Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

nakup avta bez homologacijskega kartona

Napisal/-a fare Če jun 04, 2009 3:26 pm

Zdravo,
zanima me kaj se zgodi ce kupis rabljen avto bez homologacijskega kartona in kaksne so lahko posledice?
hvala, lp

p|X|
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a p|X| Če jun 04, 2009 3:27 pm

dokler te ne ustavijo nič, ali nimaš prometne ,pol so pa težave na kvadrat, če že kupuješ glej da boš mel vsaj papire da sam urediš mhomologacijo

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jun 04, 2009 3:29 pm

p|X| je napisal/-a:dokler te ne ustavijo nič, ali nimaš prometne ,pol so pa težave na kvadrat, če že kupuješ glej da boš mel vsaj papire da sam urediš mhomologacijo
ma,ne kupujem jaz (ze kupli kaj sem mislim) ampak kolega pa se prodajalec ne "more" spomniti kam je dal ta kartoncek! :roll: lp

mattiazz
Nov uporabnik

Napisal/-a mattiazz Če jun 04, 2009 3:36 pm

Jaz sem kupil kakšnih 8 let nazaj Renault Cilo, ki je tudi bil brez homologacijskega kartončka. Takrat sem moral poslat nekakšno vlogo ali prošnjo (se ne spomnim točno več poteka) Dobil sem novi kartonček direktno iz tovarne V Novem Mestu....
Pomoje je najboljše poklicat uradnega zastopnika za določeno znamko vozila v Sloveniji in povejo kako naprej.

LP Matjaž

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Če jun 04, 2009 3:59 pm

fare je napisal/-a: pa se prodajalec ne "more" spomniti kam je dal ta kartoncek! :roll: lp

V takih primerih gre največkrat za prikrivanje dejanskega letnika vozila.

V novem prometnem dovoljenju namreč ni več vpisan letnik izdelave vozila, ampak samo letnik prve registracije. V homologacijskem kartončku pa je še vedno vpisan letnik izdelave vozila, zato jih prodajalci ki hočejo ta podatek prikriti, največkrat priročno "izgubijo"...
Slika

krimic
Nov uporabnik

Napisal/-a krimic Če jun 04, 2009 5:01 pm

poklici na lpp v ljubljano, kjer imajo vse podatke ,tko da ti oni potem poslejo drugi kartoncek ,vsaj pr men je blo tko k sm pol leta nazaj kupu passata ,brez homologacijskega kartoncka,in so mi ga poslal iz lpp ljubljana. :D

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

a pozna kdo koga ki uvaža karambolirane motorje iz Italije

Napisal/-a vuc Pe jun 05, 2009 9:07 am

kak skuter 500ccm

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Pe jun 05, 2009 11:59 am

NoFEAR je napisal/-a:
fare je napisal/-a: pa se prodajalec ne "more" spomniti kam je dal ta kartoncek! :roll: lp

V takih primerih gre največkrat za prikrivanje dejanskega letnika vozila.

V novem prometnem dovoljenju namreč ni več vpisan letnik izdelave vozila, ampak samo letnik prve registracije. V homologacijskem kartončku pa je še vedno vpisan letnik izdelave vozila, zato jih prodajalci ki hočejo ta podatek prikriti, največkrat priročno "izgubijo"...

V Večina primerov se da letnik prebrat na šipah avtomobila.

Meni piše l.99 v prometni a letnik je 98

Sonny Black
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a Sonny Black Pe jun 05, 2009 1:59 pm

Jaz sem pred 3 leti kupil rabljen avto, bil je letnik 96 in ni mel homologacijskega kartona. Sem mislo da je to normalno ker je pač stari avto. Pol pa sem temnil šipe in sem hoto it homologirat, pa so mi rekli da nemorem brez homologacijskega kartona. Pol pa sem klical na pooblaščen servis oz. uvoznika za slovenijo. Pa so mi poslali kopijo homologacijskega kartona ( dal sem pa 25€ ). Ustavila me je tudi policija pa nisem mel homologacijskega kartona, pa ni nič rekel ( mogoče sploh ni gledal ).

Če kupiš avto brez ali pa si izgubil homologacijski karton, pokliči uvoznika za slovenijo pa ti bodo poslali kopijo. V mojem primeru je prejšni lastnik zgubil prometno z homologacijskim kartonom. Delat je pa dal samo prometno.
Lp, Sonny Black

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Pe jun 05, 2009 3:10 pm

Za avtomobile, izdelane po septembru 1998 je obvezen homologacijski kartonček, starejši, če niso pimpani ne rabijo. Moj je 9 september in sem moral lepo na pooblaščenca it naročit duplikat...

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Pe jun 05, 2009 3:48 pm

Prosim? Valda, da rabiš homologacijski kartonček? Jst imam avto letnik 1996, pa sem ga moral na novo narest in homologirat.
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Pe jun 05, 2009 4:03 pm

A v vsakem primeru, tudi če je avto čisto tako kot da bi bil iz fabrke, no s kančkom rje in parimi buškami?
Zdaj že objavlam občasno

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 05, 2009 4:05 pm

ja , če je novejši od zgoraj navedenega datuma.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Pe jun 05, 2009 6:11 pm

oprosti speedfreak-sem narobe razumel tvoj post. Imaš prav ja! :?
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jun 05, 2009 6:18 pm

js nimam kartončka pa ga ni še nikol noben zahteval. Je pa avto serijski

offT:
@fare: zadaj ti ena luč ne dela(se mi zdi, da sem tebe srečal v poljčanah med14 in15to)
LP Rok

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe jun 05, 2009 6:27 pm

Drocky je napisal/-a:js nimam kartončka pa ga ni še nikol noben zahteval. Je pa avto serijski

offT:
@fare: zadaj ti ena luč ne dela(se mi zdi, da sem tebe srečal v poljčanah med14 in15to)
Letnik pa je??Drugače pa če pravi da ga ne najde naj zagotovi duplikat in čao julka.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So jun 06, 2009 6:34 am

ma ni problema... pač avto prepišeš in registriraš... na novi prometni piše tudi številka homo kartončka tako da ti ga lahko izdajo brez problemov....
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So jun 06, 2009 1:58 pm

čare je napisal/-a:Letnik pa je??Drugače pa če pravi da ga ne najde naj zagotovi duplikat in čao julka.
1996, iz avstrije pripeljan 2001. Še nikoli ni noben vprašal, je pa avto definitivno dobil ob uvozu kartonček, ampak je prodajalec ga vrjetno namerno zgubil ob prodaji(kot da na šipah ne piše letnika :lol: )
LP Rok

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So jun 06, 2009 4:40 pm

Nemoreš se vedno zanašat na letnico na šipi. Ker včasih dajo kakšno staro zalogo šip na avto, pa je potem druga letnica.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc So jun 06, 2009 5:04 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Nemoreš se vedno zanašat na letnico na šipi. Ker včasih dajo kakšno staro zalogo šip na avto, pa je potem druga letnica.

BTW saj letnica ni navedena samo na šipah jo je moč dobit tud na kakšni plastiki v notranjosti avta.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov