Debate, ki niso vezane na ostala področja...

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

življenska doba dizlov

Napisal/-a marjan novak So maj 23, 2009 3:20 pm

Kakšna je življenska doba novejših dizlov (euro 4) ob normalni uporabi?
Vem, da proizvajalci šparajo na materialih in še kje. Za pleh garantirajo 12 let, za rezervne dele toliko in toliko za motor pa nobenih podatkov?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So maj 23, 2009 3:43 pm

odvisno od vzdrževanja...drugače pa imajo dosti dolgo življensko dobo...če ti avto redno vzdržuješ ga ne goniš po nepotrebnem,ga mrzlega ne goniš in vročega ne ugašaš,uporabljaš originalno olje,lepo skrbiš za njega...ti tudi avto vrača zvestobo...kajti če avto ljubiš tako kot recimo šport brezskrbi te ne bo pustil na cedilu ;) :)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So maj 23, 2009 3:48 pm

ja motor ti jamčijo toliko kot je splošne garancije, to je večinoma 3 leta ali 50.000 oz. 100.000 km, seveda pa je različen od proizvajalca do proizvajalca.
Niti pa ni toliko vprašljiva vzdržljivost motorjev samih ampah so bolj problematične druge stvari, predvsem turbine, elektronika, senzorji in podobne zadeve, ki so vse prej kot poceni.
Vsi novejši motorji ob pravilnem vzdrževanju in predvsem uporabi zdržijo okoli 500.000 km in še veliko več, tako da že prej avto izgubi vso svojo vrednost, zgnije , se razbije, ....ali kako drugače konča na odpadu kot pa da zariba mašina. Ampak kot sem rekel, ob pravilnem ravnanju z avtom, razen v primeru serijskih napak, to je pa druga pesem :)

LP

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden So maj 23, 2009 6:21 pm

im nobody je napisal/-a:odvisno od vzdrževanja...drugače pa imajo dosti dolgo življensko dobo...če ti avto redno vzdržuješ ga ne goniš po nepotrebnem,ga mrzlega ne goniš in vročega ne ugašaš,uporabljaš originalno olje,lepo skrbiš za njega...ti tudi avto vrača zvestobo...kajti če avto ljubiš tako kot recimo šport brezskrbi te ne bo pustil na cedilu ;) :)

vročega ne ugašaš?
originalno olje?
kot šport?si zlomiš nogo na desetih koncih...ah sej te ne zapusti na cedilu!
:roll:
malce vse skupi za šalo ,ne zamerit!
Drugač pa,z eno normalno kmečko pamet daleč prideš! ;)

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc So maj 23, 2009 6:27 pm

To tud mene zanima. Šparanje na materialu.

Ne vem kako je lahko npr. golf 2 dizel zdržal 300.000km nekateri govorijo o 600.000km nekateri pa celo v milijonu kilometrov.
Edina težava pri teh dvojkah je bila kompresija zato tud pozim ni vžigal.
Če bi imel ogrevano garažo ni problema.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck So maj 23, 2009 7:32 pm

abcabc je napisal/-a:To tud mene zanima. Šparanje na materialu.

Ne vem kako je lahko npr. golf 2 dizel zdržal 300.000km nekateri govorijo o 600.000km nekateri pa celo v milijonu kilometrov.
Edina težava pri teh dvojkah je bila kompresija zato tud pozim ni vžigal.
Če bi imel ogrevano garažo ni problema.

Opet ti z temi tvojimi golfi ? ...

Drugače pa motorji če se skrbi za njih kot sta dva predhodnja napisala, kilometri niso tak problem, temveč se obrabi z leti in kilometri potrošni material.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So maj 23, 2009 7:38 pm

ironmaiden je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:odvisno od vzdrževanja...drugače pa imajo dosti dolgo življensko dobo...če ti avto redno vzdržuješ ga ne goniš po nepotrebnem,ga mrzlega ne goniš in vročega ne ugašaš,uporabljaš originalno olje,lepo skrbiš za njega...ti tudi avto vrača zvestobo...kajti če avto ljubiš tako kot recimo šport brezskrbi te ne bo pustil na cedilu ;) :)

vročega ne ugašaš?
originalno olje?
kot šport?si zlomiš nogo na desetih koncih...ah sej te ne zapusti na cedilu!
:roll:
malce vse skupi za šalo ,ne zamerit!
Drugač pa,z eno normalno kmečko pamet daleč prideš! ;)

prvo kot prvo sploh veš ka sem s tem mislil?vročega ne ugašaš?ti ga fajn goni do konca po avtocesti pa ga takoj ugasn na počivališču...avto moreš par km vozit pod nizkimi obrati ko se pa ustaviš pa naj še kako min laufa na mestu da se turbina ohladi...ker če ne delaš tega se olje zapeče na stene turbine...in kaj sledi?odžvižga svoje...originalno olje?oziroma olje po katalogu in po knjižici...vw ima aral,fiat selenia,renault elfa itd...
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden So maj 23, 2009 8:34 pm

primerjava golf2 ter touran....WTF!
Touran 480k km?yea wright! :lol:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So maj 23, 2009 8:40 pm

Se vidi da je slovenski folk totalno obseden z VW. Nihče pa ne premerja dejanskih dizelski rekorderjev MEČK.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So maj 23, 2009 8:44 pm

dejansko bi morali vzdrzevani motorji preziveti 500k, je pa zagotovo vprasljivo pri tistih z visjo kompresijo. Ceprav so mazila boljsa.

Prej bo slo vse ostalo kot pa "motor", ceprav "motorju" bi lahko danes rekli tudi tistemu elektronskemu delu, ki spada zraven.... plus turbine.

je pa res, golfi dvojke, kaksni mercedesi 220 D in to, brez elektronke, lepo vzdrzevanje, gredo do miljona, kar je bilo ze precejkrat dokazano, in to brez generalk. Jim je pa dobro delo, da so dobivali skozi leta boljsa maziva...

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden So maj 23, 2009 8:46 pm

mihaing je napisal/-a:Se vidi da je slovenski folk totalno obseden z VW. Nihče pa ne premerja dejanskih dizelski rekorderjev MEČK.

don t get it?sorry? :D

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So maj 23, 2009 8:56 pm

ironmaiden je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Se vidi da je slovenski folk totalno obseden z VW. Nihče pa ne premerja dejanskih dizelski rekorderjev MEČK.

don t get it?sorry? :D

Povem čisto konstruktivno ker se debata v vsaki temi začne in konča z VW (včasih renaultih) bistva in dejstva pa so drugje.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Re: življenska doba dizlov

Napisal/-a moj-avto So maj 23, 2009 9:45 pm

marjan novak je napisal/-a:Kakšna je življenska doba novejših dizlov (euro 4) ob normalni uporabi?
Vem, da proizvajalci šparajo na materialih in še kje. Za pleh garantirajo 12 let, za rezervne dele toliko in toliko za motor pa nobenih podatkov?

Odvisno od proizvajalca.
VW DAS AUTO veljajo daleč najboljše mašine na svetu.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a \OnlyME/ So maj 23, 2009 9:47 pm

Ve slučajno kdo, koliko kilometrov drži naftna črpalka (Bosh pumpa) pri Golf3 1.9 TDI

aquariumwild
Novinec

Napisal/-a aquariumwild So maj 23, 2009 9:47 pm

glede šparanja na materialih.
moj peugeot 407 coupe (dizl) ima prvi "tavelik" servis predpisan na 240tisoč km ali starost 10let.
če ga bom redno vozil na uradne servise itd itd......mi morjo tud garantirat da bodo materiali zdržal 240t km.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: življenska doba dizlov

Napisal/-a King1 So maj 23, 2009 9:56 pm

moj-avto je napisal/-a:
marjan novak je napisal/-a:Kakšna je življenska doba novejših dizlov (euro 4) ob normalni uporabi?

Odvisno od proizvajalca.
VW DAS AUTO veljajo daleč najboljše mašine na svetu.

lej ne moreš pisat da so to najboljši mašine ker bo spet sam kreg a ne?
vsak motor je dober toliko časa dokler z njim lepo ravnaš in ga servisiraš tako kot je predpisano. pa naj bo to:hdi, tdi, cdi, dci, d, tdci, crdi, jtd, dti, i-ctdi, d-4d, vcdi, did, cdti, ddis in še kej bi se najdlo!
lp

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Ne maj 24, 2009 9:12 am

http://www.avto.info/news.php?id=33873

Kakšen fauve, očitno je mercedes 200D zakon.
1,5 mio km.
Ampak kot sem že omenil so današnji časi drugačni, firme šparajo.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne maj 24, 2009 10:01 am

marjan novak je napisal/-a:http://www.avto.info/news.php?id=33873

Kakšen fauve, očitno je mercedes 200D zakon.
1,5 mio km.
Ampak kot sem že omenil so današnji časi drugačni, firme šparajo.

Ja tako je. Danes se predvsem na materialih špara. Oziroma gre vse na "eko". Poglejte recimo današnje "eko" barve. So tako vzdržljive kot pred 20 leti? Dvomim. Dober primer je moj avto. Ima šele dobrih 40.000 prevoženih pa je že fejst "obtolčena" barva. Prav vidi se, da nikakor ne sme kaj priletet v avto, ker se barva takoj odkruši.
Pravtako so materiali zelo občutljivi. Pač tako je.

Edit: sicer pa bi moral sam motor kar vzdržat če se kot so že pred mano zapisali dela z njim človeško in se ga neguje, vzdržuje na pravilen način.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Ne maj 24, 2009 10:05 am

Moja 190ka lavfa že 25 let, pa mašina še vedno lepo lavfa, kilometrov ma pa blizu 300k. :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov