INFINITI je napisal/-a:Lej guma na 2.2 ne bo preprazna, bo se pa bolj uvijala, bolj mehko absorbirala udarce in hkrati imela večji kotalni upor - molca več hrupa in višje poraba (res malenskot ni to zdej 1 liter bencina več itd...)
Če pa dvigneš tako kot ti je kolega priporočal za 0.2 do 0.3 bara boš pa imel bolj direkten občutek na ovinkih, guma bo bolj trda čez luknje, poraba bo malenkost manjša in obraba gume tudi.
Pri meni, ki vozim to dimenzijo je ravno tako tovarniško priporočeno 2.2 pa sem tudi po krajšem testu dvignil za 0.3 bara; mi precej bolj ustreza.
Skratka ni panike; probaj prvo tako kot je predvideno (ponavadi na karoseriji tam kjer so voznikova vrata - robu; piše nalepka od proizvajalca vozila kakšen pritisk je predviden za tvoj avto in colažo), potem pa zvišaj in se še enkrat zapelji - boš videl kaj ti bolj ustreza.
gogocak je napisal/-a:Lep pozdrav,
Včeraj sem zamenjal letne z zimskimi in me zanima kolikšna je pravilna napihnjenost gum te dimenzije za audi a3? Moj "mojster" pravi da 2.2 bara-vendar meni zgleda guma bolj prazna kot polna. Avto se vozi čez teden na kratke relacije po mestu-za vikend pa avtocesta po 200 km v eno smer.
Hvala in Lp
gogocak je napisal/-a:Lep pozdrav,
Včeraj sem zamenjal letne z zimskimi in me zanima kolikšna je pravilna napihnjenost gum te dimenzije za audi a3? Moj "mojster" pravi da 2.2 bara-vendar meni zgleda guma bolj prazna kot polna. Avto se vozi čez teden na kratke relacije po mestu-za vikend pa avtocesta po 200 km v eno smer.
Hvala in Lp
sašo5 je napisal/-a:CupraR je napisal/-a:Predvsem ker vsaj jaz računam težo motorja, da zadaj s esksor nikoli ne vozi nihče (max 1) in da je gepack bolj ko ne prazen.
neglede, vedno pumpam zadnje malo več(recimo sedaj 2.7/2,8 in to že prakticiram lep čas - od časa 101 pa do audijev.....preverjeno se pelje lepše....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov