Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

obveščanje policije o debilih na cesti ?

Napisal/-a GiGi1985 Po avg 31, 2009 2:10 pm

Pozdrav,

V zadnjih nekaj dneh sem srečal na cesti nekaj debilnih voznikov, ki so mene in ostale resno ogrožali (pacient me je šel prehitevat pred ovinkom nasproti pa kolesar, onega pred mano pa kar v popolnoma nepregleden ovinek....) in ker sam nimam avta in želje, da bi se lahko preganjal za takšnimi pacienti me je že parkrat prijelo da bi poklical policijo!
Pa me zanima, če ima to sploh kakšen smisel? In kot je v navadi, da ne bodo potem škifi mene obravnali kot nekega "kriminalca" in hoteli od mene vse podatke pa kaj še vse... ?

LP

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po avg 31, 2009 2:26 pm

verjetno nisi edini, ki ga vsak dan doleti kaj takega in podobnega na cesti. mam primer ko je fotr naredu to in obvestil policaje nato pa sledil norcu. je rekel, da so bli res v parih minutah za njim in so tipčka blokiral ker ni hotu ustavit avta. da ne bom predolg so se policaji na koncu celo zahvalili in odšli.

kar se pa mene tiče. na cesti sem vsak dan v povprečju naredim dnevno 300km- jev in vidim svašta. ampak, da bi pa za vsakega klical mislm, da bi bil skoz na telefonu. seveda bi poklical, če bi se kaj resnega zgodilo npr: nesreča, pobeg, poškodba ljudi ....

drugače se mi pa ne da ukvarjat z takimi pacienti in raje pazim nase in druge okoli mene.

@gigi 1985
probaj kdaj poklicat pa boš videl kaj se bo zgodilo. ni rečeno, da ne bo imelo učinka.

p.s. pa varno vsem na cesti.

lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po avg 31, 2009 2:33 pm

Obstaja tud anonimna cifra za policijo. Mislim da ti tam ni treba nič razlagati kdo si, samo obvestiš o situaciji. Ne vem pa, koliko manj resno te jemljejo na tej cifri.

EDIT: očitno je v takem primeru še vedno potrebno klicati 113:
Anonimna telefonska številka 080-1200 je namenjena vsem, ki želijo prijaviti karkoli v zvezi z kaznivim dejanjem, morebitnimi storilci kaznivega dejanja ali informacijami.

Vsi klici na omenjeno številko se sprejemajo v Ljubljani za vso Slovenijo. Na podlagi vsebine pogovora ugotovimo, ali gre za naštete vsebine, pogovor ustrezno zapišemo v obliki uradnega zaznamka in ga pošljemo krajevno pristojni kriminalistični policiji v nadaljnjo obravnavo. Ti ga v večini primerov dobijo šele naslednji dan, odvisno od vsebine in tega, kdo je odgovoren (kriminalisti ali policisti na državnem, regionalnem ali lokalnem nivoju).

V vseh primerih pa, ko klicatelj želi takojšnje reagiranje policije, klicatelje vljudno napotimo na interventno številko policije 113.

Pomemben je tudi podatek, da je tudi na številki 113 klicatelj anonimen, če tako želi.

Vri: policija.si
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po avg 31, 2009 3:33 pm

On poklice anonimno in mene cez 5km ustavijo.
In nato mi recejo prehiteval si v skarje pred ovnikom cez polno crto in kako mi bojo dokazali.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po avg 31, 2009 3:44 pm

Naj se vsak za sebe briga pa bo.

honda_zakon
Nov uporabnik

Napisal/-a honda_zakon Po avg 31, 2009 3:57 pm

mire je napisal/-a:On poklice anonimno in mene cez 5km ustavijo.
In nato mi recejo prehiteval si v skarje pred ovnikom cez polno crto in kako mi bojo dokazali.

tud v tem je štos da je potrebno imet dokaz, katerega pa je težko dobit :?
lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po avg 31, 2009 4:00 pm

zanimiva tema :!:

verjetno je dokaz tvoje pričanje, saj te povprašajo če si pripravljen pričati na sodišču :!:

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Po avg 31, 2009 4:01 pm

xandrej je napisal/-a:Naj se vsak za sebe briga pa bo.

točno tak, vsi pravite kako bi najraje takim butlom takoj vzeli izpit pa se huje, saj si ga bojo sami, mogoče ne, samo izpita....

Če si pameten boš zabremzal pa ga spustil naprej in tako ne bos ogrožal sebe, vendar bo on samo sebe ne pa še drugih v prometu ki so malo pametnejši!

Tisto o ogrožanju drugih udeležencev pa družin....., če bojo ravnali pametno za volanom se jim ne bo nič zgodilo.
Torej če bodo ohranli mirne živce in ne bodo hoteli takoj tega divjaka sami dol s ceste spravit ali pa za rešetke, bodo ostali zdravi in živi.

S čelnim zaletavanjem pa je tako, da se samo starejši ljudje ki ne bi sploh smeli imet izpita, ki jim postane slabo, jih kap za volanom in kr naenkrat zavijejo na drugo stran ceste. Takšni so pa najštevilčnejši primeri čelnega trka.

honda_zakon
Nov uporabnik

Napisal/-a honda_zakon Po avg 31, 2009 4:05 pm

Matjaz46 je napisal/-a:

točno tak, vsi pravite kako bi najraje takim butlom takoj vzeli izpit pa se huje, saj si ga bojo sami, mogoče ne, samo izpita....

Če si pameten boš zabremzal pa ga spustil naprej in tako ne bos ogrožal sebe, vendar bo on samo sebe ne pa še drugih v prometu ki so malo pametnejši!

Tisto o ogrožanju drugih udeležencev pa družin....., če bojo ravnali pametno za volanom se jim ne bo nič zgodilo.
Torej če bodo ohranli mirne živce in ne bodo hoteli takoj tega divjaka sami dol s ceste spravit ali pa za rešetke, bodo ostali zdravi in živi.

S čelnim zaletavanjem pa je tako, da se samo starejši ljudje ki ne bi sploh smeli imet izpita, ki jim postane slabo, jih kap za volanom in kr naenkrat zavijejo na drugo stran ceste. Takšni so pa najštevilčnejši primeri čelnega trka.

no ja glede tega imaš prav, sam moraš poskrbet zase, pa pazit da ne pride do nesreče, ker na konc si lahko sam kriv!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po avg 31, 2009 4:08 pm

Matjaz46 je napisal/-a:

No točno to sem hotel napisat pa sem malo skrajšal ampak si mi vzel iz ust (tipkovnice)... :clapclap

Dober dan on me je prehitel... beeee ker imam 50 konjev oni pa 200 pa je svinja pa prasec pa objestnež pa vglavnem kam bi to pripeljalo madona.

Ne rečem če nekdo pred teboj vjuga sem pa tja po cesti pa da še komaj diha od spitega alkohola pol ja. Ampak pri nas itak servis 211 laufa (radijo) tak, da se take stvari hitro povedo. Druga pa nam ni treba.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po avg 31, 2009 9:00 pm

Zato pa je tako kot je. Ker si vsak zatiska oči in raje stran gleda. Če bi pa za vsakega pacienta ene 50 folka poklical policijo, bi pa pacienti 2x premislili, preden bi bedarijo nardil. Tako kot pri ropih sredi belega dneva - folk se bo rajš stran obrnu kot bi pomagal ali vsaj poklical policijo.

Aja, a je postala zadnje čase vožnja skozi rdečo luč nacionalni šport? Dons so se dobesedno 3-4 zapeljali skozi rdečo. ko so zavijali na levo.:bonk
Ovce pred mano so pa samo buljile in mirno čakale pred zeleno, namesto da bi speljale al pa vsaj ornk potrobile...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po avg 31, 2009 9:10 pm

pa sj nisi serif da bos gledal kje je kriminal pa obvescal policijo.to je njihovo delo.naj bojo malo bolj aktivni v prometu.ne pa da sam strelajao z radarji na NEkriticnih mestih.al pa pustijo prazna vozila na kriticnih mestih.kao folk tega nau dojeu.
uglavnem.vsak naj se zase briga.ne pa da bo zj telefon vrtel pa ta je tm cez polno prehteval ta je tm prehitr vozu.sj nakonc je njegova beseda proti tvoji.
pa se neki bi rd povedal.policija to jemlje z zadrzkom ker verjetno prihaja do zlorab...en ti je antipaticen in ga prijavis...(kot primer)
po je pa se neki.avtor teme teb namenjen in tebi enako mislecim.kaj bi mel od tega ce bi sel za njim.kaj mu bos.
1. bos v prekrsku tako kot on,seprav nisi nc bolsi od njega.
2.ogrozas sebe pa se druge.
3.ce bo vidu da mu sledis bo poskusal zbezat,seprau bo vozu se hitrej in bo se bol ogrozal druge,posledicno jih bos ti tut...
4.lahko ti zabremza pa se bos v njega zaletu,pa bos kriv.
5.lah ustav pa te strese k norca.
6.ce bos pa ti njega te bo pa fajn tozu..
seprav je v koncni fazi najbol se umaknt takmu debilu pa si mislt svoje....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po avg 31, 2009 9:27 pm

točn tko abbe..
pa ne mešat pojmov; če nekdo pred vami na parkirišču krade, ga prijavite. če nekdo na koncu vaše ulice rajsa s ključem, ga dejte tut.. In zadnič, ko sem se sredi belega dne vozil po zaloški in sem videl izpraznjeno hospitalijo (trgovino z medicinskimi pripomočki) sem se zamislil nad tem, da vsak skrbi samo zase. to je napaka. tako kot je napaka, da si želite bit šerifi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 31, 2009 9:37 pm

Ko se pred mano znajde kak pijanček v avtu in vijuga sem ter tja, vedno pokličem policijo in jim sporočim po kateri cesti se peljem, tablice ter znamko in barvo avtomobila kateri vijuga sem in tja po cesti. Še prej pa se zavarujem z večjo varnostno razdaljo in lepo vozim za njim.

Tudi tipčka v avtu, ki je vozil 30km/h in ko si ga hotel prehiteti je potegnil in je zapeljal na nasprotni pas, ter se na vsak način hotel zaletet vate, sem prijavil. Ko so ga ustavili, so našli 6 kuponov in evropskih poročil od tistega dneva in ugotovili, da je tip klepar, ki na tak način dobi kupone za popravilo avtomobilov, za katere mu stranke polno plačajo - dvojni zaslužek in nateg zavarovalnice.

Pa boli me kaj si mislite o tem, vendar bi rad da se po cesti vozim neobremenjeno in varno, brez pijančkov in ljudi, ki bi se radi zaletavali vame - sicer ni problem narest tanka za na cesto, ki bo varen, ampak zakaj bi ga delal, če pa ni treba.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po avg 31, 2009 9:47 pm

pijanci pa taki ki namerno hocejo povzrocit nesreco so za prijavit.to definitivno in to spodbujam.
ampak ker me bo en v skarje prehtel al pa me bo kdo cez pono al pa dve polne prehtel pa bo nasprot su kolesar...ja zarad takih stvari pa nam telefona vrtel.pa spet sm v prekrsku med voznjo ne smes telefonarit ce nimas prostorocno.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po avg 31, 2009 9:59 pm

abbe je napisal/-a:bo kdo cez pono al pa dve polne prehtel pa bo nasprot su kolesar

pa kaj tebi res zdi ok da nekdo prehiteva če se pelje kolesar nasproti?
tako ga lahko ubije..

drugače sem pa tudi pozimi prijavil enega ki je po avtocesti vijual iz odstavnega na prehitevalni pas nonstop pri 80km\h ga nisem upal prehitet...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po avg 31, 2009 10:04 pm

abbe je napisal/-a:pijanci pa taki ki namerno hocejo povzrocit nesreco so za prijavit.to definitivno in to spodbujam.
ampak ker me bo en v skarje prehtel al pa me bo kdo cez pono al pa dve polne prehtel pa bo nasprot su kolesar...ja zarad takih stvari pa nam telefona vrtel.pa spet sm v prekrsku med voznjo ne smes telefonarit ce nimas prostorocno.

glej pa sej te noben ne sili da kličeš policije. Če jo nočeš jo pač ne. Pa ne gre se tukaj za prehitevanje v škarje, ampak če jaz neb na polno zabremzal in se umaknu skrajno desno, pravtako tudi kolesar, ki je skapiral kje se je znašel, bi se slabo končalo. Pa ne zame, ampak za kolesarja, ki je še nekaj minut stal v travi ob cesti in prihajal k sebi. Naj še povem, da je bilo to izvem naselja, kjer sem jaz vozil 90, tip pa ene 110+. In kaj me je tukaj razpiz*** je to, da je nekaj sekund vozil za mano, videl je kolesarja in je šel prehitevat, tako da smo bili vsi trije vštric. Kot da ni mogel počakat še 3 sekunde. :roll:

Sem pa že napisal da še nisem nikoli klical policije,zato sem tudi tukaj postavil vprašanje.Od sedaj naprej jo tudi zagotovo bom, za paciente, ki imajo razna (samo)morilska nagnjenja.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po avg 31, 2009 10:52 pm

Zdi se mi prav, da se obvesti pristojne, če kdo dela res sranje.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po avg 31, 2009 10:52 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:pijanci pa taki ki namerno hocejo povzrocit nesreco so za prijavit.to definitivno in to spodbujam.

glej pa sej te noben ne sili da kličeš policije. Če jo nočeš jo pač ne. Pa ne gre se tukaj za prehitevanje v škarje, ampak če jaz neb na polno zabremzal in se umaknu skrajno desno, pravtako tudi kolesar, ki je skapiral kje se je znašel, bi se slabo končalo. Pa ne zame, ampak za kolesarja, ki je še nekaj minut stal v travi ob cesti in prihajal k sebi. Naj še povem, da je bilo to izvem naselja, kjer sem jaz vozil 90, tip pa ene 110+. In kaj me je tukaj razpiz*** je to, da je nekaj sekund vozil za mano, videl je kolesarja in je šel prehitevat, tako da smo bili vsi trije vštric. Kot da ni mogel počakat še 3 sekunde. :roll:

Sem pa že napisal da še nisem nikoli klical policije,zato sem tudi tukaj postavil vprašanje.Od sedaj naprej jo tudi zagotovo bom, za paciente, ki imajo razna (samo)morilska nagnjenja.

škoda da nisi klical policije, ker taki so nepoboljšljivi...
pa tudi kolesar bi verjetno z veseljem pričal...

sem že doživel podobno večkrat (only in slovenia),...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To sep 01, 2009 6:38 am

Za prekrške, kot so prehitevanje čez polno črto in prehitevanje v škarjice se ne sekiram - itak vozim počasi, pa imam vedno tako varnostno razdaljo, da se lahko umaknem. Na živce mi gredo pa pijanci in taki ki namerno povzročajo nesreče, za tiste pa pokličem policijo.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov