nebivedu je napisal/-a:Midva vse kupujeva na gotovino. Že v navadnih štacunah (gradbeni material ali kaj podobnega), če ne dajo popusta, greva ven in h konkurenci. Zahtevava vedno vsaj 10 ali 15%, če se da pa še več.
Za fasado, ki sva jo sedaj obnavljala, sva dobila 45% popusta na ves material pri zelo znani slovenski trgovini. Pač sva jim lepo povedala, da tok sva pripravlejna dat in če ne dajo po tej in tej ceni, pa greva drugam.
Fiat007 je napisal/-a:In ko k meni pride človek, ki že v štartu meni pogojuje, koliko bo plačal za kakšno stvar, je zgodba zelo kmalu zaključena. Vsak človek je pomemben, ampak samo do te meje, kamor se spodobi. Izsiljevanje v smislu "ali date za toliko, ali gremo pa drugam" je popolnoma primitovno in nemoralno. Se kdo kdaj vpraša, kako se počuti vaš sogovornik?
Lp
sonic je napisal/-a:Fiat007 je napisal/-a:In ko k meni pride človek, ki že v štartu meni pogojuje, koliko bo plačal za kakšno stvar, je zgodba zelo kmalu zaključena. Vsak človek je pomemben, ampak samo do te meje, kamor se spodobi. Izsiljevanje v smislu "ali date za toliko, ali gremo pa drugam" je popolnoma primitovno in nemoralno. Se kdo kdaj vpraša, kako se počuti vaš sogovornik?
Lp
Ja in v čem je problem? Če nisi za posel, pač rečeš ne.
Mene tudi ne zanima počutje sogovornika, temveč da za svoj denar dobim čimveč.
In pametno je kuovati tam, kjer ti to omogočijo. Še enkrat, če ti je kot prodajalcu cena prenizka, vedno lahko enostavno rečeš ne.
Fiat007 je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Midva vse kupujeva na gotovino. Že v navadnih štacunah (gradbeni material ali kaj podobnega), če ne dajo popusta, greva ven in h konkurenci. Zahtevava vedno vsaj 10 ali 15%, če se da pa še več.
Za fasado, ki sva jo sedaj obnavljala, sva dobila 45% popusta na ves material pri zelo znani slovenski trgovini. Pač sva jim lepo povedala, da tok sva pripravlejna dat in če ne dajo po tej in tej ceni, pa greva drugam.
nebivedu o tebi sem vedno imel pozitivno mnenje in večinoma se tudi strinjam z večino stvari, ki jih pišeš. Ampak s tem postom pa si totalno brcnil v temo!
Sam sem kar nekaj let delal v prodaji. In za vse ljudi, ki mislijo da z gotovino kupijo prodajalca, trgovino in še lastnike se zelo, ampak res ZELO motijo.
Zavedajte se, da je danes gotovina/kredit/leasing ali karkoli kar ti odobri banka, popolnoma enaka zgodba kot gotovina. Včasih bi še lahko rekel, da je gotovina slabša, saj se moraš pri velikih zneskih še koncentrirati in šteti denar. Pri kreditih pa pride denar direktno na račun.
In ko k meni pride človek, ki že v štartu meni pogojuje, koliko bo plačal za kakšno stvar, je zgodba zelo kmalu zaključena. Vsak človek je pomemben, ampak samo do te meje, kamor se spodobi. Izsiljevanje v smislu "ali date za toliko, ali gremo pa drugam" je popolnoma primitovno in nemoralno. Se kdo kdaj vpraša, kako se počuti vaš sogovornik? Se zavedate, da je tudi njegova plača variabilno sestavljena tudi iz RVCja, ki ga prodajalec ustvari? Ali veste, kako se danes večina prodajalcev trudi narediti posel. Vsi, od prvega do zadnjega vemo kaj je konkurenca. Nekateri se tega zavedamo, drugi se ne. Ampak vseeno. Tudi prodajalec je pod kožo krvav in si zasluži neko spoštovanje. In prepričan sem, da lepa beseda vedno lepo mesto najde. In verjemi, da boš v svojem življenju na področju trgovanja dosegel veliko več s svojo konkretnostjo in lepo besedo.
Kar pa se tiče teme - nikjer ne obstaja lestvica popustov, ki si jih lahko izboriš. Vse je odvisno od tvojega pogajanja in predvsem, kolikšen je tisti znesek, ki prodajalcu še omogoča nek maneverski prostor.
Danes, ko je konkurecna prehuda, se marsikateri avto vzame v račun za resnično visoko ceno. To pomeni, da prodajalec nima veliko prostora za spuščanje cene. Lahko pa je avto kupil res dobro, tam pa je možnost pogajanja višja.
Vedno več tem na a.com opažam, kjer so razna vprašanja "koliko je vreden", "koliko popusta lahko dobim", "kje imajo največje popuste",... Se strinjam vsak kupuje tam, kjer je najceneje pa vendar se včasih vprašam ljudje božje, ali vi KUPUJETE VOZILO ALI POOPUSTE???
Lp
_Pancho_ je napisal/-a:Noben od trgovcev pa ne pove kakšne so resnične marže. V Slovenijastanu kupci odplačujejo posojila večjih trgovcev.
tristan01 je napisal/-a:Iskreno povedano se velikokrat sprašujem kako nekateri trgovci trenutno plačujejo vse te nujne stroške.
LP Tristan01
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov