odprti clio je napisal/-a:Oprosti, neumna tema. Policisti so ljudje. Nekaj jih osebno poznam in niti en ni tak, da bi z veseljem pisal kazni. Tudi nimam zaradi njih kake imunitete. Osebno vem samo za eno osebo, ki bi bil do mene policist z velikim L; pa vendar je to druga zgodba. Zakaj so šli? Gimnazija jim ni dišala (komu ni bila na dosegu), ostali poklici pa tudi ne (kuhar, frizer, ličar, mehanik, mesar ipd.; zaradi pregledljivosti sem pisal v moškem spolu poklice, da ne bo kdo z diskriminacijo vskočil).
Prej to da je xy policist na malci komentiral današnjo nesrečo na AC rekoč: češ če bi se rdeča citronka peljala po desnem bi bili vsi ok! Halo?Miholl84 je napisal/-a:Jaz vidim same prednosti
Stalen job
Redna placa, sicer ne prevec dobra ampak ok
Dinamicno delo
Stik z ljudmi
Castno delo
Moznost napredovanja
Moznost razlicnih specializacij (pes vodnik,PPP,konjenica itd)
Mislim da je se miljon sihtov pred tem, pri katerem se moras vprasat kaksen clovek moras bit da...
Ampak imam obcutek da je vprasanje napisano z veliko sarkazma,cinizma in jeze,ker se je verjetno kdo nekje prehitro peljal in prevec jezikal. No to je moje mnenje.
Pač samo take poznam,žal. Aha, 1. je faca še zdaj ko se srečava z otrokci se lepo pozdravima in pogovoriva! Drugače pa se mal skuliraj!Miholl84 je napisal/-a:In zato morajo bit vsi policaji ali z nizkim iqujem ali pa trpinceni z strani fotra...
Clovek se res prasa kdo ma nizek iq tukaj...
Uuuu, ne rabi bit rop. Že par krat so streljali un ubili ljudi z telefonom, desko ali predolgimi prsti na roki! Spomnimo se dogodkov iz Celja, Kamnice pri MB itd...mire je napisal/-a:Tle pri nas so policaji sami bedaki ampak res skoraj vsi vec kot 95%.
Sam imam 19let in sem se ˝balavac˝,vecina policajev je pa 2-3leta starejsih od mene in ze mislijo,da so boga za j***a primli.
Zanima me kaj bi blo ce bi prislo do enega oborozenega ropa in bi ropar bil pripravljen streljat na vse.Po moje bi vsi stisli rep med noge.
Le moje mnenje.
LP
nebivedu je napisal/-a:Možnost napredovanja?????
Se vidi, da nimaš pojma. Ko prideš do stopnje, da si enkrat vavtu in se voziš naokoli nesreče pregledovat, ne moreš nikamor naprej, kljub šolam. Tam si zabetoniran in samo če imaš veze prideš kam naprej. Povedano iz prve roke policaja (sošolec na faksu), ki hoče šolo narest zato, da pobegne od tam. Mora pa delat kot policaj, ker kot redar ali varnostnik bi dobil še manjšo plačo, pa se še šolat nebi mogel.
mire je napisal/-a:Tle pri nas so policaji sami bedaki ampak res skoraj vsi vec kot 95%.
Sam imam 19let in sem se ˝balavac˝,vecina policajev je pa 2-3leta starejsih od mene in ze mislijo,da so boga za j***a primli.
Zanima me kaj bi blo ce bi prislo do enega oborozenega ropa in bi ropar bil pripravljen streljat na vse.Po moje bi vsi stisli rep med noge.
Le moje mnenje.
LP
fare je napisal/-a:Pač samo take poznam,žal. Aha, 1. je faca še zdaj ko se srečava z otrokci se lepo pozdravima in pogovoriva! Drugače pa se mal skuliraj!Miholl84 je napisal/-a:In zato morajo bit vsi policaji ali z nizkim iqujem ali pa trpinceni z strani fotra...
Clovek se res prasa kdo ma nizek iq tukaj...
Miholl84 je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Možnost napredovanja?????
Se vidi, da nimaš pojma. Ko prideš do stopnje, da si enkrat vavtu in se voziš naokoli nesreče pregledovat, ne moreš nikamor naprej, kljub šolam. Tam si zabetoniran in samo če imaš veze prideš kam naprej. Povedano iz prve roke policaja (sošolec na faksu), ki hoče šolo narest zato, da pobegne od tam. Mora pa delat kot policaj, ker kot redar ali varnostnik bi dobil še manjšo plačo, pa se še šolat nebi mogel.
Malo si preberi zakon o napredovanjih javnih usluzbencih, pa potem govori, in nevem kako das lahko primer mladega policista. A se ti ne zdi da bi moral za to utemeljitev dati za primer nekoga ki je recimo v sluzbi ze 5,10,15 let...
Nevem v kateri sluzbi bi napredoval v letu dveh ali treh do nevemkje...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov