Debate, ki niso vezane na ostala področja...

jim_beam
Nov uporabnik

divji divji zahod, AC in tovornjakarji

Napisal/-a jim_beam Pe jun 05, 2009 6:08 pm

Zdravo,

Vsi še predobro poznamo dela na AC in s tem nujne zožitve. Vendar pa se mi zdi da se je na zožitvah začela pojavljati nova moda... in to so moderni kavbojci na 40 tonskem tovornjaku. Frajerji vozijo po prehitevalnem pasu, čez DVA pasa, ustvarjajo gnečo in se na vse načine trudijo da ga ne moreš prehitet. Res je da veliko ne pridobiš, nekaj pa le. Sploh zaradi meni nerazumljivega vključevanja v en pas že vsaj 300 metrov pred zožitvijo.

Pogrelo pa me je to da se tovornjakar j***a in ne sledi koloni, ko pa ga želiš prehitet pa te skoraj zrine ceste... Pač moderen kavbojc. Represija home made. Ko pa je vse tako simpl.... če se ti ne da vozit pejt spat.

In nato vijuga po cesti kot da bi mel vsaj sixpacka žganga na zobu. RAzmišlajm in ugotovim da mu ne morem nič in pokličem policijo... Zgleda da nisem bil prvi saj mi je prijazni policaj ob omembi AC takoj rekel... aha, tovornjakarji... in glej ga zlomka... nč mu ne mormo in bla, bla... Ok, razumem... delate ampak kaj lahko pa mi? Očitno nas sitem ne deluje več, policije ki bi naj urejala prestopke je premalo sposobna oz prezasedena, tovornjakarji pa nas lahko mirno na tako nesramen način izsliljujejo in ogrožajo naš pleh.

Dejstvo je da se tako ne vozi... Pač čakaš, stop&go... ko si na vrsti greš... ne omejuješ pa drugim možnosti vožnje, razen če nisi sam ustavljen zaradi drugega vozila.

Ok, dost teženja... Zdaj že popolnoma skuliran jim_beam!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jun 05, 2009 6:24 pm

že obstaja tema o tem, je pa tak, da on si pusti prostor spredaj zato, ker more pri speljevanju premaknat 40 ton pa tut ustavit jih more. Je nekak lažje se peljat konstantno brez bremzanja. Osebni avti pa se rinejo dobesedno v table po levem pasu in potem zašteka vse skupaj in se vse ustavi.
LP Rok

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Pe jun 05, 2009 6:30 pm

Joj bogi revež je policijo klical ker ni mogel tovornjaka prehitet. Zakaj se mi zdi da si eden tistih, ki v križišču trobiš če ne grejo čez rdečo najmanj 3je.
Pojdi vozit tovornjaka, med betonsko ogarjo in kolono avtomobilov, zožan pas je širok 2.8m- 3,2m tovornjak pa je tudi tam nekje in boš videl kako težko je peljati 40 po enem pasu.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe jun 05, 2009 6:38 pm

Drocky je napisal/-a:že obstaja tema o tem, je pa tak, da on si pusti prostor spredaj zato, ker more pri speljevanju premaknat 40 ton pa tut ustavit jih more. Je nekak lažje se peljat konstantno brez bremzanja. Osebni avti pa se rinejo dobesedno v table po levem pasu in potem zašteka vse skupaj in se vse ustavi.

Točno tako. Prav na falus mi gre, ko folk rine naravnost do same zožitve, kjer seveda potem obtičijo in se nato rinejo v kolono, s čimer seveda še dodatno znižujejo hitrost premikanja. A ti bo tako prizadelo ego, če vidiš da je zožitev in daš počasi žmigovec in se vključiš v kolono ne pa da rineš naravnost do zaprtja pasu? S takšnimi potezami nam ostalim odvzemate pravico do vožnje, ker se celotna kolona ustavlja, da se vas spušča. :evil:

In tudi razumem tovornjakarje, ki si puščajo pred seboj prostor, ter se počasneje premikajo od ostalega dela kolone, ki gre malo hitreje potem pa se spet ustavi pa spet malo hiti pa se spet ustavi, ker te bodo tako ali tako ujeli do konca zožitve, le bolj konstantno bodo vozili :roll: Ampak seveda ker se folk rine v ta prostor, ki so si ga oni pustili, morajo seveda bremzati (ali pa koga malo spodbuditi k premikanju) in ker ima kakšno kilo ali dve več kot osebni avto, potrebuje precej več časa da se začne spet normalno premikati. Samo to takšnemu folku ni pomembno. Važno da so profitirali 1 tovornjak prednosti...
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Pe jun 05, 2009 6:40 pm

Vidim,da nekateri vidijo AC 1-krat letno pa še to ,ko gredo na morje no saj res,ponoči pa itak ni gužve. Valda ,da mu dam prav ,da je klical policijo,ampak njim je tak vseeno,če se jim mudi lučke pa na odstavni pas in so mimo.Ti tovornjakarji po 1 km ali več pred zožitvami vozijo vzporedno . Zadnjič me frajer še z motorjem ni hotel mimo spustit , no valda ,da sem mimo prišel b.p ,ampak halooo. Če naredi to 100 m prej še nekako razumem ne pa ,da delajo kolone. Res,kot v filmu!Po domače ,jeb... se njim !!!
Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe jun 05, 2009 6:51 pm

nisem te najbolje razumel. Glede zožitve na en pas na splošno ... veljati bi moralo pravilo, da se je potrebno razvrščati po sistemu zadrge. en levo, en desno... V praksi bi potem vsi enako čakali. Velikokrat se zato tovornjakarji postavijo čez dva pasa, ker imajo poln kufer, da čakajo 100 let, ker se 300 metrov naprej iz prehitevalnega pasu vključujejo na zožan pas vedno nova in nova vozila.

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Pe jun 05, 2009 6:58 pm

Pa kaj je z vami, tukaj velja tako imenovanu izmenično vkljucevanje vozilv t.i zadrge, torej ce se en pripelje do konca ga je potrebno spustiti naprej!

Ne pa eni ko sploh ne spustijo in pa pametni tovornjakarji ko se vozijo po sredini.

To me pa tak razkuri da pol eni mislijo glej ga kak se rine, v resnici pa me mora spustit, butl!!

p.s. tudi ce ni znaka za izmenicno vkljucevanje vam bi lahko zdrava pamet delovala da je taksno vkljucevanje najhitreje in bi se ga morali drzat!
Zadnjič spremenil Matjaz46, dne Pe jun 05, 2009 7:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe jun 05, 2009 7:00 pm

to sem pa tudi sam opazil, da tovornjakarji zapirajo pasove pri zozanju ceste. In morm rect da zadnjic ko sem to vidu oziroma dozivel, me je melo da bi stopil iz avta do tovornjakarja in mu stisnil roko. Zakaj? Ker je na cesti prevec idiotov podobnih ala varijanta soso in jim_beam ker jim je pod cast se vkljucit v pas kksn kilometer pred zozitvijo ceste, rajsi prehitijo celotno kolono do dejanske zozitve ceste in tam rinejo notr. Takih jest sploh ne spuscam. Ce vidim, da kdo tisci v pas ker je naletel na zozano cesto in ne more naprej, zapeljem pred mano vozecim vozilom kaksn meter za ritjo, da oni i**** nima sans izsiljevat, da bi se vkljucil. Zato pa svaka cast tovornjakarjem da zaprejo pas. To sem zadnjic dozivel iz maribora proti celju, ko je tovornjakar zaprl pas in se dejansko opazi razlika ko noben ne izsiljuje vkljucitev v nasprotni pas. Kolona je tekoce tekla naprej, brez ustavljanja. To je to. Moje mnenje.
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe jun 05, 2009 7:06 pm

ce lahko vsi normalni vozniki pocakajo lepo v koloni...res ne vem kaj pridobis ce se rines zadnji moment not, kvecemu kako riso po avtu.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jun 05, 2009 7:12 pm

tut sam sem mislil, da velja pravilo zadrge, ampak žal ne velja. Velja samo tam, kjer je tabla. prav tako maš tablo za prepovedano prehitevanje pa se tisti na levem pasu je ne držijo(mo) skoraj nikoli.
Sej se bomo počasi naučili. Tut js sem rabil kako leto, da sem skapiral zakaj se gre pri teh zožitvah na naših avtocestah.
pa na avtocesti sem vsak dan in tudi zožanje mam že kr lep čas na tem odseku. :roll:
LP Rok

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Pe jun 05, 2009 7:14 pm

Pa še jaz bom dva napisal

Zadnjič se peljem proti Primorski AC. Moja potovalna hitrost je bila 130km/h in čez čas se približam ena kup tovornim vozilom. Od šleprjev do tistih malih kamjončkov. Dva šleparja sta prehitevala 6 ostalih tovornjakarjev in to je trajalo vsaj par kilometrov seveda jaz sem bil tisti čas na prehitevalnem še za ene par avtov in se nikakor nisem mogu vključit na voznega in iz voznega na izvoz. Potem mi je samo preostalo, da sem šel še naprej na drugi izvoz.

TEGA TOVORNJAKARJE BI MORALI VSE SKENSLAT IZ AC.

In še ena zanimivost kako lahko prehitiš na voznem pasu ene 20-30 avtov.
Ljudje so pravi idioti vsi se vozijo po prehitevalnem in to 90-100km/h.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe jun 05, 2009 7:14 pm

Matjaz46 je napisal/-a:Pa kaj je z vami, tukaj velja tako imenovanu izmenično vkljucevanje vozilv t.i zadrge, torej ce se en pripelje do konca ga je potrebno spustiti naprej!

Ne pa eni ko sploh ne spustijo in pa pametni tovornjakarji ko se vozijo po sredini.

To me pa tak razkuri da pol eni mislijo glej ga kak se rine, v resnici pa me mora spustit, butl!!

p.s. tudi ce ni znaka za izmenicno vkljucevanje vam bi lahko zdrava pamet delovala da je taksno vkljucevanje najhitreje in bi se ga morali drzat!

ce je tko kot ti pravis potem bi morali vozniki ki so dejansko ze na pasi kjer ni ovire se lepo ustavit, ugasnit motor in spuscat idiote ki se rinejo notr v pas. sori ampak tuki se praksa pa teorija skregata. ne recem kak kilometer pred oviro, da se folk zacne vkljucevat v pas.. to zastopm in podpiram. Ampak ne pa da jih prpizdi (k je omejitev tud ponavad 60-80 na tistem delu. oni prnorijo 130) do same table za zozanje ceste in dobesedno izsiljo svojo jajco v pas.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe jun 05, 2009 7:14 pm

bam88 je napisal/-a:Takih jest sploh ne spuscam. Ce vidim, da kdo tisci v pas ker je naletel na zozano cesto in ne more naprej, zapeljem pred mano vozecim vozilom kaksn meter za ritjo, da oni i**** nima sans izsiljevat, da bi se vkljucil. .

Že, že, samo kaki butli te izsilijo pa če mu daš samo 1 cm placa. j**e se njemu in kar zapelje z nosom ... drugega kot da ga spustiš ne moreš, če nočeš imeti pleha zvitega. Zdaj se pa žali. Skratka kultura nekaterih je res na nivoju. In če so takšni za volanom, so ziher tudi v življenju obnašajo enako.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe jun 05, 2009 7:18 pm

eljuero je napisal/-a:
bam88 je napisal/-a:Takih jest sploh ne spuscam. Ce vidim, da kdo tisci v pas ker je naletel na zozano cesto in ne more naprej, zapeljem pred mano vozecim vozilom kaksn meter za ritjo, da oni i**** nima sans izsiljevat, da bi se vkljucil. .

Že, že, samo kaki butli te izsilijo pa če mu daš samo 1 cm placa. j**e se njemu in kar zapelje z nosom ... drugega kot da ga spustiš ne moreš, če nočeš imeti pleha zvitega. Zdaj se pa žali. Skratka kultura nekaterih je res na nivoju. In če so takšni za volanom, so ziher tudi v življenju obnašajo enako.

to mas pa res ja.

@abcabc: tuki te pa podpiram. Prehitevanje tovornjakarjev je pa res neprimerno. Samo po drugi strani pa tud njih zastopim, da ko naleti na pocasnejsega od sebe se zave da bo mogu vso svojo tonazo k jo voz tud ustavit. In ubistvu ko tovornjak zapelje pred mano da bo prehiteval se sploh ne jezim. Lepo vozim za njem in pocakam da prehiti in grem naprej. Tudi ce bi se folk polovico manj jezil na cesti bi blo velik lazje za vse.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe jun 05, 2009 7:21 pm

Matjaz46 je napisal/-a:Pa kaj je z vami, tukaj velja tako imenovanu izmenično vkljucevanje vozilv t.i zadrge, torej ce se en pripelje do konca ga je potrebno spustiti naprej!

potem pa lahko vsi čakamo na voznem, ker se bodo tisti ki peljejo po prehitevalnem prej pripeljali do konca- en bučni aplavz zate :roll:

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe jun 05, 2009 7:22 pm

Sploh ni problem izmenično vključevanje samo po sebi, ampak to, da uvideven voznik ne bo teral do znaka mimo km kolone in potem noter švrknil in si potem še mislil kaki tip je. Ne rečem da to storiš, če ne veš situacije. Samo zanalašč ... Se je že tudi meni zgodilo, samo takrat nisem rinil do table, ampak sem se vkljućil že prej, ko je bila priložnost. Pa še te sem imel slabo vest. Ja, in sem čakal ...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Pe jun 05, 2009 7:23 pm

No pa tam je narisan en avto in je prečrtan :)

http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=38&L2_ID=816
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
3furious
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a 3furious Pe jun 05, 2009 7:34 pm

Nedolgo nazaj sem bral članek o mravljah, kjer so preučevali njihove navade pri "potovanju" po vejah. V osmih letih niso odkrili primera, ko bi se "promet" ustavil. Če ni "prostega pasu", hitrejše mravlje vedno upočasnijo za počasnejšimi (ki nosijo hrano), nikoli ne prehitevajo.
Za razliko od mravelj smo ljudje egoisti, tako da vsak gleda samo na to, kako bo najhitreje prišel do cilja.
Še link do članka
Mazda 3 G165

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jun 05, 2009 8:16 pm

Ker je na cesti prevec idiotov podobnih ala varijanta soso in jim_beam ker jim je pod cast se vkljucit v pas kksn kilometer pred zozitvijo ceste,
Zakaj pa 'kakšnen kilometer' prej? Po levem pasu je, kolikor vem, dovoljeno voziti dokler ni znaka, da moraš na desnega (ko je znak za prepovedano prehitevanje npr). Pa še takrat v praksi ne moreš vedno kar takoj na desnega, ker se najde polno 'pravičnežev' kot v tej niti, ki te ne spustijo noter (češ, 'pa bi že 3 km prej šel na desni pas'). In pač moraš biti naprej in gledat priložnost, da te kdo not spusti (ker je normalen ali pa le, ker malo mečka).
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe jun 05, 2009 8:59 pm

Ja so težave, zato pa bi moral biti sistem razvrščanja v zadrgo. Prehitevalni pas bi s tem izgubil zadnjih nekaj km funkcijo. Tisti, ki temu ne bi sledil bi pač vozil po desnem in čakal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov