Debate, ki niso vezane na ostala področja...

carlos_orff
Nov uporabnik

Izkušnje in nasvet uporabnikov Summit kredita

Napisal/-a carlos_orff So feb 14, 2009 12:56 am

Živjo vsem, zanimam se za nakup novega ali malo rabljenega vozila, ker pa nimam celotne kupnine sem nameraval vzeti nekaj kredita.
Sedaj me zanima, če vzamem kredit pri NLB, imam stroške zavarovanja in sklepanja višje, prav tako višji imam tudi obrok, kakor če vzamem kredit pri summit leasing hiši.Le tukaj če vzameš ti trgajo že pri delodajalcu.Zanima me ali je kdo to že izbral in ali se vam je znesek obroka drastično spreminjal glede na to da imajo tudi 3 mesečni euribor napram 6 mesečnem pri nlb. Torej kaj je bolje, če nimaš pač gotovine.
dnevno naredim 80km v službo in nazaj, v tujino večino v S del Italije, a tudi to nekajkrat na leto 5-6x, tako da ni pogosto.Razmišljal sem o nakupu vozila do 12000 EUR, verjetno rabljenega starega 2 leti.

Torej, vse informacije v zvezi z uporabniki summit kredita, bi bil vese
"Semper Fidelis"

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 So feb 14, 2009 10:01 am

Nasvet: vzami kredit na NLB-avto je tvoj.
Vzemi kredit s fiksno obrestno mero (to pomeni, da bo obrok ves čas isti).
Mogoče je leasing zdaj res ugodnejši, ampak nikoli ne veš, kaj bo čez pet let. V vsakem primeru boš na boljšem, če vzameš fiksni obrok.
To je moje mnenje.
Menim, da so obrestne mere zaradi krize precej nizke. Situacija bi se naj v drugi polovici leta (NAPOVEDI) izboljšala, verjetno bodo začeli dvigovati tudi obrestne mere.

Naj povedo še drugi. Lahko da se motim.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 So feb 14, 2009 10:03 am

Kakšen avto pa kupuješ?

carlos_orff
Nov uporabnik

Napisal/-a carlos_orff So feb 14, 2009 10:40 am

Kiki13, ne jemljem leasinga, ker za fizično osebo se mi ne zdi smotrno, vzel bi summit kredit, ki je za daljše obdobje namesto 5 let kakor je pri nlb lahko na 6 ali več.V mojem primeru sem mislil na 6 zaradi višine obroka.Kupujem pa, hmmm nisem se še čisto odločil.Glede na to da je že ena toyota doma, bi še eno toyoto, ali Aurisa ali pa rabljenega Avensisa ali Priusa.Tako na pogled in po velikosti pritljažnika mi je všeč tudi Bravo, Golf mi je sicer všeč za voziti, samo ga imamo že v službi, tako da ko sem privat bi rad malo drugače, ker že tako sem ves čas v službi.
"Semper Fidelis"

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So feb 14, 2009 11:43 am

off:
kiki13 je napisal/-a:Menim, da so obrestne mere zaradi krize precej nizke. Situacija bi se naj v drugi polovici leta (NAPOVEDI) izboljšala, verjetno bodo začeli dvigovati tudi obrestne mere.

motiš se, obresti bodo letos še manjše ;)

bostjan73
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a bostjan73 So feb 14, 2009 12:34 pm

Jaz imam pri Summit leasing hiši najet lizing za traktor. Vzel sem ga na 5 let, plačujem ga 1x letno, obrok je vseskozi isti. Jaz sem povedal moje želje, prodajalec pa mi je to vse uredil. Meni bolj odgovarja plačevanje 1x letno, ker se ukvarjam z kmetijsko dejavnostjo in enkrat je denar za mesečni obrok, drugič ni.

LP

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena So feb 14, 2009 12:39 pm

Če boš vzel kredit na 6 let, je edina opcija fiksna obrestna mera. Trenutno je euribor zelo nizek, se bo pa v 6 letih definitivno popravil. Če bi mogoče vzel Renault, poglej na Hypo za Renault kredit.

Če pa ne dobiš kredita s fiksno obrestni mero pa vzemi Leasing (kar bi tudi jaz vzel), AMPAK ti ne govoriš o leasingu, tako da ti ne morem pomagat, ker Summit kredita res ne poznam oz. prvič slišim.

Lp!

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 So feb 14, 2009 1:48 pm

Pri nlb imaš osebni kredit s fiksno obrestno mreo na maksimalno na sedem let. Glede zavarovanja kredita pa sem našel tole:
V primeru zavarovanja pri zavarovalnici boste plačali nižjo zavarovalno premijo, če boste ob odobritvi kredita predložili račun ali predračun nakupa, ki ni starejši od 30 dni, za katerega potrebujete kredit. To velja za nlb.

Sicer pa vzami kredit tam, kjer ti bodo ponudili najboljše pogoje (najnižji stroški, zavarovanje, najnižje obrestne mere).
Pa veliko sreče pri najemu kredita in uspešen nakup.
LP, Kristijan
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov