Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Zavajanje v reklamah

Napisal/-a mihaing Po jan 12, 2009 7:55 pm

Pozdravljeni!

Včeraj sem po TV videl reklamo za Chevrolet Captivo, kaj vse dobiš že za 25.000 EUR, v resnici je zgodba popolnoma drugačna. "Nategnil sem se !in z veseljem odšel v salon mi hitro prekipelo in odšel domov.

Samo zaradi te nategancije nikoli ne bom kupil chevrolea.

Verjamem da je še marsikje podobna zgodba. In kakšne izkušnje imate vi?

Enako velja recimo za KIO in Hyundai ko ti obljubljajo že od... v resnici pa imaš še nekaj obveznih doplačil recimo prevoz in priprava vozila.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po jan 12, 2009 8:09 pm

Povej mal več, no... :roll:
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Po jan 12, 2009 8:17 pm

po reklami govorijo o:

http://www.chevrolet.si/captiva/captiva-index.html

dejansko pa je:

http://www.chevrolet.si/captiva/captiva-index.html

sploh ne moreš kupiti avta za 25.700 ker se vozila začnejo pri 26.610 pa še to ne velja za dizel ker je malo čez 28.000 in oprema LS o kateri je škoda izgubljati besed.

Poglej prvo povezavo in preveri kaj vse ponujajo

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Po jan 12, 2009 8:18 pm

opala prva povezava je

http://www.chevrolet.si/index.html

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po jan 12, 2009 8:22 pm

ista fora je bla ko je moja babica kupovala dacia sandero. avtomobila za 6.666€ sploh ne moreš dobit tak ko oglašujejo. no lahko, ampak ga treba čakat 2 al 3 mesca. tak da je pol vzela nek paket opreme ki zajema elektriko, klimo, 2x airbag, pol pa še kovinsko barvo pa je avto jo koštal neki čez 8k€ če se ne motim. 1500€ dražje kot pa oglašujejo. zakaj oglašujejo take cene če avtomobila za tak denar ne morejo dobavit oz jih ni nikjer na zalogi? sicer pa bo zdj ob tej takozvani "recesiji" po moje čedalje več tega, tolk da folk dobijo v salon, pol pa jih že prodajalci napalamudijo tolk da jim aro spletejo preden se človek sploh zave kaj je naredu.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po jan 12, 2009 8:51 pm

Redko kateri prodajalec vključi v oglaševano ceno vozila še take stroške kot so prevoz(okoli 80-120€ odvisno od vozila), tako da ne izpostavljaj chevroleta, kio, hyundaia, ker imajo čisto vsi na ceniku postavko prevoza(tako na hitro sem preveril še za ford in opel) v bistvu je verjetno število tistih ki imajo v osnovni ceni že ta strošek vštet bolj malo ali nič.
Tudi ne vem zakaj se tako pi***iš ker to delajo vsi, glede barve, saj so praktično vsi ali kovinski ali mineralni in je treba doplačat vsaj 300€ še za to ali pa če imaš srečo da naletiš da imajo še kje belega ali črnega...

Tako po mojem občutku si se tako precej naivno spravil kupovat avto...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Po jan 12, 2009 8:56 pm

Izpostavil sem te firme ker pač vem da je tako, o ostalih se nisem niti pozanimal. Potem naj ne obljubljajo da za toliko in toliko lahko kupi vozilo če pa še imaš vedno nekaj izdatkov.

Cena ŽE OD... kolk sovražim to.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Po jan 12, 2009 9:22 pm

jap deda je moral doplačat pri hyundaju kovinsko barvo,navadne barve tuson pa v sloveniji sploh ni na voljo. Pa temne šipe je moral doplačat,brez temnih šip pa ga sploh ni mogoče dobit

Hja ko bom jaz novi avto kupoval ni šans da jim te bedarije plačam, niti prevoz,grem raje sam do kopra po njega :D
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po jan 12, 2009 9:44 pm

Praktično vsi prodajalci dobivajo določeno kvoto modelov v redni pošiljki in ko stranka pride ma ali pa nima srečo da je določen model na voljo, ker če se uvoznik zaje** in ne predvidi povpraševanja po določenem modelu ali pa mu jih tovarna zaradi večjega povpraševanja na večjih trgih sploh ne dobavi teh hitro zmanjka in potem je treba prodat kar je v skladišču, ljudje pa pridejo kupit avto pričakujejo da bodo dobili nov avto v max mesecu in jim je nesprejemljivo čakat do naslednje pošiljke čez 3,4,5,6 mesecev pa jim pač prodajo kar je na lagru.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po jan 12, 2009 9:46 pm

Nimaš kaj! Zavajanje v reklamah je vedno bilo in vedno bo! Povsod in pri vseh firmah in ne samo avtomobilskih! Te pa razumem, da se počutiš izigranega. Po drugi strani si bil pa kar malo naiven, samo ne mi rečt, da večkrat nasedeš na kakšne akcije in oglaševanje raznih trgovskih hiš in vseh ostalih, ki nam hočejo kar naprej nekaj prodati.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Po jan 12, 2009 9:51 pm

Drugače ne nasedam. Samo sedaj ko je finančna kriza in raznorazne akcije sem mislil da je kaj na tem, pa te učitno skušajo obrati tako ali drugače.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po jan 12, 2009 9:52 pm

ko bo kdo kupil avto brez priprave in prevoza vozila nej javi
to ni nateg, ampak obvezno plačilo za stroške prodajalca- sam v celofan so to takso zavili
ponavadi pa so oglaševane akcijske cene na vozila iz zaloge, tako da v konfiguratoju tako poceni vozila niti ne morete dobiti
lp

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po jan 12, 2009 9:52 pm

škoda da jim noben na stopi na prste...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jan 12, 2009 10:02 pm

kljukec je napisal/-a:to ni nateg, ampak obvezno plačilo za stroške prodajalca- sam v celofan so to takso zavili
ponavadi pa so oglaševane akcijske cene na vozila iz zaloge, tako da v konfiguratoju tako poceni vozila niti ne morete dobiti
lp

In kaj je to drugega, kot zavajanje??
Jaz se že celo življenje ukvarjam s trgovino. Delal sem v različnih firmah tudi v multinacinalkah in vedno so zavajali potrošnike! Seveda je bilo vse po pravilih in nobenega natega, le "drobni tisk", kot bi temu lahko rekel in vse lepo v celofan zavito. ;)

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Po jan 12, 2009 10:03 pm

Jst ne štekam da še folk kr naivno naseda na te fore.

Pa sej lepo piše ŽE OD.......€
Na sliki pa je RS model, VTS model, Uglavnem najhujša najlepša najbolj športna izvedba avta.

Dodaj še barvo, klimo ( ki se plačuje le še v pofu...i SLO), 5 vrat, prevoz, odkodiranje kao, dekonzervacija kao, priprava vozila za prodajo itd.....pa si ob 3-4 K€.

Takle mamo tle pr nas.....
E60 525dA M-Optic, 2005

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po jan 12, 2009 10:06 pm

Zato pa vedno preberite droben tisk (ponavadi piše na koncu odspodaj).
Takih zavajanj je veliko - npr. pri mobitelu.
Glede teh cen je pa tako - vedno napišejo ceno osnovnega modela z najmanj opreme in najšvohnejšim motorjem.

LP

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Po jan 12, 2009 10:08 pm

ja tiste reklame z hudmi avti pa v cajtngah hude slike v resnici pa za un denar še lita 14 col platišč ne dobiš. Hude fore

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Po jan 12, 2009 10:31 pm

mihaing je napisal/-a:ja tiste reklame z hudmi avti pa v cajtngah hude slike v resnici pa za un denar še lita 14 col platišč ne dobiš. Hude fore

Dobiš železne feltne.....pa še kao lepše ratkape ti zaračunajo....:):):)

Sej hvala bogu jih bojo po pic...i prvi dobili prodajalci avtomobilov - beri novih...

Mislim, da se bo zdaj malo drugače začelo.....
Če bodo hoteli kaj prodati bodo malo več ponudili, boljše financiranje.....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po jan 12, 2009 10:32 pm

mihaing je napisal/-a:ja tiste reklame z hudmi avti pa v cajtngah hude slike v resnici pa za un denar še lita 14 col platišč ne dobiš. Hude fore

seveda ne, če na večino avtov manj kot 15'' niti ne more jit :)
al pa pri proceedu že od 12k na sliki je pa avto za 16k- to sm povdaru, ker je predvsem procent razlike med simbolično sliko drugačen
vendar sem vsaj jst postal imun na te zadeve, in me reklame že od niti ne pritegnejo
lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 12, 2009 10:38 pm

Noja to je spet kot jaz vedno pravim, problem samo v naivnosti posamezne osebe. Da bi pa gdo drobni tisk bral je pa spet :?: In potem začnejo, v reklami pa piše .......
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov