Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

b**** na cesti...kako in kaj?

Napisal/-a tdk Ne mar 29, 2009 5:13 pm

Pozdravljeni!

Danes malo po 9. uri se peljem po naselju;plocniki,omejitev 70km/h,cesta ravna,moznost prehitevanja b.p..Na rit se mi zalepi Nissan Patrol;prideva do omejitve 50km/h,potem me prehiti,naglo zavije nazaj pred mene,zbremza na cca.40km/m in se pelje po sredini ceste;manjkalo je nekaj cm da se mu zabijem zadaj not..poleg tega z desno roko kaze nazaj sredinski prst(je.. se)..pa me sedaj zanima,kako bi bilo ce bi se mu jaz zabil v zadek avta ko me je zaprl z naglim zaviranjem takoj po prehitevanju....sem jaz kriv?V avtu sem bil sam,tudi pacient je bil v avtu sam,plocniki prazni,torej brez pric...sem se pa tresel posteno!Bi ga prijavil..samo nimam dokazov...kaj naredit?

lp tdk

aha,Nissan Patrol MS P......

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne mar 29, 2009 5:18 pm

Pokliči, prijavi, naj zabeležijo tablice, več pa ne boš dosegel.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht Ne mar 29, 2009 5:23 pm

enkrat jih bo izucilo ... moja vcerajsnja izkusnja ... pacient na Rudniku nima pojma o vkljucevanju iz stranske na prednostno (cesta k prides iz Ig-a levo gres mimo merkurja, desno proti mcdonaldsu) ... Zavil je pred mano 5 m ... in ce nebi mel jst abs,esp v avtu, bi bil avto ... hm ... ga nebi blo vec ...

Nimas kej, spostovani g. v Puntotu (zlate, oz. zlato rumene, neki tazga barve) - LJ Y... ce se ti je zivljenje zamerlo, ga koncaj diskretno, ne pa da se druge potegnes v svojo butasto usodo!!!

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne mar 29, 2009 5:52 pm

Če bi uspel to dokazati, bi bil seveda kriv on. Kot pa je rekle bass, prijavi vseeno. S tega ne bo nič, bo pa zabeleženo in kdaj kasneje prav pride proti pacientu.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne mar 29, 2009 6:03 pm

eljuero je napisal/-a:Če bi uspel to dokazati, bi bil seveda kriv on. Kot pa je rekle bass, prijavi vseeno. S tega ne bo nič, bo pa zabeleženo in kdaj kasneje prav pride proti pacientu.

mogoče večkrat tako dela,pa bi blo dobr da ga vsak prijavi,da bojo vedli zakaj ga bo nekega dne mogoče nekdo nalomu ko prasca,ko bo napačnemu živc potegnu ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne mar 29, 2009 6:12 pm

So razni pacienti, nedelske hlače.. grejo ke po cesti. Blo je v torek, zjutraj, sem šel po ižanki, ker je čez škoflco gužva zutrej. No en stari ata vozi pred mano 50km/h, pred sabo je imel 20m placa pred ostalimi avto, ker je bila kolona. Ker mi je šlo že na živce ko je zaviral na vsake 10m. No seveda, pohodim gas in mimo. V tistem trenutko pa tudi on pohodi gas češ neboš ti mene mulc prehitevov. In ker je placa zmankovalo sem se nahitro ustulil pred njim in avtom pred mano. Gospodič seveda trobil na povno. Pokazal sem mu sredinca... tok mi je kri pognal.... Jaz grem pa po stranskih zato ker se mi mudi in nebom drekal na cesti. Da o tistem o dovgih lučeh nebi razpravlal, je pa lepo da zdj vem da lahko človeka prjavm.. ker to se mi dogaja 2krat na mesc.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne mar 29, 2009 6:24 pm

kolegi so meli podobno nesrečo s kolesi, se peljejo, zapelje edn pred njih in zabremza..
oni popadajo on s*****..

bil je pa dokaj redek avto, tako da so ga hitro odkrili tako da je plačal za pobeg objestnost, pa mislim da so ga še osebo tožli..

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Ne mar 29, 2009 6:36 pm

Da še jaz povem svojo zgodbo oz. 2. Prva je bila, ko se je starejši možakar peljal po regionalni cesti 60 kmh (Letuš - Male Braslovče). Enčas sm se še peljal 60 kmh, potem me pa razkuri, grem čim hitreje mimo, nobenga nikjer bilo, nikogar oviral in glej ga zlomka. Dedek mi je začel trobiti neki, in takrat mi je tudi tak kri pognal da sem (prvič, okdar mam vozniško) pokazal sredinca, zato ker je SAM oviral promet ne pa jaz, zato me je še toliko bolj podkurilo.

No druga zgodba je bila pa pred kratkim. Peljemo se v koloni. Prvi je bil tovornjak (kiper), potem Clio, nato jaz, za mano Alfa in za njej bela HONDA CR - V. Mož z Hondo gre šrehitevat Alfo. Dogajanje sem vmes čikiral prek vzratnega ogledala. Alfa je med tistim časom zmanjšala vartnostno razdaljo, mož s Hondi pa prehiteval , ko bi se po jajcih vozil. No mož s Hondi je še kr vztrajal in prehiteval, nasproti že šlo vozilo, in on še silil ter mene prisilil, da sem zabremzal in celo malce denso krenil, če nebi bi bil na strehi pa bog ve kaj še, ker sem mel na desni steno zemlje. Hitrost sm pa mel cca. 70 kmh.
Sej ne rečem, da sam tudi ne naredim kako napako, ampak, kaj takšnega ko vidiš kak prehitevajo, pa da vidi, da ne more, pa še kr sili....škoda besed.

No sem se še spomnu med pisanjem še eno zgodbo. Ko sem zavijal iz stranske na glavno cesto (Nizka, 24 Ur črpalka) sem potegoval že v 2. prestavi celo šaltal že v 3.prestavo. Nakar vidim modela v belem Puđiju 106, ko me gre prehitevat v tistem momentu ko jaz pospešujem, pa 106 ker nima dost KM seveda, ni nikamor lezel. Me je razfukal in sem moral jaz stopit na bremzo, ko sem pospeševal. Nebi rekel, da bi mimo mene šel ko puščica, ampak tak ko se je on pelal, e pa obup.

No mal sem se razpisal, j***t ga mam cajt :) ;) . To je to zmoje strani.
Drugače pa takim, kot si mel primer, da ti v brezveze pokaže sredinca, nč kriv, kr tablco povedat policajem, in ko bojo vidli več prijav, pa bojo mogoče bolj pozorni ;)
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
Mr.G.
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr.G. Ne mar 29, 2009 6:48 pm

No,ker je že kr nekej postov tukej glede vožnje in prehitevanja, nej še jest povem nekej cvetk.

Iz tolminske strani se vozim na delo v Logatec. Vsak dobr ve, da se hoče človk prpelet na šiht , če ne drugače, vsaj tekoče in sigurno.
Ko pridem do zale (cesta med Idrijo in Godovičem) se tam zmerej kakšen kamion naserje. Popizdiš ! A ni tako, da naj bi se morla tovornjak umaknit drugemu prometu??

Največji hec je med Kalcami in Logatcem, kjer nekateri mislijo, da naj bi vozil prepočasi, čeprav je omejitev 50 km/h. In potem so dolge luči,trobljenje in živčnost.

Ko prideš(regionalna cesta proti Vrhniki) do konca Logatca..PAZITE!!!, tabla je šele PO križišču za Mercator, ker nekateri v križišču že prehitevajo. Dostkrat se mi zgodi, da me prehitevajo ravno 10 m pred tablo konec Logatca in seveda tud jest takrat pospešim.
Dostkrat se tudi zgodi, da mal vštric peljemo.
Jest točno do 90km/h.
Me je že prevečkrat kazen zadela.

Lp,

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Ne mar 29, 2009 7:00 pm

V vsakem primeru je krivec zadnji, torej tisti ki nabaše prvega, v omenjeni situaciji.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne mar 29, 2009 7:03 pm

Vsak dan je takih in podobnih zgodbic nešteto. Dnevno sem na relaciji CE-KP in nazaj. Veliko pa tudi potujem po celi SLO (narava dela). Takšne in podobne stvari se mi dogajajo dnevno, da ob tem ne omenjam še raznih zgodb iz AC, kjer srečujem dnevno na desetine ruskih, ukrajinskih, romunskih in bog ve še kakšnih šoferjev ki so že v transu zaradi neskončnih razdalj, celega kupa prepotentnih mulcev, ki dobijo v roke očetovo makino in pričakujejo da je cesta njihova in podobnega.

Kaj storiti? Vsekakor je paciente iz avtorjeve zgodbe dobro prijaviti, morda bo pa kdaj kasneje prav prišlo. Še bolj pa priporočam vsem (vključno z mano), da postanemo malce bolj strpni do drugih udeležencev, ter da predvsem pazimo kako sami vozimo. Večinoma se trudim in skušam biti umirjen in pazljiv voznik, vendar pride tudi trenutek ko se prelevim v nestrpneža in naredim kakšno neumnost.

V razmislek pa še tole: Pred nekaj meseci sem bil na tečaju varne vožnje, kjer pa se za razliko nismo vadili v reševanju kritičnih situacij temveč v preprečevanju nastanka. Ena izmed vaj je bila tudi ocenjevanje dogajanja v prometu za naslednjih 10 sek in ocena ostalih udeležencev, kaj bodo storili. Edina praktična vaja ta dan pa je bila vožnja (15-20km) v kateri smo vozili in svoja opažanja na cesti poročali ostalim tečajnikom v vozilu in inštruktorju. Ko začneš tako spremljati promet, hitro ugotoviš, da vsak dan spregledamo na tisoče malih znakov, ki bi lahko preprečili kritične situacije pa tudi marsikatero nesrečo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
plansar
Nov uporabnik

Napisal/-a plansar Ne mar 29, 2009 7:05 pm

KiNOS je napisal/-a:V vsakem primeru je krivec zadnji, torej tisti ki nabaše prvega, v omenjeni situaciji.

Tole pa ne drži ;) Je že neki časa zakon, če kdo namerno zabremza da je on kriv...

recept
Novinec

Napisal/-a recept Ne mar 29, 2009 7:32 pm

plansar je napisal/-a:
KiNOS je napisal/-a:V vsakem primeru je krivec zadnji, torej tisti ki nabaše prvega, v omenjeni situaciji.

Tole pa ne drži ;) Je že neki časa zakon, če kdo namerno zabremza da je on kriv...

Če ni ravno na avtocesti, vedno lahko povem, da je predme skočila ena manjša žival in ker sem že imel izkušnjo, da mi je spredni del avtomobila poravnal zajec...

recept
Novinec

Napisal/-a recept Ne mar 29, 2009 7:33 pm

tristan01 je napisal/-a:V razmislek pa še tole: Pred nekaj meseci sem bil na tečaju varne vožnje, kjer pa se za razliko nismo vadili v reševanju kritičnih situacij temveč v preprečevanju nastanka. Ena izmed vaj je bila tudi ocenjevanje dogajanja v prometu za naslednjih 10 sek in ocena ostalih udeležencev, kaj bodo storili. Edina praktična vaja ta dan pa je bila vožnja (15-20km) v kateri smo vozili in svoja opažanja na cesti poročali ostalim tečajnikom v vozilu in inštruktorju. Ko začneš tako spremljati promet, hitro ugotoviš, da vsak dan spregledamo na tisoče malih znakov, ki bi lahko preprečili kritične situacije pa tudi marsikatero nesrečo.

Kje je tak tečaj varne vožnje?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne mar 29, 2009 7:37 pm

tristan01 je napisal/-a:
V razmislek pa še tole: Pred nekaj meseci sem bil na tečaju varne vožnje, kjer pa se za razliko nismo vadili v reševanju kritičnih situacij temveč v preprečevanju nastanka. Ena izmed vaj je bila tudi ocenjevanje dogajanja v prometu za naslednjih 10 sek in ocena ostalih udeležencev, kaj bodo storili. Edina praktična vaja ta dan pa je bila vožnja (15-20km) v kateri smo vozili in svoja opažanja na cesti poročali ostalim tečajnikom v vozilu in inštruktorju. Ko začneš tako spremljati promet, hitro ugotoviš, da vsak dan spregledamo na tisoče malih znakov, ki bi lahko preprečili kritične situacije pa tudi marsikatero nesrečo.

LP Tristan01

to je ze res.sam jst se nocem vozt vs na trnih pa spremljjat premike za deset avtou naprej in nazaj.rd bi se sprosceno vozu v avtu,ne pa da skrbim se za druge udelezence.
Ni vse res kar napišem

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne mar 29, 2009 7:40 pm

[quote="Wini"]Da še jaz povem svojo zgodbo oz. 2. Prva je bila, ko se je starejši možakar peljal po regionalni cesti 60 kmh (Letuš - Male Braslovče). Enčas sm se še peljal 60 kmh, potem me pa razkuri, grem čim hitreje mimo, nobenga nikjer bilo, nikogar oviral in glej ga zlomka. Dedek mi je začel trobiti neki, in takrat mi je tudi tak kri pognal da sem (prvič, okdar mam vozniško) pokazal sredinca, zato ker je SAM oviral promet ne pa jaz, zato me je še toliko bolj podkurilo.

no kr že omenjaš relacijo letuš, male braslovče. čez letuš je omejitev 50 do agipa, potem je čez nekaj ovinkov 90,vendar takoj za tem spet manj,ker je tista hiša, potem 90 in male braslovče 50. torej ni tist star možakar naredil nevem kakšne napake, res pa je da se tam da zelo dinamično peljat heh

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Re: b**** na cesti...kako in kaj?

Napisal/-a FoxTer Ne mar 29, 2009 7:51 pm

tdk je napisal/-a:Pozdravljeni!

Danes malo po 9. uri se peljem po naselju;plocniki,omejitev 70km/h,cesta ravna,moznost prehitevanja b.p..Na rit se mi zalepi Nissan Patrol;prideva do omejitve 50km/h,potem me prehiti,naglo zavije nazaj pred mene,zbremza na cca.40km/m in se pelje po sredini ceste;manjkalo je nekaj cm da se mu zabijem zadaj not..poleg tega z desno roko kaze nazaj sredinski prst(je.. se)..pa me sedaj zanima,kako bi bilo ce bi se mu jaz zabil v zadek avta ko me je zaprl z naglim zaviranjem takoj po prehitevanju....sem jaz kriv?V avtu sem bil sam,tudi pacient je bil v avtu sam,plocniki prazni,torej brez pric...sem se pa tresel posteno!Bi ga prijavil..samo nimam dokazov...kaj naredit?

lp tdk

aha,Nissan Patrol MS P......

Živjo.
V ZCPP piše :

31. člen

(1) Voznik ne sme nenadoma zmanjšati hitrosti vožnje, razen v nevarnosti.
(2) Voznik, ki namerava znatno zmanjšati hitrost, se mora prej prepričati, da lahko to varno stori.
(3) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

Toliko o temu, trenutno pa razmišljam, da bi na svoje vozilo montiral videokamero in posnel vožnjo pred seboj. Danes obstajajo zelo poceni kvalitetne kamere(tudi brezžične), ter poceni zunanji hard diski (1TB cca 99€) in bi bilo zelo zanimivo pogledati, oz pokazati kreteno v prometu, kako izzivajo svojo usodo in ogrožajo druge udeležence v prometu.
Zanimivo bi bilo vedeti pravno plat takega početja (snemanje), zato prosim koga, ki ma kašno informacijo, da to napiše...
Lp, Fox
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Ne mar 29, 2009 7:53 pm

abbe je napisal/-a:
to je ze res.sam jst se nocem vozt vs na trnih pa spremljjat premike za deset avtou naprej in nazaj.rd bi se sprosceno vozu v avtu,ne pa da skrbim se za druge udelezence.

Potem pa ne spadaš na cesto !
Tam nisi sam, zato se tudi ne moreš tako obnašati. In še, cesta tudi ni tvoja...

Pa brez zamere.
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Ne mar 29, 2009 7:57 pm

Fiatfan je napisal/-a:
Wini je napisal/-a:Da še jaz povem svojo zgodbo oz. 2. Prva je bila, ko se je starejši možakar peljal po regionalni cesti 60 kmh (Letuš - Male Braslovče). Enčas sm se še peljal 60 kmh, potem me pa razkuri, grem čim hitreje mimo, nobenga nikjer bilo, nikogar oviral in glej ga zlomka. Dedek mi je začel trobiti neki, in takrat mi je tudi tak kri pognal da sem (prvič, okdar mam vozniško) pokazal sredinca, zato ker je SAM oviral promet ne pa jaz, zato me je še toliko bolj podkurilo.

no kr že omenjaš relacijo letuš, male braslovče. čez letuš je omejitev 50 do agipa, potem je čez nekaj ovinkov 90,vendar takoj za tem spet manj,ker je tista hiša, potem 90 in male braslovče 50. torej ni tist star možakar naredil nevem kakšne napake, res pa je da se tam da zelo dinamično peljat heh

Ja imaš prav. Čez Letuš je 50 do konc Agipa. Potem pa je čez 2 ovinka 60 omejitev, nato pa spet 90. Ampak jaz sem ga prehitel pred ovinkoma, ki je omejitev 60. Pa mislim da bi se možakar peljal skos 60 km do malih braslovč pa še dlje. To je že pa potem napaka, saj zame, kjer je omejitev 90 oz. da se lahko toliko pelja
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne mar 29, 2009 9:14 pm

Wini je napisal/-a:No druga zgodba je bila pa pred kratkim. Peljemo se v koloni. Prvi je bil tovornjak (kiper), potem Clio, nato jaz, za mano Alfa in za njej bela HONDA CR - V. Mož z Hondo gre šrehitevat Alfo. Dogajanje sem vmes čikiral prek vzratnega ogledala. Alfa je med tistim časom zmanjšala vartnostno razdaljo, mož s Hondi pa prehiteval , ko bi se po jajcih vozil. No mož s Hondi je še kr vztrajal in prehiteval, nasproti že šlo vozilo, in on še silil ter mene prisilil, da sem zabremzal in celo malce denso krenil, če nebi bi bil na strehi pa bog ve kaj še, ker sem mel na desni steno zemlje. Hitrost sm pa mel cca. 70 kmh.
Sej ne rečem, da sam tudi ne naredim kako napako, ampak, kaj takšnega ko vidiš kak prehitevajo, pa da vidi, da ne more, pa še kr sili....škoda besed.

Nekaj podobnega (oz. kar ista situacija) je bilo pri meni nedolgo nazaj (pa lih luna je bla). Že prej se je z Audijem neki za mano špilu frajerja (neki za brezveze trobu, vozu po sredin....), ko pa je mene vn s ceste rinu, sem se mu pa na hupo obesu za par sekund. Nakar čez 200m zavije na levi pas, da bo šel na OMV in upočasni, da sva peljala vzporedno, nato je še neki mahal z rokami, jst pa sm mu potem samo še pokazal, da je d****, in šel naprej...

Ne vem, a je blo vredno 200m pred "ciljem" nekoga skoraj s ceste zrinit (ker se mu ne izide prehitevanje).....
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov