:10 pm

Si bom sposodil temo

Mene zamnima če imam garancijo ne...nov avto in podalšana garancija. In če zdej zamenjam feltne in original avtoradijo dam ven in drugega noter pa nove zvočnike in dam izolacijo noter.Kaj mi potem še velja garancija?
Ker v pogodbi piše da kakeršen koli poseg v vozilo ali servis ki ni bil delan na poblašenem servisu da je kao prepovedan. In potem se lahko z garancijo samo še rit brišem.
Če naprimer dam zvočnike in avtoradijo vezat pri njih ali pri Farmelu ( prodja avtoakustike v Novem mestu)bo potem v redu?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So dec 20, 2008 12:46 am

error 90 je napisal/-a:Si bom sposodil temo

Mene zamnima če imam garancijo ne...nov avto in podalšana garancija. In če zdej zamenjam feltne in original avtoradijo dam ven in drugega noter pa nove zvočnike in dam izolacijo noter.Kaj mi potem še velja garancija?
Ker v pogodbi piše da kakeršen koli poseg v vozilo ali servis ki ni bil delan na poblašenem servisu da je kao prepovedan. In potem se lahko z garancijo samo še rit brišem.
Če naprimer dam zvočnike in avtoradijo vezat pri njih ali pri Farmelu ( prodja avtoakustike v Novem mestu)bo potem v redu?

ti kr zamenji pa uživi v muziki in lepšem avtu
drgač pa odvisno kaj se ti pokvar- kolk jih stane, ter kakšen interes ma servis, da te obdrži
načeloma je pa tako, da nebi smel met večjih problemov razen če naletiš na idiota k že neki cajta ni dobu ;)
jst sm recimo dal barvat kljuke na uradnem servisu ampak direkt mehaniku (5x cenej) pol mi pa ni hotu avto odpirat na pomožni ključ- sm hotu uveljavlat garancijo pa me je opozoru da nimam original barvanih kljuk- in niso več oni krive- vendar sem se dogovoru da so mi odprl- se je neki staknil in je bilo popravilo zastonj- če bi potreboval novo ključavnico bi jo mogel 100% sam kupiti

pri servisiranju pri nepooblaščenem servisu je pa tako
ponavadi izgubiš mobilno garancijo, ki pa se dostikrat povrne z obiskom uradnega servisa- odvisno od znamke do znamke
lp

Megan katastrofa
Nov uporabnik

Re: Garancija za novo vozilo

Napisal/-a Megan katastrofa To dec 14, 2010 5:38 pm

Mene pa zanima, kakšne so postopki pri uveljavnjanju garancije za nov avto? Namreč, januarja 2010 sem kupila Renault Megan, 3-krat se je ponovila ista napaka "engine failure hazard" - torej 3-krat so mi odpeljali avto za avtovleko. Kakšen je postopek za zamenjavo avtomobila, kakšne pravice imam?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To dec 14, 2010 6:20 pm

v zvezi z zamenjavo avtomobila se lahko obrišeš pod nosom.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To dec 14, 2010 6:39 pm

Slicker je napisal/-a:v zvezi z zamenjavo avtomobila se lahko obrišeš pod nosom.

x2

Povrhu tega bo pa star še skoraj 1leto. Tvoj problem lahko rešijo samo še pooblaščeni serviserji

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To dec 14, 2010 7:46 pm

da ti bodo kr avto zamenjal, lahko samo sanjaš. No, sej ni nemogoče, če mogoče kaka 2-3 jurčke dodaš, pa maš novga (na kratko: pač starga jim prodaš, pa novga vzameš, pa upaš, da ni napak).
Slika

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To dec 14, 2010 7:50 pm

zakaj ? jaz pa bi avto vlekel na drug pooblaščen servis
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

aktp2011
Nov uporabnik

Napisal/-a aktp2011 Če maj 12, 2011 6:01 pm

Lep pozdrav!

Zanima me uveljavljanje garancije pri novem vozilu. Pri prebiranju forumov sem naletel na komentarje v različnih obdobjih, tako da je sedaj verjetno marsikaj drugače.
Vozilo staro pol leta, višji cenovni razred.

Skratka: - kdaj lahko zahtevaš zamenjavo za novo vozilo, povrnitev denarja?
- kdaj si upravičen do nadomestnega vozila? in do kakšnega (istega ranga ...)?

lp

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan So maj 14, 2011 7:00 am

Obrnite se na Urad za varstvo potrošnika, tam vam bodo znali najbolje svetovati, saj poznajo vse zakone in pravice, ki jih kot potrošnik imate.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So maj 14, 2011 7:10 am

Megan katastrofa je napisal/-a:Mene pa zanima, kakšne so postopki pri uveljavnjanju garancije za nov avto? Namreč, januarja 2010 sem kupila Renault Megan, 3-krat se je ponovila ista napaka "engine failure hazard" - torej 3-krat so mi odpeljali avto za avtovleko. Kakšen je postopek za zamenjavo avtomobila, kakšne pravice imam?

Razmišljaj predvsem o menjavi servisa, ne pa avta. :roll: Saj ni cel avto zanič zaradi tega, ampak morda samo kakšna majhna banalna napaka, ki je tvoj štorast servis ni sposoben odkriti in popraviti. ;)

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD To maj 17, 2011 7:05 pm

Vse je lepo napisano v zakonu 1.) ZVPot http://www.uradni-list.si/1/content?id=51154
2.) OZ člen 481 in naprej http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4826
Ja ureditev je v 2 zakonih, ker je sistem garancij po obeh različen.

Poleg tega Imate tudi posamezne odgovore, torej sodno prakso tukaj http://www.uvp.gov.si/si/potrosniski_pr ... praksa_sl/.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov