Kot lastnik rahlo predelanega avtomobila, sem kar veliko časa namenil preučevanju ZVCP in Uradnega lista RS, ker je tudi moj cilj podoben tistemu, ki so ga imeli ljudje, ki so snovali ta zakon. Voziti varen avtomobil, ki v prvi vrsti pripomore k popolni varnosti mene na cesti in nenazadnje tudi vseh drugih udeležencev v prometu. Lahko povem tudi, da sem že nič kolikokrat obiskal JP LPP TEHNIČNI PREGLEDI, ki je meni najbližja strokovna organizacija za opravljanje strokovnih pregledov vozil, v postopku ugotavljanja skladnosti vozil po Odredbi o homologaciji ( Uradni list RS, št. 33/98 ) kjer so podali že kar nekaj strokovnih mnenj o dodelavah oz. posegih ki so bili opravljeni na mojem avtu...
Ob vsem tem, pa sem kot kaže čisto pozabil na eno zelo, zelo važno stvar. Športni filter!! In zato se iz srca zahvaljujem policistu, ki mi je ob izvajanju kontrole prometa prijazno svetoval, naj športni filter nadomestim z navadnim. To sem seveda tudi storil in ni mi žal 40K Sit ( +6K nova nalepka in teh. pregled), kolikor me je stal strokovni nasvet, saj se sedaj lahko mirno vsedem v avto in brezskrbno odpravim na pot v prepričanju, da vozim varno vozilo!

Ja, za športni filter žal res ni bilo podanega strokovnega mnenja...