Debate, ki niso vezane na ostala področja...

saxo
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Vozniška kultura

Napisal/-a saxo So jul 11, 2009 9:04 pm

Slika

Če slučajno prehitite gospodično s temle Golfom, vas bo takoj nazaj (razen mogoče, če imate BMW, Mercedes ali kak avto podobnega razreda, sam imam le Clia) in seveda, ko vas bo prehitela in zapeljala pred vas, bo dvignila roko in vam pokazala sredinec. Nikakor nočem verjeti, da je želela s prstom prevrtati streho.
Tako, da od nje ne pričakujte kake vljudnosti pa če jo tudi le prehitite, kar je nekaj čisto običajnega.
Moja verjetna napaka, ki jo je kronala s sredincem:
- pri izvozu Lipce, smer proti Ljubljani, sem v ovinku pred prihodom na AC, peljal čisto po notranjem (desnem) delu ceste in groza, nič zaviral, zato sem se ji malce približal k zadnjemu delu avta (še vedno za dobro dolžino avta), na uvozu na AC, pa ker sta bila oba vozna pasova prosta, takoj prehitel. Seveda je bila posledica takoj vrniti prehitevanje in kretenska gesta s katero je mislila, da me bo razburila. Ampak ne nasedam na take provokacije, zato sem jo le ponovno prehitel, nato pa sem moral skoraj peš, da sem jo lahko slikal. Z dvignjenim prstom je nisem mogel, ker kaj takega od gospodične sploh nisem pričakoval, ker je nisem pri vožnji kakorkoli oviral ali ogrožal. Verjetno jo je sopotnik po izkazu da bi rada imela v strehi luknjo malce umiril, kajti nato je peljala čisto spodobno, kot vsak običajen voznik.
Pa sploh ne bi pisal tega, ampak taki vozniki/ce, ki ne morejo prevoziti ovinka brez zaviranja in zapeljejo z dovoljeno hitrostjo skoraj čez sredinsko črto na nasprotni vozni pas, potem pa morajo na ravnem pokazati, da znajo hitro voziti, poleg pa še taka kretenska gesta, se mi smilijo v dno duše, saj dokazujejo, da jih nekaj muči, to pa ni za na cesto.
MJ

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So jul 11, 2009 9:10 pm

pohvalno. odlična tema.

samo pazit da ne bo kako slikanje usodno ( nevarno za tistega ko slika) ...

to meni pride večkrat na misel. vidim ogromno svinjarije, ampak največ na slovenskih cestah :roll:

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc So jul 11, 2009 9:31 pm

Kulture je kakršna je.
V takih situacijah je treba čimprej pozabit nastali dogodek.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec So jul 11, 2009 9:40 pm

Žalostno, toda resnično. Dejal bi prej, da neverjetno, kaj se dogaja na Slo cestah, kaj se dogaja pa raje ne govorim. Nekaj podobnega se je mojem znancu dogodilo, ampak še huje. Prehiti enake znamke avta, kot ga ima sam. Drugi voznik, je po pripovedi vozil cca 35-40 in ga prehiti, nakar na križišču počaka (rdeča luč), nekdo potrka po šipi, kolega odpre in že padejo dve po betici, češ, boš drugič vedel mene prehitevati. Takšnih in podobnih zgodb, pa prsti je vsakodnevni pojav, najbolj pa me moti to, da čedalje manj šoferjev daje smerokaze, da ne upajo prehiteti policaje, ko vozijo 40 ali manj in veliko njih vozi za plavci.Veliko takih in menim, da bo čedalje več takšnih dogajan na cesti, pa je morda odraz kolture in pa nezadovoljstva z okolico in samim trenutnim stanjem pri nas in v svetu.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii So jul 11, 2009 9:41 pm

abcabc je napisal/-a:Kulture je kakršna je.
V takih situacijah je treba čimprej pozabit nastali dogodek.

Najbol ustavt tako češplo pa ene dve vzgojne okol ušes....

:lol: :lol:
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec So jul 11, 2009 9:58 pm

ja, morda bi pomagala vzgojna, ni pa dobro, ker te že za grdi pogled marikdo toži, kaj šele za vzgojni ukrep.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So jul 11, 2009 10:38 pm

samo mesarec je napisal/-a:ja, morda bi pomagala vzgojna, ni pa dobro, ker te že za grdi pogled marikdo toži, kaj šele za vzgojni ukrep.

ja pa ji daš tko da pol neve gdo ji je dal :) :P

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So jul 11, 2009 10:45 pm

Mogoče pa gospodična osvaja tipe?
A je lepa?
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec So jul 11, 2009 10:46 pm

samo mesarec je napisal/-a:Drugi voznik, je po pripovedi vozil cca 35-40 in ga prehiti, nakar na križišču počaka (rdeča luč), nekdo potrka po šipi, kolega odpre in že padejo dve po betici, češ, boš drugič vedel mene prehitevati.

Ja valda? Ja to pa je material za tožbo in prijavo na policijo.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec So jul 11, 2009 10:46 pm

ja sej ne ve kdo jo prevzgaja, izvedela pa bi po registerski in tu jeproblem, drugače bi bilo kar dost teh za prevzgojo in izobraževanje na domači način.

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Ne jul 12, 2009 12:39 am

Bravo fantje, vi ste geniji! Najprej spremenimo cesto v ring, da bomo drug drugega "prevzgajali" ob vsaki neumnosti.. Potem bomo pa imeli 2 vrsti voznikov: tisti, ki se sploh ne bo ustavil, niti ob rdeči luči in drugi, ki bodo imeli kalašnika na sovoznikovem sedežu..

Lp

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne jul 12, 2009 1:49 am

ko boš delal po 40t na leto,ti bo to vsakdanje ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Ne jul 12, 2009 4:54 am

Znanc je par let nazaj napacnemu pokazu sredinc. Na semaforju je iz avta izstopil buco ala varnostniki pred diskaci in ker znanc ni hotu odpret sipe mu je razsu sipo in mu dal par samarjev.
Drug znanc je vidu da je voznik iz avta pred njim vrgu neke smeti in je na semaforju zatezu vozniku zakaj smeti. Voznik je vn potegnu pistolo in reku neki v stilu - a bos se pameten.
Pac smo na balkanu

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jul 12, 2009 5:03 am

nevem zakaj se sikirate zato, če nekateri nimajo pravilno naštimanih parametrov, kar se tiče kulture? je pač tako, da so bili taki osebki v otroštvu deležni manj ljubezni kot njihovi sovrstniki in zato svoj bes/jezo izkazujejo na cesti... :cry

skratka ko kaj takega vidiš se enostavno nasmejiš, kaj drugega ti tudi ne preostane

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jul 12, 2009 6:24 am

kratka ko kaj takega vidiš se enostavno nasmejiš, kaj drugega ti tudi ne preostane

Problem je samo, da tudi to ne podžge "nasprotnika". ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jul 12, 2009 9:26 am

simply je napisal/-a:
kratka ko kaj takega vidiš se enostavno nasmejiš, kaj drugega ti tudi ne preostane

Problem je samo, da tudi to ne podžge "nasprotnika". ;)

imejte vi glavo na pravem mestu in glejte promet pred sabo, ker tistega pred vami ne zanima kaj se dogaja z vami od zadaj in kaj hitro se mu lahko v rito zaletiš in pokasiraš popravilo ter €€€ ( seveda sebi v škodo)

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Ne jul 12, 2009 9:43 am

oni pa kr pištolo vn :lol: :lol: :lol:
sigurno je bila airsoftka :P
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne jul 12, 2009 9:44 am

žal obstajajo osebki ki na cesti z omejitvijo 90, peljejo komaj 70, čeprav imajo solidne avte. se mi skoraj vsak dan dogaja na cesti od litije do trbovelj, da modeli "cijazijo" po cesti, ko pa ga greš prehitet te pa ne spusti naprej in se pelje vzporedno s tabo. včas me ima da bi takemu zapeljal pred avto in ga na njegov način peljal naprej. je pa tko, da tega ne opazim pri mulariji ki komaj naredi vozniško, ampak pri osebah srednjih let. ne vem kaj mislijo s takim početjem. :roll:
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jul 12, 2009 10:42 am

obcasnigledalec je napisal/-a:
samo mesarec je napisal/-a:Drugi voznik, je po pripovedi vozil cca 35-40 in ga prehiti, nakar na križišču počaka (rdeča luč), nekdo potrka po šipi, kolega odpre in že padejo dve po betici, češ, boš drugič vedel mene prehitevati.

Ja valda? Ja to pa je material za tožbo in prijavo na policijo.

x2
Da ti prijatelj ni zamolčal kakšno "majhno" podrobnost.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne jul 12, 2009 10:42 am

Mgajvr je napisal/-a:žal obstajajo osebki ki na cesti z omejitvijo 90, peljejo komaj 70, čeprav imajo solidne avte. se mi skoraj vsak dan dogaja na cesti od litije do trbovelj, da modeli "cijazijo" po cesti, ko pa ga greš prehitet te pa ne spusti naprej in se pelje vzporedno s tabo. včas me ima da bi takemu zapeljal pred avto in ga na njegov način peljal naprej. je pa tko, da tega ne opazim pri mulariji ki komaj naredi vozniško, ampak pri osebah srednjih let. ne vem kaj mislijo s takim početjem. :roll:

Opazam to dostikrat,...
Ko ga gres prehitevat, stisne po gasu =)

Pac, pacienti,...
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov