marjan novak je napisal/-a:Pri tdi-ju je turbina na zadnji strani motorja in ni ga vetra, ki bi jo ohladil - ohlaja jo samo olje; torej dobro olje in filtri in ipoštevanje zakonov termodinamike.
marjan novak je napisal/-a:Pri tdi-ju je turbina na zadnji strani motorja in ni ga vetra, ki bi jo ohladil - ohlaja jo samo olje; torej dobro olje in filtri in ipoštevanje zakonov termodinamike.
Moja turbina jih ima nekaj čez 290.000 in je še prva, je pa res, da je naštelana na JTD-ja.
ampak ima hladilnik za olje, ki pa se bolje hladi med vožnjo.marjan novak je napisal/-a:Pri tdi-ju je turbina na zadnji strani motorja in ni ga vetra, ki bi jo ohladil - ohlaja jo samo olje; torej dobro olje in filtri in ipoštevanje zakonov termodinamike.
Moja turbina jih ima nekaj čez 290.000 in je še prva, je pa res, da je naštelana na JTD-ja.
error7891 je napisal/-a:Uf, hvala za nasvete.![]()
Drugače imam passata 2.0 tdi nov tip. Zanima me še, ali je bolje avto hitro spravit v višje prestave ali lepo počasi? (se pravi da prestavljam v nizkih obratih) Nad koliko km/h se uporablja 5 prestava po regionalni cesti?
Nikoli ne vem ali je bolje če peljem npr. 50-60 km/h in ga imam v četrti pri tem so pa obrati nizki, ali bi bilo bolje peljati v tretji z malo višjimi obrati?
Ali je res, da mašina bolj trpi če pelješ v breg v visoki prestavi čeprav avto še zmeraj vleče ko norc?![]()
tnx še enkrat
ggg je napisal/-a:kaj pa voznja v breg?
sam zivim na takem kraju, da me zjutraj caka cca. 200m visinskega vzpona (10% klanec) in to dobesedno 300m od parkirisca. naj pozimi dlje ogrevam avto na mestu ali kako?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov