Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PunkDude
Nov uporabnik

NPK - Voznik v cestnem prometu

Napisal/-a PunkDude So sep 05, 2009 6:30 pm

Zaradi glupe Evropske unije naj bi imeli vsi poklicni šoferji narejeno nacionalno poklicno kvalifikacijo. Ker je foter poklicni šofer že vrsto let in je sedaj že v letih mu ni ravno lahko opraviti teh testov s katerimi so zatežili sedaj.

Zato me zanima, če obstajajo kakšne pole ali karkoli s čimer bi lahko pomagal fotru, da tole oprav.

Hvala in upam, da nisem zgrešil teme ali odprl temo, ki je proti pravilom.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So sep 05, 2009 6:38 pm

a ni hodil na seminar ko je bil 3 dni? tam bi moral dobit vse potrebno za izpit. Jaz žal nimam nobenih pol ali podobnega. Drugače se pa naj obrne na OZS pa mu morajo posredovat vsaj informacije od kod se učit, če ne celo učnih pripomočkov.

LP

Uporabniški avatar
jernej1976
Nov uporabnik

Kraj: lj - turjak

oo

Napisal/-a jernej1976 So sep 05, 2009 6:42 pm

jah lej,,,ce je tvoj fotr na obrtni oz. na gospodarski zbornici upisan ima cas do 10.09.2009 do vprisa NPK ja novo voznisko dovolenje..... in ti velja 2 leti....pol bo pa itak moral delati ponovno TPK - temeljno poklicno kvalifikacijo.... tko mi je razlozil na upravni enoti.... v LJ... Tobacna ul.1.

in bo tudi drazje prislo kolikor pa tale NPK do sedaj ji je bil cca. 300Eurov pa 35ur..je trajal.... po ta novem bo pa TPK... bo pa vec stal in tudi veljalo ti bo 4 leta...tko da bos moral vsake 4 leta tole opravljati...

tale NPk je itak nek test tko kot omenjas sam za tole je itak ze prepozen kolikor jst vem,,, ker po temu datumu ne bos mogel ne vpisati ne delatii NPk...

.........

Program TEMELJNA KVALIFIKACIJA VOZNIK - bo nadomestl program NPK Voznik
• Temeljne kvalifikacije – Voznik (novi program od 10. 9. 2008 potniški promet in 10. 9. 2009 Tovorni promet.

..........

www.prah.si/sl/nacionalne_poklicne_kval ... PK_voznik/

.........

lp....

jst upam da sem ti kaj s tem pomagal.... ce ne pa naj gre pot po noge pa cim prej naj gre vpisat na upravno enoto se bo vsaj za 2 leti resil tega...

PunkDude
Nov uporabnik

Napisal/-a PunkDude So sep 05, 2009 6:58 pm

So mel sam kake dve ure seminar v četrtek, dobil ful enga materiala.

Izpit pa že u torek.

Pa to mu bo veljalo 5 let. Lih do penzije :D

Uporabniški avatar
dct
Uporabnik

Napisal/-a dct So sep 05, 2009 7:31 pm

Jaz sem zadevo opravil junija v Kranju na B&B. Tam en tip ful obvlada. Naredil je tudi eno zelo sintetično skripto, po kateri se da zlahka naučit vse, kar rabiš na izpitu. Verjetno je v torek zadnja možnost za opravit izpit po sedanji ureditvi. Kasneje bo baje precej bolj komplicirano.
Woman: "You don't understand me!"
Man: "What do you mean?"

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Ne sep 06, 2009 3:00 pm

jaz mam pa eno vprašanje... Foter je prevoznik,jaz imam izpit, nekajkrat grem zraven njega in vozim. Kaj res da bi jaz tud moral imet to čeprav ne vozim za zaslužek,vozim pač tovornjak ki je fotrova last.

.Na občini so mi rekli da kao naj nebi rabo,na sestanku prevoznikov pa so fotru povedli da bi moral.

Če bi moral met , ni potem to malo čudno da imam izpit za tovornjak ampak še vedno dobim kazen če me policaji ustavijo. Torej mi je dovoljeno samo lasten tovornjak vozit al še tisto ne?
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne sep 06, 2009 3:15 pm

@zois
ja moraš ga imeti, tudi če bi tovornjak bil tvoja last, ga rabiš, ker smo v EU se ne smeš vozit po cesti brez tega, ker se smatra kot da nisi usposobljen za uporabo tovornjaka.

LP

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Ne sep 06, 2009 6:35 pm

kaj pa je potem takem vozniški dokument. Ko sm naredil izpit sem se usposobil za vožnjo s tovornjakom.jao kak so nori ,samo da pokasirajo
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
dinamic00
Nov uporabnik

Napisal/-a dinamic00 Ne sep 06, 2009 8:19 pm

Jaz sem včeraj naredil Izpit iz NPK za tovornjake
!! Bolje bit mrtvo pejen , kot pa trezn mrtev !! Yeah:)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne sep 06, 2009 8:27 pm

Kaj pa rabim jaz ki imam izobrazbo avtomehanik/poklicni voznik??Šolo za poklicnega voznika sem delal 10 let nazaj.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne sep 06, 2009 8:42 pm

......to je zopet samo v banana državah, kot je slovenija možno: danes rabiš, jutri nerabiš, potem dajo neke vrste moratorij t.i. prehodno obdobje...potem pridejo banditi drugačne barve in kr naenkrat NPK "ne velja" rabiš t.i. TPK...... :roll: pa dobro ljudje: do kdaj nas bodo jebali na suho.... :?: če je to več kaj normalno...

P.S peljem občasno(pomoč sorodniku) kiperja, imam že 5 let ta NPK noben policaj ni vprašal zanj.... in sedaj, ko je bilo to prehodno obdobje, tudi vozniki, zaposleni pri nekem privatniku niso morali imeti NPK.-ja, le lastnik firme, ga je moral imet.....enako pri avtobusarjih, konkretno vem za Brebus Brežice, da jih dost nima nič, razen izpita....

P.S in prvič slišim, da bodo "nekaj" v vozniško dovoljenje vpisovali....

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Kraj: Gonjače/Goriška brda

Napisal/-a mbseat Ne sep 06, 2009 9:10 pm

Čare res je greš samo z vozniškim dovoljenjem in s spričevalom na UE in ti v vozniško vpišejo kodo ki pomeni oz. nadomešča papir ki dokazuje da si opravil NPK.
Baje da se to da vpisat samo še do 10.9.09 kasneje bo to dražje in bodo zahtevali daljše izobraževanje.

Sašo res je to da ti v vozniško vpišejo kodo ki pomeni da si pač usposobljen za delo voznika v cestnem prometu.
To da nekateri tega še nimajo opravljenega oz. urejenega je znano tudi meni
Vozniki avtobusov bi morali pravilno to opraviti že lani.
LP Mitja
www.seat-team.si When emotions come together

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne sep 06, 2009 9:22 pm

mbseat je napisal/-a:Sašo res je to da ti v vozniško vpišejo kodo ki pomeni da si pač usposobljen za delo voznika v cestnem prometu.

.

...torej grem na UE z listom oz. potrdilom o opravljenem NPK in mi vpišejo v vozniško?(verjetno pod opombe)

Uporabniški avatar
dinamic00
Nov uporabnik

Napisal/-a dinamic00 Po sep 07, 2009 10:56 am

Rossoner je napisal/-a:Kolikor je men znano greš potem z vozniškim in šolskim spričevalom na upravno enoto in ti vpišejo v vozniško dovoljenje NPK.
NPK = alternativa šoli voznik-mehanik.

Ne vpišejo NPK ampak " Kodo 95 " Strokovno usposobljen voznik tovornih vozil , če se ne motim .. NPK- nacionalna poklicna kvalifikacija . Ampak NPK je zdaj zadnji bil, tak da kjer še do zdaj ni naredil NPK mora it dela TEMELNO KVALIFIKACIJO, pri kateri je pa dost bolj dolg postopek ter 3x dražja zadeva (pisni+ustni izpit)

nejcxxx
Nov uporabnik

Napisal/-a nejcxxx Po sep 07, 2009 6:32 pm

Jutri imam izpit iz npk in me zanima koliko časa to traja, v kolikem času izvem rezultate?

Hvala

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Napisal/-a mbseat Po sep 07, 2009 11:31 pm

Sašo tako je z dokumenti greš na UE in ti vpišejo to kodo v novo vozniško dovoljenje in zato tudi plačaš mislim da 17,00 EUR.
Zdaj pri teh ta novih pčastičnih dovoljenjih ne vem kam to vpisujejo pri prejšnjih papirnatih to vpisujejo pod opombe.
LP Mitja

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To sep 08, 2009 4:38 pm

U glavnem vse skup je ne drek v tej naši posrani državi!!Danes klical na UE kaj je s tem in povedal da imam šolo avtomehanika narejeno leta 99 in potem še tiste dodatne tri izpite za voznika narejene leta 01 in izpit od leta 99 in mi baba na telefonu pove da mi šola v bistvu sploh ne velja če sem jo delal pred letom 2006 oz. se mi prizna če sem bil leta 2001 že zaposlen kot voznik.Ravno prej sem se pogovarjal z znancem in pravi da ima problem za dobit novo kartico (izpit),ker nima narejenega NPK-ja ampak ima pa izpit za C in E ki ga sedaj očitno nima več prav tako kot ga nimam jaz očitno??Res je da nisem zaposlen kot voznik,sem pa zaposlen kot mehanik in če tako pogledaš kamiona tudi na kanal ne smem pripeljat,če nimam NPK-ja oz. šoferske šole narejene vsaj leta 2006.

Uporabniški avatar
dinamic00
Nov uporabnik

Napisal/-a dinamic00 To sep 08, 2009 5:18 pm

nejcxxx je napisal/-a:Jutri imam izpit iz npk in me zanima koliko časa to traja, v kolikem času izvem rezultate?

Hvala

3 ure traja izpit... izveš pa naslednji dan po 15 uri.. na www.formula.si

SharkX
Nov uporabnik

Napisal/-a SharkX To sep 08, 2009 8:35 pm

čare je napisal/-a:U glavnem vse skup je ne drek v tej naši posrani državi!!Danes klical na UE kaj je s tem in povedal da imam šolo avtomehanika narejeno leta 99 in potem še tiste dodatne tri izpite za voznika narejene leta 01 in izpit od leta 99 in mi baba na telefonu pove da mi šola v bistvu sploh ne velja če sem jo delal pred letom 2006 oz. se mi prizna če sem bil leta 2001 že zaposlen kot voznik.Ravno prej sem se pogovarjal z znancem in pravi da ima problem za dobit novo kartico (izpit),ker nima narejenega NPK-ja ampak ima pa izpit za C in E ki ga sedaj očitno nima več prav tako kot ga nimam jaz očitno??Res je da nisem zaposlen kot voznik,sem pa zaposlen kot mehanik in če tako pogledaš kamiona tudi na kanal ne smem pripeljat,če nimam NPK-ja oz. šoferske šole narejene vsaj leta 2006.

V zakonu piše samo, da moraš imeti potrdilo, da si opravljal delo voznika kamiona na dan 3.8.2001 ( nič o kaki zaposlitvi ), se pravi da ti napise delodajalec potrdilo in to je to ... greš na UE uredit zadevo ( rabiš še kopijo spričevala iz srednje šole, sliko in 17 EUR )

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Napisal/-a mbseat To sep 08, 2009 11:40 pm

Tako je ali imaš potrdilo da si opravljal delo voznika do tega in tega datuma(3.8.2001)al pa imaš končano šolo za vonika oz. če imaš 5.stopnjo ustrezne izobrazbe(npr.prometni tehnik)
Probaj za hec prašat še na kaki drugi UE.Mislim da se je ta baba zmotla ali pa ima kake napačne iformacije.Lahko pa rašaš tud na policijo za videt kaj bojo odgovorili.
V tvojem primeru bi ti svetoval tudi da se tvoj delodajalec pozanima kako je s tem a moraš to imet ča samo premikaš tovornjak po delavnici oz.se pelješ na preizkusno vožnjo.
Pa poročaj kaj si ugotovil.
LP Mitja
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov