Debate, ki niso vezane na ostala področja...

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Lega in vozne lastnosti avtomobila

Napisal/-a svetilnik Sr sep 02, 2009 7:27 am

Vozil sem več različnih avtomobilov, toda po voznih lastnostih me je najbolj presenetil ford focus katerega lastnik sem. Ima odlično lego in natančno vodljivost ter volanski mehanizem. Pa me zanima ali obstaja še kateri avtomobil v tem razredu, ki ima tako dobre vozne lastnosti? Razočaral me je renault megane, peugeot 308, toyota auris... dobre vozne lastnosti pa sem občutil pri hondi civic, mazdi 3, golfu. Pri tem mislim na normalne osebne avtomobile tega ranga, ne pa na razne RSe in druge športnike prirejene športni vožnji.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr sep 02, 2009 7:31 am

Vsekakor lahko sem šteješ tudi Seat Leona, predpogoj za slednje pa je, v primeru osnovnega paketa opreme Reference, da ta nima Michelinovih Energy Saver gum, ampak kakšne boljše. Recimo ob testiranju bencinca 1.6 s 102 KM sem mel gor Bridgestone potenza gume in avto se je držal ceste kot klop. V kolikor doplačaš pa npr. za 17" platišča in športno podvozje, se moraš pa trudit, da avto spraviš s ceste. Tudi sam krmilni mehanizem je precej natančen in volan ti točno pove, kaj se z avtom dogaja.

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Sr sep 02, 2009 9:05 am

Kot si že sam ugotovil, Golf 4 recimo..jaz sem ga imel v kombinaciji z gumami B Turanza 205/55 16, noro.. Potem Golf 5,seat leon,audi a3 ki imajo popolnoma identično podvozje,vijak na vijak pri menjavi recimo.Zadnja prema je zelo dobr zasnovana glede lege na cesti,ker ni več principa na "torziji" ampak je nekako vpet vsak kolo posebi v povezavi z mostom.

Jaz sem riskiral recimo 150€ za golfa5 in mu nataknu Eibach fedre in nekaj dodatnih ojrov za 17alu platišča z gumami Bridgestone Potenza..to se tako pelaš..

Pa da nebo samo vag, recimo kakšen bmw,m-optic se zna tut fajn pelat..pa kaka honda civic vti, pa neboš verjel alfa 145 :)) to se noooro drži..
Zadnjič spremenil KiNOS, dne Če sep 03, 2009 10:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr sep 02, 2009 9:17 am

Po mojem v tej klasi med "civilnimi" različicami vodi kar AR 147. Ne vem če ma še kak hatchback dvojne roke spredaj in zadaj, to že pove nekaj...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr sep 02, 2009 9:20 am

bass je napisal/-a:Po mojem v tej klasi med "civilnimi" različicami vodi kar AR 147. Ne vem če ma še kak hatchback dvojne roke spredaj in zadaj, to že pove nekaj...

2x, med drugimi spada tudi BMW 1

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr sep 02, 2009 9:41 am

BMW 120d smo mel doma in loh povem da auto se noro drži ceste, dost bolš kokr pa razni golf IV in V, pa še užitek je dost večji k zadne gume skos drsijo :twisted:

LP

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Sr sep 02, 2009 9:43 am

Ja, seveda tukaj je še audi 3 in bmw 1-oba malo dražja premium klasa. Alfe še nisem probal. Na svojem focusu imam michelin primaci HP in so na razbeljenem asvaltu kot drsalke, sam avtomobil pa ima odlično lego, kamor ga usmeriš v ovinku, tam gre, brez nagibanja, plavanja, poskakovanja-sport podvozje.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Sr sep 02, 2009 9:50 am

bass je napisal/-a:Po mojem v tej klasi med "civilnimi" različicami vodi kar AR 147. Ne vem če ma še kak hatchback dvojne roke spredaj in zadaj, to že pove nekaj...

Jaz pa mislim, da v tej klasi držita vodstvo kar lepo Ford Focus in mazda 3, kot je že sam avtor ugotovil. Da nebo kdo narobe razumel, tudi AR ima fenomenalno lego.
Vsi tisti ki pa tukaj "palamudite" o golfih in podobnih "jajcih", a ste že kdaj sploh peljali kakšnega focusa, AR ali kaj podobnega?... Ma Golf lego proti francozu ja.... tu se pa tudi konča.

Fajn bi bilo, če bi v tej temi, napisali tudi kaj ste vozili oz. napram čemu ima nek avto dobro lego.
Recimo, da se napiše: "vozil sem golfa 4, 1.9 tdi..., ima boljšo lego od renault scenica."
"vozil sem AR 147, ki ima bolšo lego kot golf.".

Ne pa, da se piše... ja AUDI A3 ima dobro lego... pred tem pa je "lastnik" vozil 17 let starega hyundai accenta.

Sicer pa je tako, da po mojem vtisu (vozil sem vse hatcbake tega razreda, saj sem pred dobrim letom pa pol kupoval nov avti) imajo vsi, razen Opel astre dobro lego. Vsak ima sicer svoje muhe, ni pa noben avto kot so bili stari jugeci.

Lahko pa se gleda tudi na razmerje udobje/lega. Recimo z bmw 130i se da ovinek vozit z enako hitrostjo kot sta focus in mazda 3, a vendar je bmw 10x bolj trd in neudoben.

lp, Aleš.
Slika

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Sr sep 02, 2009 12:04 pm

Sam sem veliko km prevozil tako v novem Focusu in Leonu kot v Golfu 5 in novem Civicu (z vsakim od 15.000 pa do 100.000km) in lahko povem tole:
lega in vodljivost s Focusom je fenomenalna, sicer mu je npr. Leon s šprtnim podvozjem in 17'' felgami približno enakovreden, prav tako Civic, samo pri tem da je vožnja pri Focusu še vedno zelo udobna (navadne felge in podvozje)
po stari cesti KR-Medvode je Civic pri 140 km/h lomilec hrbtenice, medtem ko gre s Focusom brez kakršnegakoli problema

sicer pa:
http://fwd.five.tv/cars/small-family/ford-focus

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Sr sep 02, 2009 3:55 pm

imel sem sportkupeje 200 kompressor..z evolution podvozjem in 17kami...skoraj nemogoče ga spravit do ESP, oziroma ko se je esp vklopi, je ze res bilo vse na meji normalnega...je pa bilo obratno pozimi, skoraj nemogoče ga vozit da se ni kaksna elektronska reč prižgala ;)
Prvi slovenski Mercedes-Benz portal http://www.mb-slovenija.com

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr sep 02, 2009 10:52 pm

To se mi pa ne zdi ravno primerljiv avto...evo IX ma tud ful gripa, a veš... :D
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če sep 03, 2009 12:02 am

Poglej v Avto-magazinov katalog Rabljenih avtomobilov,
skoraj pri vsakem v srednjem razredu piše ''odlične vozne lastnosti'' ali ''varne vozne lastnosti''. ;)

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Če sep 03, 2009 6:29 am

Res je, v različnih revijah piše različno za isti avtomobil, celo v isti reviji, ki izide po kakšnih treh mesecih so razlike med istimi avtomobili pri ocenjevanju voznih lastnosti. Larifari, dokler avtomobila ne izprobaš.

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Če sep 03, 2009 7:13 am

bass je napisal/-a:To se mi pa ne zdi ravno primerljiv avto...evo IX ma tud ful gripa, a veš... :D

kaj ne, velikostno enak avtomobil, 163 konjev, pa 17ke ima zdaj ze vsak drug avtomobil. kups rabljenega ze za pod 10 kilo :) torej, povsem primerljivo, a vseeno 2 ranga višje, hahaha
Prvi slovenski Mercedes-Benz portal http://www.mb-slovenija.com

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Če sep 03, 2009 7:20 am

Govora je o nižjem srednjem razredu, kjer se gibljejo cene za novega od 13-22000€, drugače bomo prešli z debato že na Bentlye in podobno. Avtomobili, ki jih vozi povprečen Slovenec.

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Če sep 03, 2009 8:39 am

hladni je napisal/-a:ko so nedavno primerjali golfa,a3,leona,bmw 1 in mazdo 3, si je namreč leon prislužil naziv kralj pilonov, torej pred vsemi. Popušil pa je pri udobju na celi črti, sam tudi vem da upravičeno! :oops:

Če smem dodat zakaj..golf,a3 in leon imajo identično zadnjo premo oz. podvozje..Je narjejena res dobr..Mogoče je leon bolši glede weight balance,ali oblika karoserije? Je kaj zapisano glede tega zakaj točno leon?
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Če sep 03, 2009 10:09 am

Mazda3 ima focusovo podvozje, prav tako določeni modeli volvov.

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Če sep 03, 2009 5:41 pm

ne ne, focus ima podvozje od volvota in ne obratno.
drugače starejši focusi so sloveli kot avti z odličnim podvozjem. kašni so ti novi ne vem, verjamem pa da niso slabi. golf 5 je dober dokler ti zadek ne odfu** v kakšno drevo. potem boste spremenili vsi mnenje. A3 zakon. katerikoli, zakon. za bemfo 1 pa skoraj upam trdit da ima najboljše podvozje v svojem rangu. probal sm vse živo, sam pri bemfi sem zares občutil dirkaško dušo. (govorim o podvozju). opel astra zna precej lepo držat. novi civic pa je prepočasen da bi lahko ugotovil kakšno podvozje ima. glede na to da je zadaj kamjon bi rekel bolj smeti. leon je dober dokler ne probaš boljšega.

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Če sep 03, 2009 5:54 pm

Ne, volvo od focusa.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če sep 03, 2009 5:58 pm

KiNOS je napisal/-a:Kot si že sam ugotovil, Golf 4 recimo..jaz sem ga imel v kombinaciji z gumami B Turanza 205/55 16, noro.. Potem Golf 5,seat leon,audi a3 ki imajo popolnoma identično podvozje,vijak na vijak pri menjavi recimo.Zadnja prema je zelo dobr zasnovana glede lege na cesti,ker ni več principa na "torziji" ampak je nekako vpet vsak kolo posebi v povezavi z mostom.

Jaz sem riskiral recimo 150€ za golfa5 in mu nataknu Eibach fedre in nekaj dodatnih ojrov za 17alu platišča z gumami Bridgestone Potenza..to se tako pelaš..

Pa da nebo samo nemc, recimo kakšen bmw,m-optic se zna tut fajn pelat..pa kaka honda civic vti, pa neboš verjel alfa 145 :)) to se noooro drži..

:har :har :har
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov