Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

vinjeta kdo se spozna

Napisal/-a zoranwagen Sr jun 03, 2009 11:17 am

neki me zanima pa če mi kdo zna odgovorit...in sicer, če se iz Celja peljem v Velejne grem pri "Lopati na nadvoz in pol na avtocesto...na konc počivališča navadno stojijo Darsovi specialci....za tiste ki ne poznate lokacijo...navadna cesta pol nadvoz čez avtocesto pol pospeševalni pas iz počivališča in si na avtocesti...

sedaj vprašanje kdaj dejansko sm na avtocesti in moram imet vinjeto???...za moje pojme do kontorle nisem še bil na avtocesti
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Sr jun 03, 2009 11:19 am

Ja pomojm tm kt je tabla postavljena že velja.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr jun 03, 2009 11:20 am

Od table za AC in od table za obvezno uporabo vinjet.
Slika

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Sr jun 03, 2009 11:34 am

kixs je napisal/-a:Od table za AC in od table za obvezno uporabo vinjet.

???
...ne smem kar želim...

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Sr jun 03, 2009 12:01 pm

Samo od table AC naprej. Opozorilne table imaš že v Avstriji, če me spomin ne vara oziroma pred bivšo slovensko carino.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Sr jun 03, 2009 12:27 pm

sem prebral tole

jst bi rabo odgovor a počivališča, benz pumpe so pravno gledano sestavnio del avtoceste al ne...torija na prikoli pripeljem avto do počivališča tam ga dam dol in se vozim po parkirišču...rabim vinjeto???
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr jun 03, 2009 12:31 pm

zoranwagen je napisal/-a:

sem prebral tole

jst bi rabo odgovor a počivališča, benz pumpe so pravno gledano sestavnio del avtoceste al ne...torija na prikoli pripeljem avto do počivališča tam ga dam dol in se vozim po parkirišču...rabim vinjeto???

Če ni prekinitev (tabla ) ac je potrebni imeti vinjeto. To je isto kot bi rekel da greš v disko samo na WC in ne plesat zato ne boš kupil karte. :lol:

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Sr jun 03, 2009 12:39 pm

mihaing je napisal/-a:

sem prebral tole

Če ni prekinitev (tabla ) ac je potrebni imeti vinjeto. To je isto kot bi rekel da greš v disko samo na WC in ne plesat zato ne boš kupil karte. :lol:

v mojem konkretnem primeru pa jst lahko direkt pridem do WC-ja brez da grem čez diskoteko...moram pogledat kje je tabla AC
...ne smem kar želim...

Kama
Novinec

Napisal/-a Kama Sr jun 03, 2009 12:43 pm

No, sedaj pa je čas za butasto tolmačenje zapisanega v Večeru, pardon pritožbi DARS-a. Sestavni del AC in hitrih cest so tudi postajališča. Ker se na postajališčih zaustavljamo in parkiramo vozila, in je po njihovi logiki to AC, delamo s tem avtomatsko prekršek (prepoved zaustavljanja in parkiranja vozil na AC). Sam še čakam, da bodo policisti začeli talat kazni na postajališčih AC parkiranim avtomobilom-razen na tistih s trikotnikom, o katerih je obveščen DARS-u kot o oviri na AC.
Šalo na stran, v tistem trenutku, ko sta na krožišče pripeti dve "neplačljivi" cesti, je krožišče neplačljivo, pa da ga je zgradil DARS ali pa sv. Peter. Na sodišču DARS zgubi ko plunk-sam j... se njim. Tudi če morajo plačat vse tožbe, plačamo davkoplačevalci in ne oni iz lastnega žepa.
Ja, res je, sem se zaj..... Tudi hitre ceste se cestninijo; mea culpa maxima.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jun 03, 2009 3:34 pm

Sej maš na linku od večera sliko table za vinjete - od tam naprej jo morš met. Kje pa ta tabla stoji pri Lopati, pa jst ne bi vedel.
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr jun 03, 2009 7:40 pm

sam po pumpi se vrjetno lahko pelješ, ker je od hoč proti slivnici tudi tam na oni pumpi predno prideš na AC tak nareto, da če nimaš vinjete prideš od zadaj na pumpo, drugače pa po hitri cesti.
LP Rok

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 03, 2009 7:44 pm

Če se ne motim je po krožnem, ko zaviješ desno tabla za vinjeto, vsaj proti mb je...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Vikking
Uporabnik

Re: vinjeta kdo se spozna

Napisal/-a Vikking Sr jun 03, 2009 9:53 pm

zoranwagen je napisal/-a:neki me zanima pa če mi kdo zna odgovorit...in sicer, če se iz Celja peljem v Velejne grem pri "Lopati na nadvoz in pol na avtocesto...na konc počivališča navadno stojijo Darsovi specialci....za tiste ki ne poznate lokacijo...navadna cesta pol nadvoz čez avtocesto pol pospeševalni pas iz počivališča in si na avtocesti...

sedaj vprašanje kdaj dejansko sm na avtocesti in moram imet vinjeto???...za moje pojme do kontorle nisem še bil na avtocesti

Se pravi prideš iz smeri Medolga po stari cesti, ter na Lopati ko prideš preko avtoceste (nadvoza) vstopiš na avtocesto za smer Arja vas.

1. Teoretično ni možno priti na počivališče, da s tem ne bi naredil prekrška.
2. ko zapustiš rondo (označeno z znakom za avtocesto), ter se pelješ po nadvozu, nimaš nobene druge možnosti, kot da se pelješ po avtocesti.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Če jun 04, 2009 8:03 am

sm zadevo včeraj še enkrat preveril....torej prvi rondo pol nadvoz...naslednji rondo in ko zapelejš z njega je tabla...je pa dobro to da ko se peljem po nadvozu lahko lepo vidim a darsova kontrola je na poziciji ali ne, če so v drugem krožnem obrnem in rešen problem...

zdaj edino vprašanje a je Dars pravilno postavil table tk kot v MB primeru...ker ona cesta od krožnega ni ravno za avtocesto
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če jun 04, 2009 9:19 am

A je vinjeta res tko draga, da se splača j.ebat s tem?

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Če jun 04, 2009 9:28 am

dask je napisal/-a:A je vinjeta res tko draga, da se splača j.ebat s tem?

...se mi ljubi j*** s tem...nikol nimam dolgo avta pa jih hlahko kopujem ko blesav...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Če jun 04, 2009 9:35 am

speedfreak je napisal/-a:Če se ne motim je po krožnem, ko zaviješ desno tabla za vinjeto, vsaj proti mb je...

Res je, in pri zadnjem krožnem, če greš proti LJ, je tudi opozorilna tabla uporaba vinjet.
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jun 04, 2009 9:36 am

dask je napisal/-a:A je vinjeta res tko draga, da se splača j.ebat s tem?

...se mi ljubi j*** s tem...nikol nimam dolgo avta pa jih hlahko kopujem ko blesav...

kupi si eno pa jo enostavno prilimaš gor z labelo,kaki selotejpom, pa jo lahk daš pol na drug avto.. (pač ne odsraniš folije)

Kama
Novinec

Napisal/-a Kama Če jun 04, 2009 9:45 am

Na Lopati so definitivno zaj..... postavitev, ker je edino smiselno, da je tabla za vinjete neposredno pred uvozom na avtocesto (z bencinske črpalke). V tem primeru je črpalka namenjena tudi okoličanom.
Je pa res, da sem uporabil besedo SMISELNO, katera pa dvomim da obstaja v slovarju DARS-a.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov