Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Kdo gre za policista?

Napisal/-a fare Pe okt 02, 2009 6:18 pm

Jap, to me zanima kakšen človek moraš biti da ti je ta poklic ok in da se res z vsem srcem odločiš zanj. Jaz osebno poznam 3 take primerke(pa še par ne osebno):
1. šel za policaja pol pa ugotovil da ima previsok iq, naredil fax in zdaj dela na mnz v administraciji.
2. šel za policaja pa mu ni uspelo in je zdaj paznik v zaporu.
3. v otroštvu bil trpinčen strani očeta in danes je policaj z velikim P.
Vi?

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Pe okt 02, 2009 6:27 pm

Jaz vidim same prednosti

Stalen job
Redna placa, sicer ne prevec dobra ampak ok
Dinamicno delo
Stik z ljudmi
Castno delo
Moznost napredovanja
Moznost razlicnih specializacij (pes vodnik,PPP,konjenica itd)

Mislim da je se miljon sihtov pred tem, pri katerem se moras vprasat kaksen clovek moras bit da...

Ampak imam obcutek da je vprasanje napisano z veliko sarkazma,cinizma in jeze,ker se je verjetno kdo nekje prehitro peljal in prevec jezikal. No to je moje mnenje.
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe okt 02, 2009 6:28 pm

Oprosti, neumna tema. Policisti so ljudje. Nekaj jih osebno poznam in niti en ni tak, da bi z veseljem pisal kazni. Tudi nimam zaradi njih kake imunitete. Osebno vem samo za eno osebo, ki bi bil do mene policist z velikim L; pa vendar je to druga zgodba. Zakaj so šli? Gimnazija jim ni dišala (komu ni bila na dosegu), ostali poklici pa tudi ne (kuhar, frizer, ličar, mehanik, mesar ipd.; zaradi pregledljivosti sem pisal v moškem spolu poklice, da ne bo kdo z diskriminacijo vskočil).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe okt 02, 2009 6:34 pm

odprti clio je napisal/-a:Oprosti, neumna tema. Policisti so ljudje. Nekaj jih osebno poznam in niti en ni tak, da bi z veseljem pisal kazni. Tudi nimam zaradi njih kake imunitete. Osebno vem samo za eno osebo, ki bi bil do mene policist z velikim L; pa vendar je to druga zgodba. Zakaj so šli? Gimnazija jim ni dišala (komu ni bila na dosegu), ostali poklici pa tudi ne (kuhar, frizer, ličar, mehanik, mesar ipd.; zaradi pregledljivosti sem pisal v moškem spolu poklice, da ne bo kdo z diskriminacijo vskočil).

zadnjič je meni ena policistka v centru asistirala pri parkiranju ( beri: mi je pokazala koliko imam še prostora) in lahko vam povem, da je bila bomba od policistke :D

upam da bereš to ( policistka) :D

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe okt 02, 2009 6:34 pm

Miholl84 je napisal/-a:Jaz vidim same prednosti

Stalen job
Redna placa, sicer ne prevec dobra ampak ok
Dinamicno delo
Stik z ljudmi
Castno delo
Moznost napredovanja
Moznost razlicnih specializacij (pes vodnik,PPP,konjenica itd)

Mislim da je se miljon sihtov pred tem, pri katerem se moras vprasat kaksen clovek moras bit da...

Ampak imam obcutek da je vprasanje napisano z veliko sarkazma,cinizma in jeze,ker se je verjetno kdo nekje prehitro peljal in prevec jezikal. No to je moje mnenje.
Prej to da je xy policist na malci komentiral današnjo nesrečo na AC rekoč: češ če bi se rdeča citronka peljala po desnem bi bili vsi ok! Halo?

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Pe okt 02, 2009 6:42 pm

In zato morajo bit vsi policaji ali z nizkim iqujem ali pa trpinceni z strani fotra...

Clovek se res prasa kdo ma nizek iq tukaj...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe okt 02, 2009 6:43 pm

Možnost napredovanja?????

Se vidi, da nimaš pojma. Ko prideš do stopnje, da si enkrat vavtu in se voziš naokoli nesreče pregledovat, ne moreš nikamor naprej, kljub šolam. Tam si zabetoniran in samo če imaš veze prideš kam naprej. Povedano iz prve roke policaja (sošolec na faksu), ki hoče šolo narest zato, da pobegne od tam. Mora pa delat kot policaj, ker kot redar ali varnostnik bi dobil še manjšo plačo, pa se še šolat nebi mogel.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe okt 02, 2009 6:47 pm

Tle pri nas so policaji sami bedaki ampak res skoraj vsi vec kot 95%.
Sam imam 19let in sem se ˝balavac˝,vecina policajev je pa 2-3leta starejsih od mene in ze mislijo,da so boga za j***a primli.
Zanima me kaj bi blo ce bi prislo do enega oborozenega ropa in bi ropar bil pripravljen streljat na vse.Po moje bi vsi stisli rep med noge.
Le moje mnenje.
LP
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe okt 02, 2009 6:49 pm

Miholl84 je napisal/-a:In zato morajo bit vsi policaji ali z nizkim iqujem ali pa trpinceni z strani fotra...

Pač samo take poznam,žal. Aha, 1. je faca še zdaj ko se srečava z otrokci se lepo pozdravima in pogovoriva! Drugače pa se mal skuliraj!
Zadnjič spremenil fare, dne Pe okt 02, 2009 6:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe okt 02, 2009 6:51 pm

mire je napisal/-a:Tle pri nas so policaji sami bedaki ampak res skoraj vsi vec kot 95%.
Sam imam 19let in sem se ˝balavac˝,vecina policajev je pa 2-3leta starejsih od mene in ze mislijo,da so boga za j***a primli.
Zanima me kaj bi blo ce bi prislo do enega oborozenega ropa in bi ropar bil pripravljen streljat na vse.Po moje bi vsi stisli rep med noge.
Le moje mnenje.
LP
Uuuu, ne rabi bit rop. Že par krat so streljali un ubili ljudi z telefonom, desko ali predolgimi prsti na roki! Spomnimo se dogodkov iz Celja, Kamnice pri MB itd...

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Pe okt 02, 2009 6:59 pm

nebivedu je napisal/-a:Možnost napredovanja?????

Se vidi, da nimaš pojma. Ko prideš do stopnje, da si enkrat vavtu in se voziš naokoli nesreče pregledovat, ne moreš nikamor naprej, kljub šolam. Tam si zabetoniran in samo če imaš veze prideš kam naprej. Povedano iz prve roke policaja (sošolec na faksu), ki hoče šolo narest zato, da pobegne od tam. Mora pa delat kot policaj, ker kot redar ali varnostnik bi dobil še manjšo plačo, pa se še šolat nebi mogel.

Malo si preberi zakon o napredovanjih javnih usluzbencih, pa potem govori, in nevem kako das lahko primer mladega policista. A se ti ne zdi da bi moral za to utemeljitev dati za primer nekoga ki je recimo v sluzbi ze 5,10,15 let...
Nevem v kateri sluzbi bi napredoval v letu dveh ali treh do nevemkje...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe okt 02, 2009 6:59 pm

mire je napisal/-a:Tle pri nas so policaji sami bedaki ampak res skoraj vsi vec kot 95%.
Le moje mnenje.
LP

mogoče pa si ti tisti b****,si se kdaj to vprašal? :roll: ker da pa je skoraj vsak policist pri vas b****,to ziher nebo držalo.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe okt 02, 2009 7:00 pm

moje opazanje je tako da so "naduvani" samo mldai policisti.uni starejsi se mi zdijo pa vsi ok.e nisem mel problema s starejsimi.z mladimi pa ze.za mano je su z luckam da me je ustavu pa reku za homologacijo.wtf?
Ni vse res kar napišem

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Pe okt 02, 2009 7:01 pm

fare je napisal/-a:
Miholl84 je napisal/-a:In zato morajo bit vsi policaji ali z nizkim iqujem ali pa trpinceni z strani fotra...

Pač samo take poznam,žal. Aha, 1. je faca še zdaj ko se srečava z otrokci se lepo pozdravima in pogovoriva! Drugače pa se mal skuliraj!

jaz sem cist ql, neumno se mi zdi da se gre postavljat tako vprasanje iz cisto osebnih razlogov, potem pa se na podlagi tega posplosi zadeva in seveda pljuva po vseh naokrog.
In vprasanje IQja je cist na mestu, ce se mene vprasa, ce resnicno nekdo sodi o necem takem kot je to vprasanje in posplosuje na primeru 2,3 primerkov celotno zaposleno populacijo policistov...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe okt 02, 2009 7:04 pm

@Miholl84 se strinjam s tabo!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe okt 02, 2009 7:06 pm

Miholl84 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Možnost napredovanja?????

Malo si preberi zakon o napredovanjih javnih usluzbencih, pa potem govori, in nevem kako das lahko primer mladega policista. A se ti ne zdi da bi moral za to utemeljitev dati za primer nekoga ki je recimo v sluzbi ze 5,10,15 let...
Nevem v kateri sluzbi bi napredoval v letu dveh ali treh do nevemkje...

Ja ta sošolec je od svojega 21 leta policist in star je 37 let. Mislim da je 16 let dovlj dolg staž, kaj praviš?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe okt 02, 2009 7:06 pm

Patrik_A3
Vsak lahko ima pac svoje mnenje do vsakega.
Ti pac verjetno mislis da sem jst b**** tudi prav jst za tebe to ne bom reku ker te ne poznam.
Zakaj si jst tako mislim ti bom pojasnu!
Ce me policaj ustavi jst od njega pricakujem tolerantno in profesionalno vedenje.
Ce si zalsuzim kazen tudi prav naj mi jo napise in ciao ne pa da se mi smeje in da me sprasuje kdo je moj sosed kje on zivi in tako naprej a sem jst policaj al on.
Po kopru se vozijo na unih kolesih pa mislijo da so frajerji.
Omejtiv po mestih je50 uni z motorjem pa kr 80-90.
Se enkrat bom povedal kar me moti je njihovo vedenje.
Drugace jst osebno z njimi nisem imel nikoli problemov.Toda svoje mnenje ne bom se nekaj casa menjal.
LP
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Pe okt 02, 2009 7:09 pm

Najbolj zanimivo je to, da imate težave pred zakonom vedno isti ljudje. Če si priletel na radar mej toliko j**c in si priznaj napako, ne pa po slovenski navadi iskat krivca za svoje probleme. Sam imam kaj se tiče arogace veliko slabše izkušnje z zdravniki. Žal.

Sicer je pa ta rema za otroke in mladoletne do 18. leta.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe okt 02, 2009 7:10 pm

Točno to @mire. Pri nas je isto.
Kot je @abbe napisal so mladi ti ''naduvani'', starejši so meni OK.
Se vidi, da so ti starejši naši domačini, tile mladi pa večinoma štajerci (kao obmejna policija).
Ni mi jasno, zakaj hodijo na drug konec slovenije delat.
Aja naj še omenim, da zj*bejo vsakega tretjega terenca. Potem pa ponoči kao na skrito pride vlečna služba odpeljat.

aquariumwild
Novinec

Napisal/-a aquariumwild Pe okt 02, 2009 7:13 pm

osebno imam že 12let izpit, sedaj vozim tudi motor in do sedaj nisem nikoli imel problemov z policaji, pa verjamem, da so bli vmes naduvanci........zakaj nisem mel problemov?.....ker spoštujem predpise
osebno mislim, da imajo čisto premalo pooblastil še posebno na področjih katera nimajo veze z cesto (raznorazna razgrajanja, ropi, pretepi)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov