Anonimna telefonska številka 080-1200 je namenjena vsem, ki želijo prijaviti karkoli v zvezi z kaznivim dejanjem, morebitnimi storilci kaznivega dejanja ali informacijami.
Vsi klici na omenjeno številko se sprejemajo v Ljubljani za vso Slovenijo. Na podlagi vsebine pogovora ugotovimo, ali gre za naštete vsebine, pogovor ustrezno zapišemo v obliki uradnega zaznamka in ga pošljemo krajevno pristojni kriminalistični policiji v nadaljnjo obravnavo. Ti ga v večini primerov dobijo šele naslednji dan, odvisno od vsebine in tega, kdo je odgovoren (kriminalisti ali policisti na državnem, regionalnem ali lokalnem nivoju).
V vseh primerih pa, ko klicatelj želi takojšnje reagiranje policije, klicatelje vljudno napotimo na interventno številko policije 113.
Pomemben je tudi podatek, da je tudi na številki 113 klicatelj anonimen, če tako želi.
xandrej je napisal/-a:Naj se vsak za sebe briga pa bo.
Matjaz46 je napisal/-a:xandrej je napisal/-a:Naj se vsak za sebe briga pa bo.
točno tak, vsi pravite kako bi najraje takim butlom takoj vzeli izpit pa se huje, saj si ga bojo sami, mogoče ne, samo izpita....
Če si pameten boš zabremzal pa ga spustil naprej in tako ne bos ogrožal sebe, vendar bo on samo sebe ne pa še drugih v prometu ki so malo pametnejši!
Tisto o ogrožanju drugih udeležencev pa družin....., če bojo ravnali pametno za volanom se jim ne bo nič zgodilo.
Torej če bodo ohranli mirne živce in ne bodo hoteli takoj tega divjaka sami dol s ceste spravit ali pa za rešetke, bodo ostali zdravi in živi.
S čelnim zaletavanjem pa je tako, da se samo starejši ljudje ki ne bi sploh smeli imet izpita, ki jim postane slabo, jih kap za volanom in kr naenkrat zavijejo na drugo stran ceste. Takšni so pa najštevilčnejši primeri čelnega trka.
Matjaz46 je napisal/-a:xandrej je napisal/-a:Naj se vsak za sebe briga pa bo.
točno tak, vsi pravite kako bi najraje takim butlom takoj vzeli izpit pa se huje, saj si ga bojo sami, mogoče ne, samo izpita....
Če si pameten boš zabremzal pa ga spustil naprej in tako ne bos ogrožal sebe, vendar bo on samo sebe ne pa še drugih v prometu ki so malo pametnejši!
Tisto o ogrožanju drugih udeležencev pa družin....., če bojo ravnali pametno za volanom se jim ne bo nič zgodilo.
Torej če bodo ohranli mirne živce in ne bodo hoteli takoj tega divjaka sami dol s ceste spravit ali pa za rešetke, bodo ostali zdravi in živi.
S čelnim zaletavanjem pa je tako, da se samo starejši ljudje ki ne bi sploh smeli imet izpita, ki jim postane slabo, jih kap za volanom in kr naenkrat zavijejo na drugo stran ceste. Takšni so pa najštevilčnejši primeri čelnega trka.
abbe je napisal/-a:bo kdo cez pono al pa dve polne prehtel pa bo nasprot su kolesar
abbe je napisal/-a:pijanci pa taki ki namerno hocejo povzrocit nesreco so za prijavit.to definitivno in to spodbujam.
ampak ker me bo en v skarje prehtel al pa me bo kdo cez pono al pa dve polne prehtel pa bo nasprot su kolesar...ja zarad takih stvari pa nam telefona vrtel.pa spet sm v prekrsku med voznjo ne smes telefonarit ce nimas prostorocno.
GiGi1985 je napisal/-a:abbe je napisal/-a:pijanci pa taki ki namerno hocejo povzrocit nesreco so za prijavit.to definitivno in to spodbujam.
ampak ker me bo en v skarje prehtel al pa me bo kdo cez pono al pa dve polne prehtel pa bo nasprot su kolesar...ja zarad takih stvari pa nam telefona vrtel.pa spet sm v prekrsku med voznjo ne smes telefonarit ce nimas prostorocno.
glej pa sej te noben ne sili da kličeš policije. Če jo nočeš jo pač ne. Pa ne gre se tukaj za prehitevanje v škarje, ampak če jaz neb na polno zabremzal in se umaknu skrajno desno, pravtako tudi kolesar, ki je skapiral kje se je znašel, bi se slabo končalo. Pa ne zame, ampak za kolesarja, ki je še nekaj minut stal v travi ob cesti in prihajal k sebi. Naj še povem, da je bilo to izvem naselja, kjer sem jaz vozil 90, tip pa ene 110+. In kaj me je tukaj razpiz*** je to, da je nekaj sekund vozil za mano, videl je kolesarja in je šel prehitevat, tako da smo bili vsi trije vštric. Kot da ni mogel počakat še 3 sekunde.
Sem pa že napisal da še nisem nikoli klical policije,zato sem tudi tukaj postavil vprašanje.Od sedaj naprej jo tudi zagotovo bom, za paciente, ki imajo razna (samo)morilska nagnjenja.
abbe je napisal/-a:pijanci pa taki ki namerno hocejo povzrocit nesreco so za prijavit.to definitivno in to spodbujam.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov