Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PisMejker
Nov uporabnik

Kraj: štajrska

Napisal/-a PisMejker To sep 23, 2003 8:58 am

em sam res me neki zanima .. en je enkrat napiso da so mu težil zzza homologacijo volana pa prestavne ročke ... a ni himologacija za 'štrleče dele avta' :?
He without a sin, cast the first stone.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax To sep 23, 2003 8:58 am

v EU je to dosti boljše samo tuv pa je, no saj na lpp je baje enako
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo To sep 23, 2003 10:09 am

Ja itak... men je tut težil zarad prestavne ročice. Mi je pa na embalaži pisalo da stvar ni homologirana. A dej ne me jebat. Kaj zdej bom pa zice v usnje obleku, pa mogu homologacijo delat??!!

Težijo ti tut zarad volana pa tut pedal. Aja, tut sedež (če maš športne) morajo bit homologirani. Homologiran mora bit čist vsak (da ne bom cenzuriran) penis!! :D

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Re: Kaj slovenski organi razumejo kot homologacija?

Napisal/-a WhiteCell To sep 23, 2003 12:38 pm

Borut007 je napisal/-a:Že nekaj tem je bilo napisanih o kaznih zaradi neustrezanja vozila homologacijskim zahtevam.
Pa me zanima kje bi si lahko prebral zakon (a je kje na netu objavljen), ki predpisuje te stvari?
Sam sem si namreč predstavljal, da je homologacija potrebna za dodatke na vozilu, ki kakor koli spremenijo namembnost, funkcionalnost vozila in/ali vplivajo na upravljanje vozila.
Očitno pa je potrebno imeti dovoljenje za vsako malenkost!!! :shock:
Čeprav so ti dodatki večinoma samo nalepljeni (ali drugače pritrjeni) na karoserijo, in tako karoserija ni spremenjena. :!: :?:

P.S.: Sedaj se mi zdi, da bom potreboval celo homologacijo za nalepljen izolirni trak na zadnjih lučeh (naredil sem si vodoravne črte - pa kar lepo zgleda), pri tem svetilnost luči ni spremenjena (saj je nalepljen po robovih med lučmi).
Nas v Evropi čakajo še hujše stvari? npr. homologacija za praske na vozilu? :D

polcaj ti bo reku..."a naj ti na besedo verjamem...."
ti bos reku ja poglej.....
in ti bo odrnil...."nisem usposobljen zato"
pa lepo kazen napisal.
v evropi ni tolk strogo kot pri nas..
ja za homologacijo...mors met..samo lahko tut doma narjene stvari homologiraš...
V8 POWER

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd To sep 23, 2003 1:04 pm

Mene samo zanima od kje jim take ideje!!!Kje se ti zakoni sprejemajo???Če se sploh sprejemajo!!Kr policija še sama ne ve kaj lahko maš in kaj ne smeš!!!

Folk treba bi se zbrat pa malo pritožb napisat tem kretenom ki dajejo te zakone!!!
Pa naj se že enkrat izjasnijo kaj vse je potrebno homologirat!!!
Ne pa vedno najdejo nekaj več!!!

Mene samo zanima kako pa lahko potem tisti ko naredijo iz hrošča tricikl pa vse naredijo sami doma to stvar homologirajo!!!Naj mi to negdo pove prosim!!!

Res bi mogli malo pritožb napisat tem fantom!!!

LP!!!

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell To sep 23, 2003 1:17 pm

TadejD je napisal/-a:Mene samo zanima od kje jim take ideje!!!Kje se ti zakoni sprejemajo???Če se sploh sprejemajo!!Kr policija še sama ne ve kaj lahko maš in kaj ne smeš!!!

Folk treba bi se zbrat pa malo pritožb napisat tem kretenom ki dajejo te zakone!!!
Pa naj se že enkrat izjasnijo kaj vse je potrebno homologirat!!!
Ne pa vedno najdejo nekaj več!!!

Mene samo zanima kako pa lahko potem tisti ko naredijo iz hrošča tricikl pa vse naredijo sami doma to stvar homologirajo!!!Naj mi to negdo pove prosim!!!

Res bi mogli malo pritožb napisat tem fantom!!!

LP!!!

hrošč je druga muska...hrošč ma šasijo...in pokrov ( beri obliko) posebej...
in tuki je fora da s hroščem lahko praktično vse počneš !

p.s. ja kapsi nimajo blage kaj delajo...sje kaj jim je pa treba znat...fest urtujat in težit do konca..kdo to nezna ?
V8 POWER

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

homogolizacija

Napisal/-a seat To sep 23, 2003 1:18 pm

TadejD jst se cist strinjam s tabo je pa tko eden sam ne bo nicesar dosegu pa dva tud ne to bi se resno morali organizirat pa kksno dobro pritozbo napisat potem pa bi se mogoce stvali v tej nasi "DEMOKRATICNI DEZELICI" malenkost spremenile sej navsezadnje tut mi gremo v Evropo kej neda.Zakon v Sloveniji je samo za nekatere eni pa lahka delajo kar se jim zahoce. :twisted: :twisted:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Napisal/-a tadejd To sep 23, 2003 1:22 pm

Ja vem da sam oz dva neboma nic dosegla!!Mislim pa da še je kr nekaj takih ki so proti temu kaj se dogaja v trej nasi mali sloveniji ki misli it v evropo s takim delom!!!

Treba nekaj ukrenit fantje!!!

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 To sep 23, 2003 1:25 pm

Zberimo podpise za referendum :D
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby To sep 23, 2003 1:49 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:Zberimo podpise za referendum :D

Ravn to sm hotu napisat :D Ce mamo za vsako pof**** piz**** u nasi dezeli referendum ga mejmo pa se za to :twisted:
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 To sep 23, 2003 2:44 pm

Haby je napisal/-a:
mazda-mx3 je napisal/-a:Zberimo podpise za referendum :D

Ravn to sm hotu napisat :D Ce mamo za vsako pof**** piz**** u nasi dezeli referendum ga mejmo pa se za to :twisted:

Zaz naredim tudi 200km, da se podpišem. Na kakem avtošovu bi sigurno vsak podpisal.

Samo, kaj bomo pa hoteli na referendumu?

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To sep 23, 2003 3:09 pm

da se odstrani homologiranje in se nosijo zraven samo listi od TUV-a ko te policaj ustavi, kot imajo to v evropi

maš lepo eno mapico, pa gremo
Slika

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r To sep 23, 2003 3:14 pm

Ta varijanta bi bla res dobra kaj dobra vrhunska :D sam ne verjamem da bo z vstopom v EU tako.

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Napisal/-a kr3mn1 To sep 23, 2003 3:27 pm

ni fora pri hroscu samo v tem. za predelavo v trika ali navadnega golfa v cabriota (ali bolha, fičo pa to) so papirji in nacrti za homologacijo stari ze 30 let. in lahko to pocnes ker je se vse v zakonu.

v evropi ni nic lazje kot pri nas, TUV je njihov tehnicni, logicno da ne morejo vsega priznati pri nas, saj imamo druge zakone za tehnicnega, volan - ce ni original ali potrjen da je za to vozilo...kdo garantira da ne bo odpadel med voznjo (bedast primer a prikazuje utemeljevanje zelo dobro) - isto velja za prestavno ročico, nastavke na pedalih, etc.

zaradi letvic na lučeh - eden naredi samo črto in ga jebejo. jah, prinesi papirje da jo imaš lahko gor, da ne vpliva na svetilnost (v nemčiji je pomoje 18 mm od roba prednje luči dovoljeno imeti temnitev - kar je čez mora dol) - ker se lahko potem isto pritožuje nekdo ki ima samo za črtico še svetilnega polja. etc...zakoni so kar pravilni, ce se jih drzis in si pripravljen za enkraten znesek plačati tist vpis v homo kartonček, tudi problemov ne boš imel. meni osebno se zdi to pravilno, ker se s tem minimira odstotek doma narejenih "street machin". nisem ravno najbolj navdušen nad tem da mi bo nasproti pripeljal jugo z 300 BHP in odmrlimi zavorami. če pa v isti koš padejo tudi tisti ki imajo samo za 10 mm širše gume ali letvice na lučeh, žal, tako je...

lp, kr3mn1

PS. čez policaje se pa itak ne splača sekirat, eni so itak bunčki, tisti ki so pa v redu pa ne bodo šli za plastični kič težit.

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Sr sep 24, 2003 12:01 am

Jaz bi pa raje zastavil referendum na to, da lahko homologiras tudi tisto za katero nimas papirjev, Sej ce imas tuv potem pa bos itak dal se par jurjev za vpis v homolomo.

BTW kje se dobi homolomo??
Made in Japan

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr sep 24, 2003 8:58 am

RegY je napisal/-a:da se odstrani homologiranje in se nosijo zraven samo listi od TUV-a ko te policaj ustavi, kot imajo to v evropi

maš lepo eno mapico, pa gremo

To mi delaj tak bi moralo bit, homoogacija je sam tolko da drzava revezem ki ze mamo glih tolk denarja za rahle predelave da nam se toti dnar ozirajo!
klosarji!
zmenmo se nardimo strajk pa gremo pred parlament gasa do daske!

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Sr sep 24, 2003 9:20 am

jaz mislim tudi tako, da bi morali razpisat referendum .
Ce ti dobis zraven artikla TUV eli pa CE certifikat potem je to potrjeno s strani proizvajalca vozila. Nek LPP ali RTI (al kaj ze je), nima kaj razgljabljat ce je to res al ne.
Ce proizvjalec tolmaci da ima lahko nek avto 19 col feltne je to tako (na certifikatu itak pise kasne gume morajo bit gor).

Imas lepo mapo pri sebi z vsemi certifikati, za nadomestne dele in to je to.

Moje osebno mnenje je, da uni ki homologirajo zadeve pri nas nimajo 5% tolko pojma kot ga imajo uni od TUV-ja ali CE-ja.

Drugace pa je za home made stvarmi. V sloveniji ni ustanove, ki bi lahko atestirala tak izdelek, torej ne obstaja ena firma, ki bi ti naredila certifikat ala TUV da lahko zadevo homologiras za tvoj avto.

Jaz bi res naredu zbiranje podpisov, ali pa poslal predlog vladi za spremembo zakona na katerem bi bili vsi podpisani!
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Sr sep 24, 2003 9:28 am

rs bi loahko napisali neko pismo v katerem bi zahtevali da ne potrebuješ homologacije če imaš TUV,. papirje jih pač zraven voziš in če te policaj ustavi jih pokažeš. ali kaj podobnega
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Napisal/-a tadejd Sr sep 24, 2003 12:20 pm

Fantje to treba čim prej nekak ukrenit!!

Samo organizirat se moramo prav!!!

Do seč bi mogli tudi to da lahko homologiraš tud doma narejene stvari!!!Če imajo lahko referendum za vsako pizdarijo še mi lahko naredimo kaj takega!!!

Čim prej je treba kaj takega ukrenit!!!!

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov