cruiser1 je napisal/-a:Zanimivo! In to samo zaradi fergazarja?
nebivedu je napisal/-a:Feroza frgazer, danes naredila tehničnega in ima izpust plinov 0.12 pri prostem teku. Dovoljeno je 3.5. Tipčki na tehničnem so šli mert trikrat, ker niso verjel, da je to pri avti s 430.000km možno. Večina avtov s katalizatorjem in elektroniko ima vsaj 8X slabši rezultat, vsi s frgazerjem pa vsaj 15X slaši rezultat.
In ne, ni bila napačna meritev, so jo ponavljali še dvakrat poleg prvega merjenja in vedno isti rezultat.
Matjazy je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Feroza frgazer, danes naredila tehničnega in ima izpust plinov 0.12 pri prostem teku. Dovoljeno je 3.5. Tipčki na tehničnem so šli mert trikrat, ker niso verjel, da je to pri avti s 430.000km možno. Večina avtov s katalizatorjem in elektroniko ima vsaj 8X slabši rezultat, vsi s frgazerjem pa vsaj 15X slaši rezultat.
In ne, ni bila napačna meritev, so jo ponavljali še dvakrat poleg prvega merjenja in vedno isti rezultat.
Da se malo pohvalim. Tale avto gre čez meritev izpušnih plinov na tehničnem brez težav:
http://www.youtube.com/watch?v=4iVZ6I-a66o
Prevoženih več kot tvoj
Matjazy je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Feroza frgazer, danes naredila tehničnega in ima izpust plinov 0.12 pri prostem teku. Dovoljeno je 3.5. Tipčki na tehničnem so šli mert trikrat, ker niso verjel, da je to pri avti s 430.000km možno. Večina avtov s katalizatorjem in elektroniko ima vsaj 8X slabši rezultat, vsi s frgazerjem pa vsaj 15X slaši rezultat.
Da se malo pohvalim. Tale avto gre čez meritev izpušnih plinov na tehničnem brez težav:
http://www.youtube.com/watch?v=4iVZ6I-a66o
Prevoženih več kot tvoj
nebivedu je napisal/-a:
In ne, ni bila napačna meritev........................
Polo78 je napisal/-a:Lepo to slišat.Po mojem mnenju je tudi veliko odvisno od vožnje same. Marsikater novejši avto, ki se vozi samo po mestu bo imel slabši rezultat kot starejši, vožen pretežno na relacijah. In pa seveda vzdrževanje, če si majster kot @nebivedu.
Pero je napisal/-a:Oprosti če ti kvarim veseljeops:
ampak mešanico imaš na ''štand gasu'' preredko.
ni neka velika znanost to naštelat.
Je pa daleč od tistega kar je napisal lumpii. Za končno hitrost deala čisto en drug del vplinjača.
nebivedu je napisal/-a:Pero je napisal/-a:Oprosti če ti kvarim veseljeops:
ampak mešanico imaš na ''štand gasu'' preredko.
ni neka velika znanost to naštelat.
Je pa daleč od tistega kar je napisal lumpii. Za končno hitrost deala čisto en drug del vplinjača.
Mešanica bo kr fajn, ker drgač avto nikamor nebi šel pod nizkimi obrati, pa pregreval bi se. Pod visokimi se itak odpre druga loputa in vliva bencina koker ga daš.
Moral sem naštelat, da dela med 850 in 900 obrati za tehničnega in to sem se kr nekaj časa matral, ker sem imel prej normalno naštimano, da dela na 1100 obratih pod štantgasom, da lahko alternator fila akumulator (zarad vitla).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov