Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Kombiji z vzhoda

Napisal/-a maniaxxx So maj 23, 2009 9:57 pm

Sej u bistvu ne vem kam naj dam temo..ampak , ker sem veliko na cesti nonstop opazam kombije ( predvsem MB sprinterje ), z litvanskimi romisnkimi ...ukrajinskimi tablicami na relaciji mb kp...kaj vozijo, zakaj vozijo..se komu kaj sanja?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Chris27
Novinec

Re: Kombiji z vzhoda

Napisal/-a Chris27 So maj 23, 2009 10:00 pm

speedfreak je napisal/-a:Sej u bistvu ne vem kam naj dam temo..ampak , ker sem veliko na cesti nonstop opazam kombije ( predvsem MB sprinterje ), z litvanskimi romisnkimi ...ukrajinskimi tablicami na relaciji mb kp...kaj vozijo, zakaj vozijo..se komu kaj sanja?

Predvsem sezonske delavce iz Romunije, Bolgarije, pa tudi Ukrajine, Moldavije v Italijo, Francijo, Španijo...

Zraven pa še kako prikolico ukradenih motorjev, strojev ali pa kar celoten osebni avto...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Kombiji z vzhoda

Napisal/-a King1 So maj 23, 2009 10:01 pm

speedfreak je napisal/-a:Sej u bistvu ne vem kam naj dam temo..ampak , ker sem veliko na cesti nonstop opazam kombije ( predvsem MB sprinterje ), z litvanskimi romisnkimi ...ukrajinskimi tablicami na relaciji mb kp...kaj vozijo, zakaj vozijo..se komu kaj sanja?

tudi jest jih na veliko opažam ker se vsak dan pelem na štajersko in teh je k gob po dežju. nekje sem slišel da vozijo delavce ne vem pa od kod in kam jih furajo.
prosim če se motim naj me kdo popravi.

p.s.kje pa se ti voziš?
lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 23, 2009 10:04 pm

js povsod..celje ljubljana, celje koper, celje mb....bog ve kok majo prevoženih že ti kombiji hehe
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo So maj 23, 2009 10:04 pm

Enako tudi jst veliko teh kombijev videvam predvsem na novi avtocesti proti prekmurju.
Oz. jih samo tam opazim, ker jih je res ogromno. Pa vsi zatemnjene šajbe.

Pa sem se vedno spraševal, kaj za vraga počnejo pri nas...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So maj 23, 2009 10:06 pm

speedfreak je napisal/-a:js povsod..celje ljubljana, celje koper, celje mb....bog ve kok majo prevoženih že ti kombiji hehe

pol se pa sigurno kdaj srečava.
lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 23, 2009 10:08 pm

Skor ziher, ceprav se js vecinoma med vikendi furam, no tud med tednom me najdes kje...Srebrna opel corsa...ce tablce...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So maj 23, 2009 10:12 pm

speedfreak je napisal/-a:Skor ziher, ceprav se js vecinoma med vikendi furam, no tud med tednom me najdes kje...Srebrna opel corsa...ce tablce...

bel fiat ducato ljubljanske tablce...
če kdaj opaziš pa poblinkaj ali pohonkaj (potrobi).
lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 23, 2009 10:16 pm

Veš kok ducatotov opazim dnevno:P..boš prej ti vidu eno srebrno puscico na levem pasu;)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So maj 23, 2009 10:43 pm

@speedfreak in king1
Definitvno vama nočem soliti pameti, ampak vzemite to kot dobronamerni nasvet; se ne bi lažje spoznala na cesti če si na ZS sporočita reg tablice!? ;) :lol:

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 23, 2009 10:45 pm

Sem že uredil, še enkrat se opravičujem za off, me pa zanima, če ma kdo kake slabe izkušnje s temi kobiji, ali pa dobre...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So maj 23, 2009 10:46 pm

GiGi1985 je napisal/-a:@speedfreak in king1
Definitvno vama nočem soliti pameti, ampak vzemite to kot dobronamerni nasvet; se ne bi lažje spoznala na cesti če si na ZS sporočita reg tablice!? ;) :lol:

lp

se res opravičujem za OFF!
@gigi1985 sva si že in ne vzemam kot soljenje pameti! imaš prav ;) ;) ;) ;) !
lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So maj 23, 2009 10:50 pm

verjetno je prevoz nekega blaga cenejši kot s tovornjakom, ni cestnin je samo vinjeta, nobeden ne kontrolira kako dolgo vozijo..
pogosto imajo tudi prikolice, peljejo več tovora..
tudi čez italijo jih je polno..

skoraj vedno ko se peljem zvečer v mb (hoče- bob steza) vidim kakšnega ob cesti (se ravno ne držijo omejitev.. policija..)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 23, 2009 10:53 pm

kolesar je napisal/-a:verjetno je prevoz nekega blaga cenejši kot s tovornjakom, ni cestnin je samo vinjeta, nobeden ne kontrolira kako dolgo vozijo..
pogosto imajo tudi prikolice, peljejo več tovora..
tudi čez italijo jih je polno..

skoraj vedno ko se peljem zvečer v mb (hoče- bob steza) vidim kakšnega ob cesti (se ravno ne držijo omejitev.. policija..)

Pogosto so pa prazni in imajo samo ljudi notri ali pa še to ne...to me sploh preseneča, tovor razumem, a da se splača vozit praznega oz samo par oseb, ukrajina je daleč.

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Ne maj 24, 2009 5:07 am

jaz se vsak teden peljem relacijo NM-KP. te kombije pa opažam večinoma od Lj naprej proti Kopru. Večina je belih in so romunski ali ukrajinski.
Zanimivo je pa to da ful jih ima xsenon not brez vsakršne leče :evil:
Slika

Uporabniški avatar
M-jack
Novinec

Napisal/-a M-jack Ne maj 24, 2009 7:25 am

Tudi jaz sem jih zadnjič videl ko sem se peljal MB-LJ ene par kombijev s xsenonom, te prov zaslepijo

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne maj 24, 2009 7:54 am

tile šoferji vozijo različno robo, od oblačil, do elektronskih pripomočkov iz romunije,ukrajine, ki jih potem prodajajo po tržnicah na obrobjih večjih mest. Spotjo pa prevažajo še sezonske delavce gor in dol, da si razdelijo stroške.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Ne maj 24, 2009 8:05 am

uf jaz jih vsak teden gledam Prebold - MB :lol: Večkrat bulijo tisti tipi v avto, ko da prvič vidijo Unota ali Alfo. :lol: In če slučajno stojiš na semaforju v Mb-ju...so vsi prilimani na šipo. Sploh če je punca zraven... :lol: Bogi pubeci...
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne maj 24, 2009 10:36 am

pri zožanjih na avtocesti pa tile kombiji zmagajo. prvo se vozijo v koloni na desnem pasu, potem pa zadnjih tristo metrov al še manj pa na levega in se tiščijo pri tablah noter. Pa ker se vedno vozita vsaj dva skupaj potem vrjetno ni treba razlagat kaj ustvarijo. Ker ko gre en kombi grejo vsi iz skupine :evil:
LP Rok

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Ne maj 24, 2009 1:02 pm

To so pa romunčki ja... Delam na avtocesti na bencincki in v noči iz četrtka na petek (iz štajerske proti ljuljani) je pestro. :roll: Sama romanija s telimi sprinterji, tečni so skor čist usi, hočejo kradit, hočejo cene za bencin zbijat, plačujejo nafto drug drugem, tako da nardijo zmedo in nato nekdo hoče pobegnat....

Tem ljudem še zdaleč ni jasen pojem CIVILIZACIJA. Vozijo pa "delavce", ki so po moje sami lopovi. Hodijo pa tudi po robo v italijo, ker pri njih ničesar ni (motorke, flexe...) Res pa je da imajo skoraj vsi na teh kombijih te proklete xenone brez leče in nesramno slepijo. Zanimivo pa je, da klub usem tem kilometrom, še nisem videl romuna, ki bi kupil vsaj liter olja za sprinterja. Zgleda da so ti kombiji zelo dobri. Zadnič je bila pa verjetno neka razrodaja alarmov za sprinterje v italiji. Čist vsak ta kombi ga je imel, in čist vsakem je po nepotrebnem tulil, na pumpi je pa v noči iz četrtka na petek povprečno vsaj 5-12 romunskih kombijev.

S tem ko smo sprejeli to živino v evropo smo si nakopali same težave. Res pa je, da lepo polnijo slovenski proračun malo z vinjetami, lepo pa tudi z nafto.
Dont drink and drive, just smoke and fly :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov