Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

pop tv in njihova nesposobna matematika!!!

Napisal/-a adis Sr maj 27, 2009 2:01 pm

zelo zanimiv je tale tekst

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/cig ... jdlje.html

najbolj mi tu diši po reklamni potezi a se mi nekako dozdeva, da njihovi novinarji niso najbolj vozniško izobraženi!

kako je njim uspelo prevoziti 120km VEČ kot pa pri konkurenci in to z isto količino goriva?!?!?!

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Sr maj 27, 2009 2:02 pm

S 60l kestlam ni problema. Kar pojdi na Petrol in OMV pa boš videl razliko.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 27, 2009 2:03 pm

luke18 je napisal/-a:S 60l kestlam ni problema. Kar pojdi na Petrol in OMV pa boš videl razliko.

ti imaš izpit?
nebi rekel, če je razlika tam do 20-25km na tank ne pa 120 km!

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Sr maj 27, 2009 2:04 pm

Ja tole bo še ena tema za kregat eni bojo petrol pljuval eni omv se mi zdi da kar se tiče nafte da je definitivno omv bol kot petrol.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 27, 2009 2:07 pm

north789 je napisal/-a:Ja tole bo še ena tema za kregat eni bojo petrol pljuval eni omv se mi zdi da kar se tiče nafte da je definitivno omv bol kot petrol.

tema ni odprta za kreg o tem in onem! ampak o NESPOSOBNEM POP-TV in tu je dokaz ( beri: link) kako nesposobni novinarji so, da enostavno verjamejo vsemu in to dejansko vsemu!

in ni čudno, da se zganja panika zaradi nesposobnih medijev!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr maj 27, 2009 2:08 pm

spet bo kregarija.

men pa dol visi in za omv in za petrol in nevemkaj še. itak jmte enkrat e povsod lopovščina.

vzemte enkrat merilni valj za en liter, pa natankajte noter "en liter" pa bote vidli kaj je v resnici
Zadnjič spremenil splash, dne Sr maj 27, 2009 2:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr maj 27, 2009 2:08 pm

dej dej, tole je en pubertetnik pisal k mu je slo v moped 2 deci vec kot mu pise v knjizici da mu gre not, mimgrede je pa se prejsnji mesec z enim tankom naredu 2 km dalj kot z drugim, zdej pa clank pise... jao, ocitno lohk ze vsako sranje pod novice pade :roll:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr maj 27, 2009 2:23 pm

prevozim letn ookoli 50k km in večje razlike ne zaznavam. Primerjati razliko v kilometriji je praktično nemogoče, ker se v taki razdalji (en tank) pojavijo tolikšni različni dejavniki da je nemogoče postopek ponoviti.

Jaz tankam na OMV ker je pač vzdušje boljše.

POP tv pa je toalno nesposoben tudi na drugih področjih. Če delajo ala Jambrekove, Osenarce, polovico big brotherja in kmetije in podobne se nebi čudil takim izjavam

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr maj 27, 2009 2:30 pm

Jaz razliko opazim ampak še to samo pri dizlu, sicer ne ravno 120km je pa recimo isti režim z petrolom ali MOLom pri 62L tanku in povprečni porabi med 5-6l, v korist MOLa za cca 5l.
Pri bencinu razlik nisem opazil razen mogoče bolj placebo efkta v obliki bolj mirnega teka motorja.

Glede POP-TV in A-kanala in njihovih "raziskovalnih" in podobnih novinarjih pa itak ni za izgubljat besed, sploh pa tistih v uredništvu spletnega portala 24ur.com kjer so bolj izredno zanič spletna kopija mixa slovenskih novic in Lady v enem.
Zadnjič spremenil Templar, dne Sr maj 27, 2009 2:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Sr maj 27, 2009 2:32 pm

To ni nič čudnega na tako debilnem portalu,kot je 24ur.Tam nimajo pojma o marsičem in so zelo pristranski ter totalno neobjektivni.Ne verjemite vsega,kar piše.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Sr maj 27, 2009 2:46 pm

adis je napisal/-a:
luke18 je napisal/-a:S 60l kestlam ni problema. Kar pojdi na Petrol in OMV pa boš videl razliko.

ti imaš izpit?

imam izpit, meni se je na motorju pri 11L kestlu poznalo 20km, avto imam pa šele 1 mesec tako da še nisem sprobal
Od drugih sem slišal da se jim pozna okol 100km, če tankajo na OMV.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr maj 27, 2009 3:07 pm

Js sm enkrat tanku na OMV, pa mi zdaj še ni porablo bencina , tak da že tri leta čakam, da ga spet natankam, ker omv-jevga goriva tak malo požre :P ( pa še tabletke sem vrgel v tank )

Ubistvu je vse skup bolj kot ne, sam tankam večinoma na omv pa na tušu...pač sta mi najbližje.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 27, 2009 3:18 pm

luke18 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

ti imaš izpit?

imam izpit, meni se je na motorju pri 11L kestlu poznalo 20km, avto imam pa šele 1 mesec tako da še nisem sprobal
Od drugih sem slišal da se jim pozna okol 100km, če tankajo na OMV.

se opravičujem sem mislil, da nimaš izpita...
kot sem že povedal, verjamem v razlike tam nekje do 25km ampak 120km je pa too much.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Sr maj 27, 2009 3:25 pm

[sarkazem]Seveda je mogoče! Če jaz pijem Zalo sem tri ure prej žejen kot če pijem Dano. ;)
Jaz sem naredil že večjo razliko na tank kot oni. S Petrolovim dizlom sem prevozil 900km, z OMV-jevim pa 700km. Aja saj to da sem se s prvim tankom peljal po avtocesti do Splita in nazaj, z drugim pa večinoma delal kroge po Ljubljani sploh ni pomembno kajne? [/sarkazem]

All in all... spet neka bedarija, ki ni niti najmanj znanestveno zastavljena in je ne moremo imenovati poizkus, kaj šele raziskava.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr maj 27, 2009 3:34 pm

odvisn od teže noge, tam pa se pozna razlika :!:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr maj 27, 2009 3:36 pm

Jst pa tankam izključno na petrolu, sem njihov delničar zato jih moram na nek način podpirat. Pozivam tud vse vas, da tankate izključno na petrolu, s tem boste zvišal ceno delnice in dividend. Hvala :vc

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr maj 27, 2009 4:10 pm

"tovornjakarji" pravijo brez nadaljnega MOL.

Sicer pa je sedaj bolj pomembno v kateri državi tankaš, kot pa je pomembna poraba glede na barvo črpalke.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Sr maj 27, 2009 4:18 pm

splash je napisal/-a:vzemte enkrat merilni valj za en liter, pa natankajte noter "en liter" pa bote vidli kaj je v resnici

Samo da se vpičim v tvojo izjavo in podobne, ki jih tudi drugi pišejo. Zakaj valj za en liter? A si slučajno kdaj prebral kaj piše na pumpi? Na večini pump, da se ne sme točiti pod 5 litrov. Vsemi 5L embalažo, pa jo napolni, pa ti bo vse jasno.

Glede bencinskih, pa tudi sam ne opažam pretiranih razlik. Tankam kar mi pride pod roko in kar mi je najbližje. Pa ne sekiram se, če naredim 20km več ali manj. To je itak stvar načina vožnje. Najbolj mirodajno bi bilo zapret avtocesto KP-MS, pa tempomat na določeno hitrost, pa gasa. Pa spet ne bi bilo mirodajno (veter, temperature...)
Dajte se že nehat sekirat zaradi teh par km razlike.
Če pa vas skrbi poraba, pa sklopite klimo, luči,... potegnite vse varovalke vn, razen ključnih in se vozte. Ali pa še boljš. Na kolo ali pa peš. Tako boste naredili uslugo okolju, denarnici in svojemu lastnemu zdravju :P

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Sr maj 27, 2009 4:28 pm

Sam zadnje čase tankam več na OMWju. Tankam dizla, 50l kestl in če tankam na OMWju naredim 50-80km več kot s Petrolovim, pa tudi motor lepše teče oz. je tišji in sedaj, če je le možno tankam na OMWju. Pa tudi od veliko ljudi sem že slišal da z OMW dilzlom prevozijo več km, veliko je pa tudi takih, ki pravijo da prevozijo manj...

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Sr maj 27, 2009 4:30 pm

Dajte ima kdo podatke od kod dobi OMV bencin, od kod PETROL, MOL in agip?

Mislim da sem nekje bral da ima omv in petrol isti bencin, drugačnega ima samo agip ki ga sam uvaža ?

Tisto kaj pišete koliko naredite z katerim bencinom km pa je bedarija, ker se ne vozite vedno po istih cestah, ni vedno isto vreme in ne piha vedno isto veter...milijon dejavnikov da pridemo do random rezultatov.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov