Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Renault Clio RS vs. Ford Focus RS

Napisal/-a Matey_ So avg 22, 2009 1:49 pm

No glede na to, da se je moj ''post'' o Fiesti RS razvil v temo Focus vs. Clio tu odpiram temo, ki je temu celo namenjena ... Tu si dajte duška vsi privrženci obeh RS -ov :P
Spodaj prilagam še link, ki je po večini kriv za to debato ...
http://www.youtube.com/watch?v=Ae4RqTW5UDU

Aja pa še to ... ne zamerit, če taka tema že obstaja, saj se mi enostavno ni dalo pregledovat celotnega foruma :oops:

No pa še osnovni podatki o teh 2 avtih:

Focus RS
Motor: pet valjni, 2500 ccm; turbo
Moč: 305 KM
Navor: 440 Nm
Masa: 1.468 kg
Max. hitrost: okoli 260 km/h
Pospešek 0-100: 5,9 sec

Clio RS
Motor: štiri valjni, 2000 ccm; atmosferski
Moč: okoli 200 KM
Navor: 215 Nm
Masa: 1.240 kg
Max. hitrost: 225 km/h
Pospešek 0-100: 6,9 sec

P.S. Moj osebni glas gre Focus-u :P :!: 8)

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone So avg 22, 2009 2:41 pm

V čem sta si avtomobila tako podobna da ju je treba primerjat? Oznaki RS ali še po čemu drugemu? :lol:

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So avg 22, 2009 2:52 pm

po ovinkih ga clio ujame(sodeč po teh dveh soferjih),čeprau ma focus več moči in usega :) ..js bi kr oba meu :P ..ni vazn ker sam da je RS :P :lol:

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson So avg 22, 2009 2:56 pm

Oba avtomobila sta v različnih rangih. Sramotno ju je primerjat.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ So avg 22, 2009 3:03 pm

No osebno se tudi jaz čisto strinjam, da sta ta 2 avta tako različna, da ju ni moč primerjat!!!!! Ampak očitno so eni prepričani, da je Clio RS očitno enako dober avto za 12.000€ manj ... mislim haloooo ....
No če pa vas zanima od kje ta primerjava pa si preberte to:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=71285&highlight=

Misl OK sej morde je Clio enako hiter skozi ovinke ... sam n morjo pa govort, da je enako dober kot RS ... Aja eni pa so šli tako dalč, da so Focusa primerjali celo z novim Nissan GT-R ... :)

P.S. Pa ne mislt, da hočem koga užalt ... ampak enostavno to so avto na tako različnih nivojih, da ni primerjave med njimi ... ker pa očitno nekateri mislijo, da je sem pa odprl to temo, da si lahko dajo duška :P

LP

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon So avg 22, 2009 3:07 pm

Heheeheh.... ne vem od kje ideja da sta neprimerljiva, če ga pa Clio lovi s pol manj konji... ne ga srat... ne bi niti pogledal focusa če bi kupoval take avte

Wasted money I say!

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 So avg 22, 2009 3:11 pm

Focus RS brez premisleka. Clio nima tle kaj iskat pa tudi če se bolje pelje čez ovinke.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon So avg 22, 2009 3:14 pm

nalcoq4 je napisal/-a:Focus RS brez premisleka. Clio nima tle kaj iskat pa tudi če se bolje pelje čez ovinke.

A lahko argumentiraš zakaj nima kaj iskat?

Ker meni zgleda da se pelje veliko bolje, kljub 100KM manj!!!!!

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN So avg 22, 2009 3:15 pm

Moj glas gre Cliotu, ker za ta denar dobiš največ dirkalnega užitka ob še neki normalni ceni in uporabnosti.
Za moj okus je 300KM pri Focusu RS preveč moči za samo prednji pogon.

Čeprav se pa ne bi branil nobenega :D Samo da moram izbirati bi pa vzel Clia. ;)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ So avg 22, 2009 3:51 pm

No pač moje osebno mnenje zakaj bi vzel Focusa.
Je večji, prostornejši, bolj uporaben, sama zasnova motorja mi je bolj všeč, motor, je veliko bolj prožen tako, da ob prehitevanjih ni potrebno šaltat na visoke obrate, da dobiš moč in navor ... izdelava se mi zdi boljša ... pa še oblikovno mi je lepši (ampak to je pač osebna zadeva) ... nekaj pa dodajo tudi osebne ozkušnje (sedaj imam Focusa 1.6 100KM in sem IZREDNO zadovoljen).
Ima pa seveda nekaj minusov ... nakupna cena ... zavarovanje ... poraba, ki se po mojem vrto okoli 13 - 14 litrov ''normalne'' vožnje, pa čeprav tovarna navaja 9,5 l/100km ... in nenazadnje pnevmatike, ki kljub nakupu preko interneta stanejo min. 600€ za set (letne pnevmatike 235/35/19).

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So avg 22, 2009 3:54 pm

In kdo se je spomu ta dva avta primerjat? K da bi primerju focusa RS pa GT3 RS, k sta pač oba RS... Kretenizem.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So avg 22, 2009 3:57 pm

kje dobis set pnevmatik za 600 eur,za tak avto?
lepo te prosim daj malo premisli preden napises.na tak avto pa jaus tlacu cunga luga gum!!!
drgac pa bi raj mel focusa.ma 1 sekundo bols do 100.velik vec navora,turbo pa velik bol agresivno zgleda kot clio.
moj glas gre focusu...
Ni vse res kar napišem

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon So avg 22, 2009 3:58 pm

Meni se zdi primerjava, vsaj kar se hitrosti tiče, za kar tudi kupiš tak avto, povsem na mestu.

Je pa res da je to Meganov RS razred...

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ So avg 22, 2009 4:17 pm

abbe je napisal/-a:kje dobis set pnevmatik za 600 eur,za tak avto?
lepo te prosim daj malo premisli preden napises.na tak avto pa jaus tlacu cunga luga gum!!!
drgac pa bi raj mel focusa.ma 1 sekundo bols do 100.velik vec navora,turbo pa velik bol agresivno zgleda kot clio.
moj glas gre focusu...

No naj ti pomagam ... prvo kot prvo nisem reku, da za ta denar dobiš nevem kake super športne, semi dirkalne gume ... to ne ... reku sem, da stane set takih gum minimalno 600 € oz. no 628€ če smo natančni, pa še to velja samo za nakup gum preko interneta ... Za ta denar dobiš gume Fulda Carat Exelero
(http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=15320461.144.21069&typ=R-118766&ranzahl=4&Breite=235&Quer=35&Felge=19&Speed=W&weiter=0&kategorie=6&Ang_pro_Seite=15&Transport=P&dsco=144&sowigan=So). Osebno s temi gumami nimam izkušenj, vem pa da jih ima moj frend in nikakoor ne vozi počasi, pa pravi, da je z njimi zelo zadovoljen ... obraba pa je seveda gromozanska :P ampak to sploh nima pomena.

Drugač pa hvala za izkazano podporo Focusu :P:P:P:P:P

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK So avg 22, 2009 4:20 pm

Clio nima samo najboljsega podvozja v svojem razredu, ampak tud en razred visje.. podvozje na Cliu je vredno vec, kot celi avto!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban So avg 22, 2009 4:26 pm

Golf GTI :EE

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So avg 22, 2009 4:38 pm

Za tale filmček si lahko samo en velik trot, če vrjameš v to. Ne bi rekel, da bi bila primerjava med micko ali subarujem proti fokusu, ne pa en vsran clio ki nima osnovnih pogojev ne tehnike, to se točno vidi da narod ni resen in jim vse pomeni gdo da več denarja, jaz lahko tudi formulo 1 prehitim, če bi me spustila. Ford je naredil coswortha, kaj je pa naredil reno? potlej ga pa bodo ena j***a za 20keur prehitela, daj nehaje bit trapasti in vse verjet, potem tudi vrjamete, da je clio skoraj prehitel Nisana GT-R :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll:

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury So avg 22, 2009 4:45 pm

V Focusu RS sem se že peljal. Avto gre kot hudič, vendar bi verjetno bilo bolje če bi dal 4x4 pogon. Ampak vseeno te avto ko daš gas nabije na zdice in imaš 100 noter kot bi mignil, enkrat prešoltaš in je 100. Za prehtevata pa sploh ni treba dat v nižjo samo gas stisneš in šibaš.

Najbolj mi je všeč da je tak kot navaden focus, da je noter enako prostora in da je avto lahko namenjen tudi vsakdanji vožnji.Vendar bi za kaj takega rabil tempomat. :lol:

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ So avg 22, 2009 4:52 pm

V Focusu RS sem se že peljal. Avto gre kot hudič, vendar bi verjetno bilo bolje če bi dal 4x4 pogon. Ampak vseeno te avto ko daš gas nabije na zdice in imaš 100 noter kot bi mignil, enkrat prešoltaš in je 100. Za prehtevata pa sploh ni treba dat v nižjo samo gas stisneš in šibaš.

Najbolj mi je všeč da je tak kot navaden focus, da je noter enako prostora in da je avto lahko namenjen tudi vsakdanji vožnji.Vendar bi za kaj takega rabil tempomat.

Joj ma sm ti fouš ... jst bi tu ... jst bi tud ... :P :P :D :P :!: :!:

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare So avg 22, 2009 5:04 pm

No ne vem če je clio ravno usran avto kot navajate nekateri.Lepo se vidi ,da mu focus po ravninah beži vendar pa v ovinkih izgubi svojo prednost.Seveda Renaulta ne bo pohvalil nihče razn njegovih prevržencev vendar ima v razredu clia in megana sigurno najbolša športna izdelka.Kakor hočete vendar ima clio in prav tako megan odlično podvozje katero na vijugasti cesti nadomesti marsikaterega konja. ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov