Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mitja320
Novinec

Generalka Yugo 55

Napisal/-a mitja320 Po sep 22, 2003 12:26 am

Matka me že skoraj tepe, ker ji Yugo 55 pušča olje iz vseh tesnil. Moram začeti, ker se že bliža šola. Zanima me, kaj bi bilo dobro menjati, glede na to da bom razdrl vse skupaj.

Do sedaj sem nabral: jermen z napenjalci, tesnila, tefloni, batni obročki in standard olje in filter. Zanima me, če je še kaj, kar bi bilo dobro menjati in kaj bi še moral preveriti in očistiti. :?:

Aja še to, ali je treba brusiti glavo, če avto ni zakuhal in do sedaj ne meša vode? Če ja, kje v Lj bi to lahko dal brusiti? Pa kje mislite, da bi dobi najceneje te vse dele?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po sep 22, 2003 12:41 am

Pozabu si še ojniče ležaje 8) Glede na to da boš raztrgu vse skupi ti svetujem da še to menjaš (niso dragi pa tudi dela ni kaj dost) Pa mogoče še sklopko (lamelo)
Z glavo je pa tko.Lahk sicer tko skupi nardiš sam nikoli ne boš vedu kdaj bo začel spuščat olje al pa mešat olje/voda.Tak da ti svetujem da daš glavo mal pobrusit ampak če ne misliš hodit u extreme (beri tunanje) pol jo pač daj sam poravnat ( do nekje 0.1mm)
Pol pa zagon mašino skupi pa more klepat kot novo :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po sep 22, 2003 12:47 am

Matr lisko idi spat!
hehe
ja glede glave obvezno jo daj raznat oz brusit!
cena okol 4k!

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Po sep 22, 2003 6:59 am

ležaje menjaj obvezno, pa tudi ventile in vse potrebno s tem si pozabil napisat:)

lp

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Po sep 22, 2003 2:20 pm

Hvala. Bom počasi začel razdirati in nabavljati. Še vedno pa ne vem, kam bi dal brusiti glavo. Mat tanka tako ali tako 98, tako da jo bom malo znižal. Ventile bom pa samo pregledal, ne vem, če bi jih menjal. Koliko približno pa stanejo?

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Po sep 22, 2003 2:27 pm

Jaz ti predlagam, da najprej vse razdereš, potem pa se odločiš kaj vse menjat. Ti pa predlagam če si že tako daleč, da kar menjaš tudi bate ker cilindri imajo že sigurno rob, dobro preglej vodno pumpo, termostat nov obvezno, glavno gred dobro premerit ter po vsej verjetnosti dat brusit, preverit ojnice, ventile pobrusit po potrebi menjat, menjat teflone.......
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov