xsara je napisal/-a:ne morem reči za motorno olje z dodatkom mos2, lahko pa potrdim iz lastnih izkušenj, da sem za menjalniško olje do sedaj uporabljal, za mojga unota t. čisto klasična menjalniška olja in se je vedno slabo šaltalo, zdaj ko pa sem natočil noter mobil menjalniško olje z dodatkom mos2, pa se prestavlja precej bolje......
Fiatfan je napisal/-a:dj mi povej kako se menja olje v menjalniku? in pa kolk ga gre notr za fiat bravota?
lp
imilet1 je napisal/-a:je morda ze kdo poskusil kaj takega oz. ce ima kdo izkusnje z olji ki vsebujejo mos2.
imilet1 je napisal/-a:Torej gre se za olje, ki vsebuje MOS2(molibden disulfid). To je snov, ki naj bi dodatno zmanjsala trenje v motorju.
http://www.lindempa.si/liquimoly/files/ ... ibanka.pdf
govorim o olju, ki je 3. od zadaj na zgornjem linku. Je morda ze kdo poskusil kaj takega oz. ce ima kdo izkusnje z olji ki vsebujejo mos2.Ne mislim odkrivati tople vode, ker imam stara j***a,ampak me zanima predvsem inženirskega stališča, ker malo raziskujem na tem podrocju...
PS:temo sem odprl na novo, ker vem da bo vsem prej padlo v oci, kot ce bi npr. vstavil v ze obstojeco temo:biblija o motornem olju
Fiatfan je napisal/-a:nevem no js mislim, da tisto olje kot ga predpišejo za posamezni avto je pač potrebno uporavljat;
fiat-selenia
renault-elf
citroen-total
itd...
mislim da je bw neki improvizirat
adis je napisal/-a:imilet1 je napisal/-a:je morda ze kdo poskusil kaj takega oz. ce ima kdo izkusnje z olji ki vsebujejo mos2.
kot že veš ti bo največ @nebivedu povedal glede rabe olj z mos2 dodatkom
nekaj malega je tu v tej temi:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... c&start=20
najbližje mos2 je spojina ws2, ki ima enak učinek kot mos2 se pravi, da odstranjuje žveplov oksid iz goriv pri izgorevanju
imilet1 je napisal/-a:ampak po drugi strani pa to olje z mos2 ne pride tako hitro preko oljnega filtra v vitalne dele motorja???
PS: kaj pa olje za pumpe dize?Je res, da je boljse od ostalih olj navadnih 5w-40?Npr. 5w-40 esso in 5w-40 za pumpe dize motor? Se lahko toci olje za pumpe dize v npr klasicne td-je?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov