Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Johny20
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

poliranje - bel avto

Napisal/-a Johny20 Sr okt 08, 2003 6:54 pm

Mene pa zanima ker sem nekje slisu da obstaja ena posebna polir pasta za bele avtomobile. Baje ful boljš odstran vse. A kdo mogoce ve kje bi se to dobil? A ma kdo izkušne s tem? Zanima me tud kako se lotet tega doma. Mam tud ene dve napravi(ena tko nekak čuden krož, druga gre pa za 1cm levo pa desno) ki mislem da bi bli primerni za poliranje.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Sr okt 08, 2003 6:56 pm

Uzem od sonaxa (z rdečim pokrovom)! Vse gre stran, tut na belmu avtu-prverjeno!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Sr okt 08, 2003 6:57 pm

Pa nc naprav k cudn krozjo ampak rokave zavihat pa drgnt. :)

Uporabniški avatar
tejo
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a tejo Sr okt 08, 2003 7:27 pm

sonax je ok, edini problem sem mel, k so se spucani deli preveč svetil :?

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM Sr okt 08, 2003 7:30 pm

tejo je napisal/-a:sonax je ok, edini problem sem mel, k so se spucani deli preveč svetil :?

kaj se ne spolira cel avto? :?:

Johny20
Nov uporabnik

Napisal/-a Johny20 Sr okt 08, 2003 7:32 pm

Bolj ko berem tole bolj se mi zdi da to le ni tako lahko narest. Vedno bolj se nagibam da bi dal jaz to enmu narest. Sam ne poznam nobenga dobrga ki bi mi to naredu??? Sem pa iz Lj.

LP

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Sr okt 08, 2003 7:56 pm

Saj ni problem . Čas pa mišice rabiš.dobro preberi navodila.Tudi sam prisegam na Sonax ( osebno mnenje ). Strojno poliranje pa je lahko problem, če preveč stisneš lahko odpoliraš barvo namesto spoliraš.

Crazy Fighter
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Crazy Fighter Sr okt 08, 2003 8:19 pm

jaz mam tud bel avto pa sem ga poliral s sonaxom.pa se full lepo svet sam pol sem bil jaz ves unicen pa roke so me bolele :noro

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Sr okt 08, 2003 10:54 pm

kdk je napisal/-a:Saj ni problem . Čas pa mišice rabiš.dobro preberi navodila.Tudi sam prisegam na Sonax ( osebno mnenje ). Strojno poliranje pa je lahko problem, če preveč stisneš lahko odpoliraš barvo namesto spoliraš.

Se strinjam kdk!
Ma ni je variante na svetu, da bi dal svojga 12 let starga belega starčka polirat nekomu k je plačan xxx SIT/uro. Lak je pri belih vagonih še toliko bolj občutljiv tako, da svoj avtek poliram vedno sam - 2x na leto (1 x pred zimo in 1 x pred poletjem).
Je pa res najboljša zadeva Sonax v okrogli kutiji z rdečim pokrovčkom, 1 paket vate, pripravljenost na nekajdnevni muskelfiber v mišicah in 2-3 ure časa... :P
Pa jebesh mašince - to počni s prosto roko, ker imaš tako najboljši filing za moč pritiska... :wink:
Slika

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Sr okt 08, 2003 11:09 pm

Za ne prekomerno poskovan lak je precej boljsa izbira strojno poliranje s enostavnejso "motorizacijo" Z roko ne dosezes enakomernega pritiska in po koncanem poliranju so vidne okrogle sledi. (najbrz ne velja za belo barvo). Sonax pasta se obnese precej dobro.
Za slabse ohranjene lake je priporocljiva boljsa oprema, torej, stroj z nastavljivimi hitrostmi, smirkov papir, ter vec vrst past (odvisno od poskodbe laka) ... Vecslojno poliranje prinese odlicne rezultate, sploh na obcutljivejsih barvah (magmarot, tornadorot ...)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov