Torej ker je na vseh forumih polno krega glede registrskih tablic po meri sem pripravljen malo razlozit zadevo, kako vseskupaj poteka.
Najprej gres v ustanovo kjer pac izdajajo prometna dovoljenja, registracije vozil itd., stopis do pulta kjer pise da je mozno registrirati vozilo in reces da te zanimajo tablice po meri. Najprej bo gospa/gospod za pultom zahteval EMSO stevilko lastnika avtomobila(v mojem primeru mati), ker prej baje sploh ne morejo preveriti ce je napis ki ga zelis zaseden ali pa frej.
Ko prilozis podatke ti pove ali je napis frej ali zaseden(moj primer FREJ), v istem trenutku pa je treba placati celoten znesek tablic po meri (rezervacija napisa + 2 tablici za osebno vozilo). Ceno oz. racun si oglejte sami spodaj:
Ce komu ne odpre, cena je 184,92EUR.
Nato je treba pocakati po besedah gospoda za pultom cca. 14dni-3tedne in zadeva je gotova. V mojem primeru sem tablice narocil 29.2, klic da so tablice gotove sem dobil v Svico:D in sicer dne 14.3, prevzel in zmontiral pa sem jih 15.3. Koliko casa sem cakal si zracunajte sami![]()
Torej tablice so bile placane, narocene, potrebno jih je samo se prevzeti, ampak to pa ni vse. Treba je bilo spremeniti prometno dovoljenje avtomobila, pridobiti NOVO zeleno karto, priloziti stare tablice, vse to pa mora storiti oseba ki je ubistvu lastnik avtomobilu(v tem primeru spet mati).
Koliko me je stala zelena karta+novo prometno dovoljenje pa si oglejte spodaj:
Ce komu ne odpre, 4,17EUR oz. 1000 bivsih SIT je zelena karta, novo prometno dovoljenje pa 14,19EUR. Vse skupaj to nanese lepih 19,59EUR.
Zakaj sem naredil novo temo in opisal postopek pridobitve pa zato, ker mi gre ze posteno na falus kreg po forumih koliko pridejo tablice, kje se pridobijo in koliko je cena/cakalna doba tablic.
To je to, se slismo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov