Debate, ki niso vezane na ostala področja...

smuky
Novinec

Kdo ima tukaj prednost?

Napisal/-a smuky Sr avg 26, 2009 1:04 pm

Mene pa zanima,da kdo ima v tem primeru tukaj spodaj prednost,če greš rauno?Levi ali desni?

Slika

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr avg 26, 2009 1:07 pm

desni

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr avg 26, 2009 1:16 pm

to je pa enako kot pred miklavžom :) naj bi pa imel prednost desni.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr avg 26, 2009 1:18 pm

Tist k je hitrejši (joke). Mislm da desni.

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Sr avg 26, 2009 1:21 pm

desni

Uporabniški avatar
seicento 2
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a seicento 2 Sr avg 26, 2009 1:23 pm

desni

lahko pa reče policaj da je pravilo zadrge in ga moraš spustit kak gledaš

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr avg 26, 2009 1:26 pm

Načeloma desni, razen če ni s prometnimi znaki kakorkoli drugače urejeno (kar pa dvomim, ker nekako ne bi bilo logično, da se mora desni ustavljat).

V primeru zelo gostega prometa pa bi moralo veljati pravilo zadrge. Samo kaj, ko to pri nas večina folka ne obvlada oz. jim to njihov ego ne dopušča.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr avg 26, 2009 1:27 pm

desni ima prednost, vsaj meni je to logično. Na avtocestah, ki silijo do konca nato pa se vsiljuje na desni pas, v tem primeru ne dam jaz prednosti magari poknem pa tudi če dobim kazen :!:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr avg 26, 2009 1:38 pm

desni in izključno desni

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Sr avg 26, 2009 1:39 pm

Ob gostem prometu tukaj velja pravilo zadrge. Drugače pa ima tukaj desni prednost, ker ima levi na svoji desni avto. Desni, pa na svoji desni nima avta, ker ga itq ne mora imeti in zato je tukaj, tako da ima desni prednost.

Sicer pa kot je že eden napisal, kdor je hitrejši :D Kdo bo prej pospešil :D Smo že videli podobne showe, ko je poba z passatu 1.9 TDI 130 konjčkov šev proti Porscheju, ko tak sploh nebi pomislil, da bi se šev skušati kdo je močnejši. Itak ga je porsche pustil jesti prah. :D
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Sr avg 26, 2009 1:40 pm

dnovak24 je napisal/-a:desni ima prednost, vsaj meni je to logično. Na avtocestah, ki silijo do konca nato pa se vsiljuje na desni pas, v tem primeru ne dam jaz prednosti magari poknem pa tudi če dobim kazen :!:

Ti prav želim da "pokneš" ali pa dobiš kazen. Tukaj noben nima prednosti in je zadrga. Žal pa v praksi zaradi takih, kot je dnovak24 ta stvar ne deluje.

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Sr avg 26, 2009 1:43 pm

Tako je ja. Našel sem pravilo, ki prav piše v tem.

Če je na smernem vozišču iz prvega odstavka tega člena1 na enem od prometnih pasov onemogočen promet vozil zaradi ovire ali se pas konča, so vozniki, ki vozijo po sosednjem prometnem pasu dolžni omogočiti vključevanje na ta prometni pas tako, da vozijo s primerno hitrostjo in na takšni razdalji do vozila pred seboj, da se lahko izmenoma vključi v promet še po eno vozilo (sistem zadrge).

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr avg 26, 2009 1:45 pm

zajbel je napisal/-a:
dnovak24 je napisal/-a:desni ima prednost, vsaj meni je to logično. Na avtocestah, ki silijo do konca nato pa se vsiljuje na desni pas, v tem primeru ne dam jaz prednosti magari poknem pa tudi če dobim kazen :!:

Ti prav želim da "pokneš" ali pa dobiš kazen. Tukaj noben nima prednosti in je zadrga. Žal pa v praksi zaradi takih, kot je dnovak24 ta stvar ne deluje.

se strinjam z dnovak24-om v primeru,da se želi vključiti par 100m pred zožanjem...da pa vidm da se kdo iz desnega pasa vključi na levega da lahko prehiti 10 avtov in potem spet rine pa ni 1% da ga spustim...

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr avg 26, 2009 1:46 pm

zajbel je napisal/-a:

točno tak! ker pa 99% voznikov pravila ne pozna nastane piz...darija
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Sr avg 26, 2009 1:47 pm

Še pravilno delovanje na avtocestah. ob zožanju pasu.

Slika

Drugače pa tako in tako, nobeden nima takšnega potrpljenja, da bi nekoga spustil naprej. Jaz npr, da vidim, da imam za sabo celo kolono vozil, pa spredaj veliko drugih, pa bi se eden iz križišča rad postavil v kolonu, ko mu nobeden prej ne odstopi. Se lepo ustavim mu pokažem, da naj se spoka v vrsto, pa je to to. Pol ko to vsaj eden naredi, potem se drugi tudi spovnejo, da pa bi mogoče lahko vsaj enemu odstopili prednost.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr avg 26, 2009 1:52 pm

Če ni z znakom izrecno določeno, da se ne sme vozit po levem pasu oz. prehitevat, se lahko komot tudi samo par metrov pred zožitvijo vključuje na desni pas. In točno tam običajno stoji tudi znak za sistem zadrge. Ker, kje je pa sicer rečeno oz. kje je tista točka, ki veleva, da se moraš vključiti na desni pas, če le ta ni označena oz. kakorkoli določena s prometnim znakom?! Po tej logiki jaz lahko rečem, da se moramo vsi že npr. v Ljubljani vključit na vozni pas, ker je nekje pred Celjem delovna zapora?! Vidiš, ta logika ne pije vode, zato tole tvoje razmišljanje ni na mestu. Enostavno tu nimaš pravice biti "šerif" in določiti do kod se sme iti po levem pasu in potem neupoštevati principa zadrge, zato ker se TEBI zdi, da ti prav delaš in drugi narobe. Sorry, samo tole tvoje razmišljanje se mi zdi pacientovsko. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr avg 26, 2009 1:54 pm

včasih jih spustim,ampak ponavadi pa se nabijem sprednjemu za rit pa ne j***m žive sile.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Sr avg 26, 2009 1:54 pm

Ja na tem križišču ni nobenega prometnega znaka,ki naj bi nas opozarjalo na pravilo zadrge tako,da najbrž res velja desno pravilo.
Se pa dogajajo tukaj stvari,ker folk sploh ne ve,da kdo ima tukaj prednost in so pizdarije....

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr avg 26, 2009 1:57 pm

Polo78 je napisal/-a:

polo78 se strinjam.

dnovak24
saj to je point! na koncu se treba vključevat po sistemu zadrge in ne 500m prej.

Zgleda bo nekaterim treba malo pravila ponovit ;)
Zadnjič spremenil jay, dne Sr avg 26, 2009 1:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Sr avg 26, 2009 1:57 pm

smuky je napisal/-a:Ja na tem križišču ni nobenega prometnega znaka,ki naj bi nas opozarjalo na pravilo zadrge tako,da najbrž res velja desno pravilo.
Se pa dogajajo tukaj stvari,ker folk sploh ne ve,da kdo ima tukaj prednost in so pizdarije....

Preberi si kaj sem kopiral iz pravilnika o cestno prometnih predpisih. Ni potrebno, da je označeno z tablo.

AVX je napisal/-a:Tako je ja. Našel sem pravilo, ki prav piše v tem.

Če je na smernem vozišču iz prvega odstavka tega člena1 na enem od prometnih pasov onemogočen promet vozil zaradi ovire ali se pas konča, so vozniki, ki vozijo po sosednjem prometnem pasu dolžni omogočiti vključevanje na ta prometni pas tako, da vozijo s primerno hitrostjo in na takšni razdalji do vozila pred seboj, da se lahko izmenoma vključi v promet še po eno vozilo (sistem zadrge).
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov