Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

večconska klima

Napisal/-a MGsax Po sep 22, 2003 11:38 am

sedaj imajo nekateri avti že večconsko klima napravo se pravi da lahko nastaviš za levo in desno stran drugačno temperaturo,...

sedaj se pa pri meni postavlja vprašanje: saj se ta zrak pomeša in nato če si imel na levi 25 stopinj in na desni 27 stopinj potem imaš v avtu 26-ker se zrak zmeša po moji logiki.

kaj je to samo trik proizvajalcev da nabijejo večjo ceno ali je kaj na te.
jaz sem skeptičen
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po sep 22, 2003 11:42 am

Js mam izkušnje s 2 in 4 kanalno renaultovo klimo.. Fora je ppredvsem v tem, da ti piha drugačen zrak kot drugim - se pravi če sopotnika zebe, tebi je pa vroče se lahko oba zadovoljita, un naštima, da mu piha vroče, ti pa mrzlo... V bistvu pa un zrak od sopotnika sploh ne pride do tebe. Da se kr fajn naštimat... Niso to buče.
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po sep 22, 2003 11:49 am

Če znaš lepo naštimat stvar deluje fantastično... Pri meni (xantia) je avtomatska enojna.... Pri fotru (Safrane) pa se stvari reče KLIMA.... Fajn stvar...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Po sep 22, 2003 11:52 am

saj mam avtomatsko klimo, samo meni ni jasno kako se nena zrak pomeša saj ni na sredini neke pregrade da bi lahko potem res blo tak kot obljubljajo
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Po sep 22, 2003 12:55 pm

v moji mečki sicer ni klime mam pa gretje deljeno, kar je recimo podobno mal klimi :P Glih zadnjič sma šla s punco nekam in njo je zeblo men je blo pa glih prav. Njej sem dal gretje na full jst sem meu pa na minimu. Čez čas je res mal vročine udarlo na mojo stran, sam sem to rešu tako, da sem odpru srednji zračnik, ki je pihu z temp.za mene ga naštimu, da ja mal pihu po men mal pa mim in stvar je bla rešena :!: :!: in tako sma bla oba zadovoljena :!: Tko, da je dvojna klima RES PRAVA stvar :!:

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride Po sep 22, 2003 1:36 pm

MGsax je napisal/-a:saj mam avtomatsko klimo, samo meni ni jasno kako se nena zrak pomeša saj ni na sredini neke pregrade da bi lahko potem res blo tak kot obljubljajo

Sej zrak se pomesa vmes na sredini. Seprav ce bi ti mel na levi 27 stopinj pa na desni 25, pa bi klimo ugasnu bi se ti zmesal na 26 (tko nekak). Tko ti pa nonstop posebi na levi pa posebi na desni prlagaja zrak pa vzdrzuje to kar si si nastimu.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Po sep 22, 2003 5:45 pm

v to neverjamem se bom moral prepričat, stric jo ma pa ga bom malo povprašal
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride Po sep 22, 2003 7:15 pm

Lej, ampak sej je cist logicno. Zrak itak da se zmesa, ampak ne tolk zlo ce ti na vsaki strani konstantno piha zrak z razlicnimo temperaturo.
Probej, sej bos vidu. Pr ns doma v laguni II to supr dela.

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Po sep 22, 2003 7:33 pm

JOYride je napisal/-a:Lej, ampak sej je cist logicno. Zrak itak da se zmesa, ampak ne tolk zlo ce ti na vsaki strani konstantno piha zrak z razlicnimo temperaturo.
Probej, sej bos vidu. Pr ns doma v laguni II to supr dela.

Točno to!!
Zrak bi se bolj zmešal če bi klimo najprej vklopil potem pa sklopil in bi se potem vozil brez. Tko ti pa non stop konstantno piha in je mešanje zraka oz sr.temper. manj "aktualna"..
Tut jaz sem dost vozu laguno II in tistemu se res reče KLIMA..
lp 8)
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov