Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Koliko ste pripravljeni dati za legendarni avtomobil

Napisal/-a lancia hf Če maj 07, 2009 10:26 pm

Tukaj negre za znamko, ker ima tako Nemec, Italian, Avstriec..... ITD. avtomobile ki so vsak po svoje legende. Ker sem dostikrat zasledil, da bi nekateri zbijali legendam ceno v nulo, in sem vprašal kar tukaj.
Pa da vidimo koliko ste kaj "pleh pi..." ali pa poznavalci avtomobilov. ;) :P Razpišite se.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če maj 07, 2009 10:30 pm

Če bi ti začel z nekim avtom, bi "Pa da vidimo..." imel kak smisel, tako pa je tema bližje zaklepu kot resni debati.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če maj 07, 2009 11:11 pm

esem je napisal/-a:Če bi ti začel z nekim avtom, bi "Pa da vidimo..." imel kak smisel, tako pa je tema bližje zaklepu kot resni debati.

OK. Ravno zaradi kašnega kreganja nisem hotel konkretnega vprašanja postaviti.
Pač ga bom pa sedaj ;)
Izbira so: Itak.
1: Lancia Delta HF Integrale
- Lancia Fulvia
- Lancia Stratos
- Lancia 037
2: Audi quattro E2
3: Peugeot 205 T16
4: Citroen BX4TC
5: Talbot Sunbeam Lotus
6: Citroen Visa 4X4 (zelo redka ampak ena je v SLO.)
7: Renault 5 MAXI Turbo (menda ena na obali, če je še)
In še ogromno podobnih legend bi se najdlo. Tako da upam da nebo preveč provokativno vprašanje za nekatere
;) :D
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Če maj 07, 2009 11:24 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če maj 07, 2009 11:16 pm

BX je OK, a ni ravno legenda. Jih je tudi še cel kup na cesti in če se zelo potrudiš, ga dobiš celo zastonj ali skoraj. Si mislil morda SM in DS?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če maj 07, 2009 11:22 pm

esem je napisal/-a:BX je OK, a ni ravno legenda. Jih je tudi še cel kup na cesti in če se zelo potrudiš, ga dobiš celo zastonj ali skoraj. Si mislil morda SM in DS?

Pardon sem popravil, in napisal kompletno oznako :oops:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če maj 07, 2009 11:53 pm

Uf. Alfa 33 Tipo Stradale (vendar mislim, da se je ne da dobit), Lancia Delta S4 oz. kar celotno lanciino rally paleto, potem še Lancio Themo 8.32, Alfa 164 Q4, Maserati QP (prva generacija seveda), kappa coupe 2.0T 20V (čeprav je mlajša zadeva, a redka), Alfa 155 TI DTM, Alfa Montreal... eh itak jih je toliko, normalno še Citroen SM in DS,.. potem pridejo še kakšni ameriški muscle cars iz 60ih in 70ih. Lambo Countach, Ferrari F40, Ferrari 288 GTO, Ferrari P3/4, Maserati Ghibli, De Tomaso Pantera, Bugatti EB110 SS,.. pa še in še :) Če bi imel neomejeno denarja bi imel vse :P

Ampak v normalnih razmerah, pa bi bil pripravljen odšteti kakšnih 20k € za Themo 8.32, Alfo 164 Q4 ali pa Alfo Montreal. Enkrat mogoče.

Super video - http://www.youtube.com/watch?v=7QH_3ftHmbk

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ Pe maj 08, 2009 12:30 am

stvar je simpl. za civilne varijante iz B grupe se lahko reče samo : NEPRECENJLIVO :)
razlogov zato je pa velik, tist k ve kaj so to avti pomenl za sam razvoj avtomobilizma, pa česa so bli sposobni, itd ... un ve zakaj pravm da so neprecenljivi.

Slika

l.p. KL3

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe maj 08, 2009 12:38 am

Priznam, da sploh ne razumem zakaj pravzaprav gre v tej debati.

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Pe maj 08, 2009 5:32 am

Kolko sem pripravljen dati? Nič saj že mam 2 legendi v lasti. :P
Make my day

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe maj 08, 2009 8:25 am

Za legendo bi bil, če bi imel, pripravljen dati toliko, kot zahteva lastnik. Seveda govorim o pravih legendah, ki se pojavijo na trgu enkrat na par let.
Za take legende, ki se prodajajo v nekaj kosih na leto, pa bi dal kakšen procent manj, kot zahteva lastnik. Malo pa moraš zbit no :lol:

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Koliko ste pripravljeni dati za legendarni avtomobil

Napisal/-a Doktor Pe maj 08, 2009 10:54 am

lancia hf je napisal/-a:Tukaj negre za znamko, ker ima tako Nemec, Italian, Avstriec..... ITD. avtomobile ki so vsak po svoje legende. Ker sem dostikrat zasledil, da bi nekateri zbijali legendam ceno v nulo, in sem vprašal kar tukaj.
Pa da vidimo koliko ste kaj "pleh pi..." ali pa poznavalci avtomobilov. ;) :P Razpišite se.

Osebno bi se odločil za nakup predvsem z namenom dobička.

Trenutne razmere na trgu so idealne za take nakupe, za "drobiž" je na voljo kar nekaj/veliko lepih primerkov.

Treba pa je računat z dejstvom, da se avtomobili, ki so danes vredni »drobiž«, vrednostno »plemenitijo« kar nekaj let, kar pomeni, da je treba imet kakšen suh prostor (garaža, lopa, … ).

LP

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Koliko ste pripravljeni dati za legendarni avtomobil

Napisal/-a lancia hf Pe maj 08, 2009 5:38 pm

Doktor je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Tukaj negre za znamko, ker ima tako Nemec, Italian, Avstriec..... ITD. avtomobile ki so vsak po svoje legende. Ker sem dostikrat zasledil, da bi nekateri zbijali legendam ceno v nulo, in sem vprašal kar tukaj.

Osebno bi se odločil za nakup predvsem z namenom dobička.

Trenutne razmere na trgu so idealne za take nakupe, za "drobiž" je na voljo kar nekaj/veliko lepih primerkov.

Treba pa je računat z dejstvom, da se avtomobili, ki so danes vredni »drobiž«, vrednostno »plemenitijo« kar nekaj let, kar pomeni, da je treba imet kakšen suh prostor (garaža, lopa, … ).

LP

Se podpišem pod to. Res pa da rata dostikrat problem s prostorom

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Pe maj 08, 2009 7:05 pm

evo fantje da vam nebo dolgčas ko boste našli kako legendo
http://www.mat.fi/n_index.php?nav=gallery&gallery=13
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

matijagtt
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So maj 09, 2009 9:15 pm

folk je bolan :roll:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So maj 09, 2009 9:20 pm

nekatere cene so mi kar razumljive, samo un sekret od peugeota je pa čist mim

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne maj 10, 2009 11:51 am

mihaing je napisal/-a:nekatere cene so mi kar razumljive, samo un sekret od peugeota je pa čist mim

Upam da saj veš zakaj gre pri tem peugeotu t16

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne maj 10, 2009 12:04 pm

lancia hf je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:nekatere cene so mi kar razumljive, samo un sekret od peugeota je pa čist mim

Upam da saj veš zakaj gre pri tem peugeotu t16

Poznam zgodovino, in vse se je z tem peugeotom začelo leta 1984 ko se je v skupini B mojavil ta malček. Skoraj 20 let mu ni bili para, ....

Samo pa mi objasni zakaj bi morala biti neka cestna (civilna) izvedenka biti toliko denarja???????????

Včasih je tudi alfa zmagovala v F1 in LeMans-u, pa se jo ljudje skušajo izogibato, zakaj madonca pa bi cenili tega "sekretka".

Vrednost takih avtomobilov nastaja v naših glavah in ne dejanske vrednosti vozila. TO JE DEJSTVO

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Ne maj 10, 2009 12:37 pm

Subaru impreza wrx.. okol letnika 1998. Cene teh, ki se pojavljajo na avto.net so že prave .. okol 6k€, vendar ima stanovanje prednost.. se pravi še 2 leti ;)
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne maj 10, 2009 2:04 pm

De Tomaso Pantera, Lotus Esprit, Lamborghini Miura pa Countach, Chevy Camaro Z28 (okoli 1970), Mustang (isto okoli 1970), Chevy Corvette, Maserati Quattroporte 2.8i V6 Evo (ubistvu vsi stari Maseratiji), Audi S2, v nulo porihtan Kadett C/Manta etc.

Kolko sm prpravljen dat? To je vse odvisno od €, ki jih maš v žepu. Trenutno nič, če bi imel 50k € v žepu za nov avto bi pa premislu, pa morda kupu eno lepo ohranjeno legendo pa en avto za vsak dan.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov