Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Uvoz avtomobila iz Nemčije

Napisal/-a Sasqa To mar 24, 2009 7:48 pm

Pozdravljeni

Na mobile.de sem našel vozilo, katerega že dlje časa iščem. Zanima me, ali poznate kakšne 'firme', ki ti gredo po avtomobil, in ti ga pripeljejo v SLO, in kateri so ti uvozniki. Prav tako me zanima, ali imate okviren podatek koliko me pride takšen strošek, da so urejeni vsi papirji in vse potrebno, kar potrebujem za registracijo vozila. Gre se za vozilo Audi A4 Quattro 2.0TDI (170KM), letnik 2007, S-line, ABS, BAS, ASR, ASD, ESP, Usnje, 8x AirBag (110.000km)... Cena vozila je 18.000€, kolikšen bi bil končen strošek po uvozu z urejenimi papirji?

Vsak odgovor je dobrodošel.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx To mar 24, 2009 8:06 pm

najbolj se ti bo izplačalo če greš sam ter daš za papirje 200-500€ kt pa da ti nekdo gre pa ti zaračuna 2-3k€... zihr ma karei od prijateljev kakšno navigacijo za posodit če je že sam nimaš... pa gor gresta usaj 2, po možnosti pa še več zaradi tega da lako po poti nazaj s kom govriš

slovenijaoglasi
Nov uporabnik

Napisal/-a slovenijaoglasi To mar 24, 2009 8:21 pm

Sasqa svetujem ti,da se prvo zelo dobro pozani maš o prodajalcu avtomobilov,ker v Nemčiji imaš ogromno telih turkov ter drugih narodov,ki obračajo kilometre pazise na kaka čudna imena podjetja,preve ritud kakšne avte prodaja,če ima same slabe pa enega audija ti odsvetujem.Najbolši audiji so tukaj http://vtp.audi.com/agwb/controller.do? ... l_producer pa poglej take,ki imajo PLUS garancijo zraven.Cene so nekoliko dražje ampak boš kupil 100% odličen avto.

V Sloveniji imaš veliko takih,ki ovažajo:
http://www.jb-avtomobili.com/
http://www.ahl.si/
Jaz pozna tedva.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak To mar 24, 2009 8:32 pm

Tudi v Nemčiji se veselo obračajo kilometri in ne boste verjeli, da tega ne počnejo samo Turki in ostali narodi.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To mar 24, 2009 8:35 pm

najboljša varianta ti je da lepo sam vse uštimaš...greš gor, pogledaš vse, kupiš in se odpelješ domov...potem pa doma na davkarijo, pa homologo in registracija pa je :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

slovenijaoglasi
Nov uporabnik

Napisal/-a slovenijaoglasi To mar 24, 2009 8:52 pm

marjan novak se obračajo kilometri s tem se strinjam samo ogromno manj kot naprimer tukaj v slo.V Nemčiji je to zelo kaznivo,če bi kupil avto z obrnjenmi kilometri lahko podjetje tožiš toliko,da ga morajo zapreti

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa To mar 24, 2009 9:09 pm

slovenijaoglasi je napisal/-a:Sasqa svetujem ti,da se prvo zelo dobro pozanimaš o prodajalcu avtomobilov,ker v Nemčiji imaš ogromno telih turkov ter drugih narodov,ki obračajo kilometre pazi se na kaka čudna imena podjetja,preveri tud kakšne avte prodaja,če ima same slabe pa enega audija ti odsvetujem.Najbolši audiji so tukaj http://vtp.audi.com/agwb/controller.do? ... l_producer pa poglej take,ki imajo PLUS garancijo zraven.Cene so nekoliko dražje ampak boš kupil 100% odličen avto.

V Sloveniji imaš veliko takih,ki ovažajo:
http://www.jb-avtomobili.com/
http://www.ahl.si/
Jaz pozna tedva.

Hvala vsem za hitre odgovore. Zanima me, ali imaš kakšne izkušnje z omenjenima uvoznikoma, jima je za zaupati, sta korektna?

Res je, če pride uvoz med 2-3 tisoč eurov, se potemtakem bolj splača it osebno po avtomobil, kot preko posrednika.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa To mar 24, 2009 9:16 pm

gecco je napisal/-a:najboljša varianta ti je da lepo sam vse uštimaš...greš gor, pogledaš vse, kupiš in se odpelješ domov...potem pa doma na davkarijo, pa homologo in registracija pa je :)

V primeru, da grem sam po avtomobil, kaj moram vse npr. v nemčiji postoriti, da se lahko z avtomobilom peljem v slovenijo (kakšen je postopek). Kaj potem potrebujem na davkariji v sloveniji, in koliko me bodo še oni 'oskubili' za kupljeno vozilo v nemčji (cca. 18.000€)?

Ker sem bolj slab na tem področju, mi lahko poveš kaj je homologo?

Lp
Saša

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To mar 24, 2009 9:20 pm

Sasqa je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:najboljša varianta ti je da lepo sam vse uštimaš...greš gor, pogledaš vse, kupiš in se odpelješ domov...potem pa doma na davkarijo, pa homologo in registracija pa je :)

V primeru, da grem sam po avtomobil, kaj moram vse npr. v nemčiji postoriti, da se lahko z avtomobilom peljem v slovenijo (kakšen je postopek). Kaj potem potrebujem na davkariji v sloveniji, in koliko me bodo še oni 'oskubili' za kupljeno vozilo v nemčji (cca. 18.000€)?

Ker sem bolj slab na tem področju, mi lahko poveš kaj je homologo?

Lp
Saša

Hehe, sori za homologo...homologacija sem mislil ;)
Na davkariji ti bodo vzel kar neki denarja...za avto vreden 18k € ne vem točno koliko, ziher pa več kot 5% cene.
V nemčiji pa nabaviš probne tablice s katerimi avto pripelješ v Slovenijo.

No, če mal več povem...o tem kako se uredi z probnimi tablicami v Nemčiji ne vem točno ker nisem šel še nikoli osebno gor po avto. Sem samo urejal papirje pri nas. Pač tukaj neseš papirje na davkarijo (nemško prometno, račun od avta), izpolneš tam en obrazec potem pa odvisno kok se jim da kako hitro ti bodo izdali položnico, ki jo greš nato plačat in ko prineseš nazaj dobiš potrdilo o plačanem DMV-ju.
Ko imaš enkrat to, greš pa na LPP (ali drug podoben servis) urediti homologacijo. Mislim da te to pride okoli 95€ (nisem 100%, ampak velik nisem mogu falit :) ). Ko imaš pa enkrat homologacijo pa lahko registriraš.
Zadnjič spremenil gecco, dne To mar 24, 2009 9:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

slovenijaoglasi
Nov uporabnik

Napisal/-a slovenijaoglasi To mar 24, 2009 9:51 pm

lenivec jah lepo je da če daš toliko denarja,da imaš tudi pošten avto :D :D je pa res,da po avtocestah v Nemčiji nezdelaš avto nič.

Če imaš čas ter voljo ti absolutno svetujem,da greš sam iskat.Priporočljivo je,da znaš Nemško :D Jaz sem včash ogromno avtov uvozil iz Nemčije tudi danes še kakega uvozim in od tega imam kar velik profit.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO To mar 24, 2009 10:00 pm

Da bo vsaj en konstruktiven odgovor v temi:

Prepis v DE stane 56 EUR, tablice (rdeče 14-dnevne, zelena karta) 115 EUR,... ostanejo še tunelnine - karavanke in turska AC,... pa vinjete v A in SLO.
Zgoraj napisano velja za Julij 2008; lahko greš pa gor s prikolico in morda nekaj prišparaš.

Stroški v SLO: DMV (klik) in homologacija 96 EUR.

Od tu naprej lahko avto normalno registriraš (tehnični,...).

Glede nategovanja - tudi gor je treba bit previden; vsak prodajalec lahko kaj zamolči,.. :D[/quote]
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Sr mar 25, 2009 7:58 am

Hvala, to mi je ogromno pomagalo pri izračunu. Se pravi, jaz dam za avto 18.000€, od tega pri nam davkariji plačam skoraj 1700€ (9%), plus 96€ homologacija, 56€ prepis in cestnine (vinjete), pa me res vse skupaj pride čez 20.000€...

Hm, bo treba razmislit.

Lp
Saša

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Sr mar 25, 2009 9:36 am

Verjetno si navedel ceno avta kot končno ceno. Lahko pa v Nemčiji kupiš avto brez davka, to pomeni da gor plačaš neto ceno cca 15.000€ in potem pri nas plačaš DDV in DMV na nabavno ceno, je pa DDV pri nas 1% višji kot v nemčiji.

V Nemčiji pa je najbolje kupit avto pri kaki avtohiši, da ti izdajo tudi COC dokument. Brez tega ne moreš homologacije narediti pri nas.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Sr mar 25, 2009 9:57 am

Ja tako je. Gre se konkretno za tale avtomobil (edit - popravljen naslov)

Z avtohišo sem stopil v kontakt, in smo se izpogajali za zadnjo ceno, ki bi se gibala okrog 18.000€. Se pravi, da lahko še od te cene odbijem davek in ga nato plačam v sloveniji? Koliko bi znašal znesek, ki bi ga plačal prodajalcu brez davka.

Če prav razumem, predpostavimo, da pride avto brez davka v nemčiji 15.000€. Na to ceno pa se potem plača DMV v sloveniji, in so stvari glede dajatev urejene?

Lp
Saša

mv46
Nov uporabnik

Kraj: stajerska

Napisal/-a mv46 Sr mar 25, 2009 10:09 am

koliko se jaz spoznam na mobile.de je to cena brez davka, ker zraven ne pise mwst. 19%(pod to ceno) lahko se pa motim, ce je tako ta avto z davkom stane okoli 22000eur.

popravite me, ce sem kaj narobe napisal
lp

Luks1
Novinec

Napisal/-a Luks1 Sr mar 25, 2009 10:18 am

V tem oglasu nič ne piše da je DDV možno odračunat, tako da moraš vprašat prodajalca o tem.

Če ti gor plačaš avto brez davka(DDV), ga moraš potem pri nas plačat. To se splača, če bi ti vzeli pri nas osnovo za DMV 18.000€, nisem pa prepričan, da je tako. Če ti v vsakem primeru vzamejo osnovo za obračun DMV neto ceno (cca15.200€), potem je bolje gor celo ceno plačat, daj je DDV prinas 20% gor pa 19%. V vsakem primeru je treba plačat DDV(pri nas ali v Nemčiji) in DMV pri nas.

Za izračunat neto ceno odštej 15,97% in dobiš skoraj točno številko.

Luks1
Novinec

Napisal/-a Luks1 Sr mar 25, 2009 10:22 am

mv46 je napisal/-a:koliko se jaz spoznam na mobile.de je to cena brez davka, ker zraven ne pise mwst. 19%(pod to ceno) lahko se pa motim, ce je tako ta avto z davkom stane okoli 22000eur.

popravite me, ce sem kaj narobe napisal

Ja, ponavadi pod ceno piše 19% Mvst. ausweisbar.

Prej sem pozabil napisat, da vkalkuliraj v strošek tudi bencin in začasno registracijo za nov avto.

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Če mar 26, 2009 5:25 am

z njihovo rdečo/rumeno preizkušnjo0 se po slo cetah ne smeš vožiti ker lako dobiš kazni cca 400€... prvo ko prideš čez mejo pojdi kupiti slo preizkušnjo
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov