Borut007 je napisal/-a:Že nekaj tem je bilo napisanih o kaznih zaradi neustrezanja vozila homologacijskim zahtevam.
Pa me zanima kje bi si lahko prebral zakon (a je kje na netu objavljen), ki predpisuje te stvari?
Sam sem si namreč predstavljal, da je homologacija potrebna za dodatke na vozilu, ki kakor koli spremenijo namembnost, funkcionalnost vozila in/ali vplivajo na upravljanje vozila.
Očitno pa je potrebno imeti dovoljenje za vsako malenkost!!!![]()
Čeprav so ti dodatki večinoma samo nalepljeni (ali drugače pritrjeni) na karoserijo, in tako karoserija ni spremenjena.![]()
![]()
P.S.: Sedaj se mi zdi, da bom potreboval celo homologacijo za nalepljen izolirni trak na zadnjih lučeh (naredil sem si vodoravne črte - pa kar lepo zgleda), pri tem svetilnost luči ni spremenjena (saj je nalepljen po robovih med lučmi).
Nas v Evropi čakajo še hujše stvari? npr. homologacija za praske na vozilu?
TadejD je napisal/-a:Mene samo zanima od kje jim take ideje!!!Kje se ti zakoni sprejemajo???Če se sploh sprejemajo!!Kr policija še sama ne ve kaj lahko maš in kaj ne smeš!!!
Folk treba bi se zbrat pa malo pritožb napisat tem kretenom ki dajejo te zakone!!!
Pa naj se že enkrat izjasnijo kaj vse je potrebno homologirat!!!
Ne pa vedno najdejo nekaj več!!!
Mene samo zanima kako pa lahko potem tisti ko naredijo iz hrošča tricikl pa vse naredijo sami doma to stvar homologirajo!!!Naj mi to negdo pove prosim!!!
Res bi mogli malo pritožb napisat tem fantom!!!
LP!!!
Haby je napisal/-a:mazda-mx3 je napisal/-a:Zberimo podpise za referendum
Ravn to sm hotu napisatCe mamo za vsako pof**** piz**** u nasi dezeli referendum ga mejmo pa se za to
RegY je napisal/-a:da se odstrani homologiranje in se nosijo zraven samo listi od TUV-a ko te policaj ustavi, kot imajo to v evropi
maš lepo eno mapico, pa gremo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov