eljuero je napisal/-a:Če bi uspel to dokazati, bi bil seveda kriv on. Kot pa je rekle bass, prijavi vseeno. S tega ne bo nič, bo pa zabeleženo in kdaj kasneje prav pride proti pacientu.
plansar je napisal/-a:KiNOS je napisal/-a:V vsakem primeru je krivec zadnji, torej tisti ki nabaše prvega, v omenjeni situaciji.
Tole pa ne držiJe že neki časa zakon, če kdo namerno zabremza da je on kriv...
tristan01 je napisal/-a:V razmislek pa še tole: Pred nekaj meseci sem bil na tečaju varne vožnje, kjer pa se za razliko nismo vadili v reševanju kritičnih situacij temveč v preprečevanju nastanka. Ena izmed vaj je bila tudi ocenjevanje dogajanja v prometu za naslednjih 10 sek in ocena ostalih udeležencev, kaj bodo storili. Edina praktična vaja ta dan pa je bila vožnja (15-20km) v kateri smo vozili in svoja opažanja na cesti poročali ostalim tečajnikom v vozilu in inštruktorju. Ko začneš tako spremljati promet, hitro ugotoviš, da vsak dan spregledamo na tisoče malih znakov, ki bi lahko preprečili kritične situacije pa tudi marsikatero nesrečo.
tristan01 je napisal/-a:
V razmislek pa še tole: Pred nekaj meseci sem bil na tečaju varne vožnje, kjer pa se za razliko nismo vadili v reševanju kritičnih situacij temveč v preprečevanju nastanka. Ena izmed vaj je bila tudi ocenjevanje dogajanja v prometu za naslednjih 10 sek in ocena ostalih udeležencev, kaj bodo storili. Edina praktična vaja ta dan pa je bila vožnja (15-20km) v kateri smo vozili in svoja opažanja na cesti poročali ostalim tečajnikom v vozilu in inštruktorju. Ko začneš tako spremljati promet, hitro ugotoviš, da vsak dan spregledamo na tisoče malih znakov, ki bi lahko preprečili kritične situacije pa tudi marsikatero nesrečo.
LP Tristan01
tdk je napisal/-a:Pozdravljeni!
Danes malo po 9. uri se peljem po naselju;plocniki,omejitev 70km/h,cesta ravna,moznost prehitevanja b.p..Na rit se mi zalepi Nissan Patrol;prideva do omejitve 50km/h,potem me prehiti,naglo zavije nazaj pred mene,zbremza na cca.40km/m in se pelje po sredini ceste;manjkalo je nekaj cm da se mu zabijem zadaj not..poleg tega z desno roko kaze nazaj sredinski prst(je.. se)..pa me sedaj zanima,kako bi bilo ce bi se mu jaz zabil v zadek avta ko me je zaprl z naglim zaviranjem takoj po prehitevanju....sem jaz kriv?V avtu sem bil sam,tudi pacient je bil v avtu sam,plocniki prazni,torej brez pric...sem se pa tresel posteno!Bi ga prijavil..samo nimam dokazov...kaj naredit?
lp tdk
aha,Nissan Patrol MS P......
abbe je napisal/-a:
to je ze res.sam jst se nocem vozt vs na trnih pa spremljjat premike za deset avtou naprej in nazaj.rd bi se sprosceno vozu v avtu,ne pa da skrbim se za druge udelezence.
Fiatfan je napisal/-a:Wini je napisal/-a:Da še jaz povem svojo zgodbo oz. 2. Prva je bila, ko se je starejši možakar peljal po regionalni cesti 60 kmh (Letuš - Male Braslovče). Enčas sm se še peljal 60 kmh, potem me pa razkuri, grem čim hitreje mimo, nobenga nikjer bilo, nikogar oviral in glej ga zlomka. Dedek mi je začel trobiti neki, in takrat mi je tudi tak kri pognal da sem (prvič, okdar mam vozniško) pokazal sredinca, zato ker je SAM oviral promet ne pa jaz, zato me je še toliko bolj podkurilo.
no kr že omenjaš relacijo letuš, male braslovče. čez letuš je omejitev 50 do agipa, potem je čez nekaj ovinkov 90,vendar takoj za tem spet manj,ker je tista hiša, potem 90 in male braslovče 50. torej ni tist star možakar naredil nevem kakšne napake, res pa je da se tam da zelo dinamično peljat heh
Wini je napisal/-a:No druga zgodba je bila pa pred kratkim. Peljemo se v koloni. Prvi je bil tovornjak (kiper), potem Clio, nato jaz, za mano Alfa in za njej bela HONDA CR - V. Mož z Hondo gre šrehitevat Alfo. Dogajanje sem vmes čikiral prek vzratnega ogledala. Alfa je med tistim časom zmanjšala vartnostno razdaljo, mož s Hondi pa prehiteval , ko bi se po jajcih vozil. No mož s Hondi je še kr vztrajal in prehiteval, nasproti že šlo vozilo, in on še silil ter mene prisilil, da sem zabremzal in celo malce denso krenil, če nebi bi bil na strehi pa bog ve kaj še, ker sem mel na desni steno zemlje. Hitrost sm pa mel cca. 70 kmh.
Sej ne rečem, da sam tudi ne naredim kako napako, ampak, kaj takšnega ko vidiš kak prehitevajo, pa da vidi, da ne more, pa še kr sili....škoda besed.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov