Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Sam da se malo pohvalim, nič drugega...

Napisal/-a nebivedu To jan 20, 2009 1:07 am

Feroza frgazer, danes naredila tehničnega in ima izpust plinov 0.12 pri prostem teku. Dovoljeno je 3.5. Tipčki na tehničnem so šli mert trikrat, ker niso verjel, da je to pri avti s 430.000km možno. Večina avtov s katalizatorjem in elektroniko ima vsaj 8X slabši rezultat, vsi s frgazerjem pa vsaj 15X slaši rezultat.

In ne, ni bila napačna meritev, so jo ponavljali še dvakrat poleg prvega merjenja in vedno isti rezultat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To jan 20, 2009 1:12 am

Zanimivo! In to samo zaradi fergazarja?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 20, 2009 1:16 am

cruiser1 je napisal/-a:Zanimivo! In to samo zaradi fergazarja?

Jap sem se včeraj matral uro in pol, da sem ga naštelel u piko. Avto ima samo en lonec (serijsko) in je kompletno cel izpuh nov od kolektorja dalje (sem sam delal vse razen lonca - dobil pri novaku za 65 evrov)

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k To jan 20, 2009 1:24 am

pohvalno :tomidelej:

za katero točno vozilo se gre?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 20, 2009 1:26 am

Daihatsu feroza 1.6 s 83 konji. Letnik 1990 - 19 let star avto.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Re: Sam da se malo pohvalim, nič drugega...

Napisal/-a Matjazy To jan 20, 2009 7:11 am

nebivedu je napisal/-a:Feroza frgazer, danes naredila tehničnega in ima izpust plinov 0.12 pri prostem teku. Dovoljeno je 3.5. Tipčki na tehničnem so šli mert trikrat, ker niso verjel, da je to pri avti s 430.000km možno. Večina avtov s katalizatorjem in elektroniko ima vsaj 8X slabši rezultat, vsi s frgazerjem pa vsaj 15X slaši rezultat.

In ne, ni bila napačna meritev, so jo ponavljali še dvakrat poleg prvega merjenja in vedno isti rezultat.

Da se malo pohvalim. Tale avto gre čez meritev izpušnih plinov na tehničnem brez težav:
http://www.youtube.com/watch?v=4iVZ6I-a66o

Prevoženih več kot tvoj :D

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To jan 20, 2009 8:29 am

Matjazy je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Feroza frgazer, danes naredila tehničnega in ima izpust plinov 0.12 pri prostem teku. Dovoljeno je 3.5. Tipčki na tehničnem so šli mert trikrat, ker niso verjel, da je to pri avti s 430.000km možno. Večina avtov s katalizatorjem in elektroniko ima vsaj 8X slabši rezultat, vsi s frgazerjem pa vsaj 15X slaši rezultat.

Da se malo pohvalim. Tale avto gre čez meritev izpušnih plinov na tehničnem brez težav:

Matjazy, ne bi te prevec lepo gledal, ce bi se peljal za tabo... :?

Nebivedu, pred leti sem bi tudi sam presenečen kako lahko star avto doseže tako dobre rezultate - corolla, 13 let stara z 250kkm, je na tehničnem tudi ponavljal meritev, ker je mislil da je aparat čist zbluzil - pa ni, plini kot pri 1 leto starem...
Je bila sicer EFI, pa vseeno, tudi za katalizator 250kkm v 13 letih ni malo...
Lep dan!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jan 20, 2009 8:33 am

Matjazy je napisal/-a:

Eneka zgodba je bila pri moji rdeči petki....med tem ko bencinar s "komaj" 60 tisoč prevoženimi ne nardi plinov.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jan 20, 2009 8:37 am

Lepo to slišat. :) Po mojem mnenju je tudi veliko odvisno od vožnje same. Marsikater novejši avto, ki se vozi samo po mestu bo imel slabši rezultat kot starejši, vožen pretežno na relacijah. In pa seveda vzdrževanje, če si majster kot @nebivedu. :D
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jan 20, 2009 9:26 am

nebivedu je napisal/-a:
In ne, ni bila napačna meritev........................

seveda da ni bila, kako je bil pa fergazer nastavljen(zmes) je že drugo vprašanje :P

P.S lepo ga nastavi na 2.5 gr/ccm3(rdeče polje je na 5) pa potem pojdi na meritve...

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To jan 20, 2009 9:49 am

Polo78 je napisal/-a:Lepo to slišat. :) Po mojem mnenju je tudi veliko odvisno od vožnje same. Marsikater novejši avto, ki se vozi samo po mestu bo imel slabši rezultat kot starejši, vožen pretežno na relacijah. In pa seveda vzdrževanje, če si majster kot @nebivedu. :D

No ja, po postih sodeč nebivedu-jeva feroza več časa preživi na brezpotjih kot pa na asfaltnih relacijah. To pa verjetno ni nič boljše kot mestna vožnja.
Očitno sta k dobremu rezutatu največ pripomogla dobra nastavitev fergazerja in
nov izpušni sistem...
Lep dan!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To jan 20, 2009 9:59 am

Ko jaz pripeljem svoja 28 let stara francoska j***a, tudi vsi samo :shock: : nazadnje je Visa prdnila vsega 0,16.

LP,
Martin

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii To jan 20, 2009 5:23 pm

Če se ne motim si motor menjal ane????

Pa pri fergazerju gre vsak avto skoz tehničnega, samo mal bl zapreš ga pa je...
je pa res da tud več kot 2/3 končne hitrosti ne doseže, se pravi če je šel prej avto npr 180 potem komi dosećže 130km/h,...
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To jan 20, 2009 5:31 pm

mene so uprasal ce mam samo cev od motorja, pri starem loncu ker je bilo too mach saj :lol: avto takrat imel samo 14.000 km in 7 let star avto
Slika

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo To jan 20, 2009 6:00 pm

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jan 20, 2009 6:40 pm

Oprosti če ti kvarim veselje :oops:

ampak mešanico imaš na ''štand gasu'' preredko.

ni neka velika znanost to naštelat.

Je pa daleč od tistega kar je napisal lumpii. Za končno hitrost deala čisto en drug del vplinjača.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 20, 2009 6:50 pm

Pero je napisal/-a:Oprosti če ti kvarim veselje :oops:

Je pa daleč od tistega kar je napisal lumpii. Za končno hitrost deala čisto en drug del vplinjača.

Mešanica bo kr fajn, ker drgač avto nikamor nebi šel pod nizkimi obrati, pa pregreval bi se. Pod visokimi se itak odpre druga loputa in vliva bencina koker ga daš.

Moral sem naštelat, da dela med 850 in 900 obrati za tehničnega in to sem se kr nekaj časa matral, ker sem imel prej normalno naštimano, da dela na 1100 obratih pod štantgasom, da lahko alternator fila akumulator (zarad vitla).

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone To jan 20, 2009 9:32 pm

Lep rezultat.

Samo zanima me, o kaki drugi loputi govoriš ?

A nimaš original fergazerja ?
Katerega imaš ? KOliko si imel predelav ? :)

PA motor si tudi zamenjal, kajne ? Koliko imaš sedaj prevoženih samo z novim motorjem ?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 20, 2009 10:07 pm

S tem novim 430.000. Frgazer je od daihatsu charade turbo. Zdrži več, pa avto ima manjšo porabo (sej je skoraj enak, samo da ima 2 loputi). Predelav ni bilo nič, ker paše ko ata na mamo.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr jan 21, 2009 8:56 am

nebivedu je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:Oprosti če ti kvarim veselje :oops:

Mešanica bo kr fajn, ker drgač avto nikamor nebi šel pod nizkimi obrati, pa pregreval bi se. Pod visokimi se itak odpre druga loputa in vliva bencina koker ga daš.

Moral sem naštelat, da dela med 850 in 900 obrati za tehničnega in to sem se kr nekaj časa matral, ker sem imel prej normalno naštimano, da dela na 1100 obratih pod štantgasom, da lahko alternator fila akumulator (zarad vitla).

Če se prav spomnim bi idealna mešanica bila okoli 0,2 - sorry ker že dolgo nisem več štelal nobenega vpljinjača, v knjige se mi pa ne da jet gledat.

Za prosti tek sta 2 vijaka, eden je za loputo, drugi za mešanico, odvij malo tadrugega. Ne en ne drugi nimata vpliva na srednje obrate 2000-3000

Pregrevat se tudi ne more, ker je cel sistem narejen da odvaja dosti več toplote pri ful gasu. Ampak vse eno imaš preredko mešanico ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov